SA Introscop are un nou acţionar majoritar

SA Introscop

Întreprinderea mixtă Meridian Invest – 2853 a cumpărat la preţ de 33.05 milioane de lei 62,05% din acţiunile societăţii Introscop din Chişinău, majorându-şi participaţia până la circa 90%. Pachetul de acţiuni a fost vândut printr-o ofertă publică finalizată săptămâna trecută la Bursa de Valori a Moldovei.

Meridian-Invest nu a reuşit să procure toate acţiunile pe care intenţiona să le cumpere. Potrivit prospectului ofertei publice, anunţate la 31 decembrie, ofertantul îşi propunea să procure 66,788 %  din acţiunile emise de Introscop, la preţ de 35.5 mil. lei.

Până acum pachetul majoritar de acţiuni al Introscop S.A. s-a aflat în posesia companiei investiţionale Broadhurst Investments Ltd, înregistrată în Nikosia, Cipru. Aceasta preluase la o licitaţie de vânzare a patrimoniului statului, desfăşurată în luna iulie 2008, pachetul de control de 60,17% al societăţii pentru care a plătit 32.05 mil. lei. Şi atunci preţul a fost de  35 lei acţiunea. La acelaşi preţ actualul acţionar majoritar MeridianInvest – 2853 a  achiziţionat în octombrie, 2008, 28.38% din acţiunile companiei.

Societatea ре acţiuni Ilntroscop (anterior "Electrotocipribor", АР "Volna") a fost una din întreprinderile importante din fosta URSS şi CSI din domeniul elaborării şi producerii mijloacelor indestructibile de control de înaltă precizie.

Producţia întreprinderii este utilizată în energetică, metalurgie, industria dе extragere а petrolului şi gazelor, industria constructoare dе maşini, constructoare de avioane şi cea cosmică, in industria chimică precum şi în construcţii.

Sursa: ECOnomistData: 2010-02-24Categorie:TranzacţiiVizite:5227ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Harta: SA Introscop

Imagini:

SA Introscop 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!