Terenurile agricole au fost la mare căutare pe timp de criză

Teren Agricol

Numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole a constituit 111 mii în 2009 şi a crescut, faţă de 2007 cu 78 la sută, arată datele Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru.

Pe de altă parte, preţurile la terenurile agricole au scăzut în 2009 şi au atins nivelul de 8500 de lei pentru un hectar.

Directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, Vasile Grama, a menţionat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că propunerea Ministerului Agriculturii, de a permite străinilor să cumpere terenurile agricole din Moldova, necesită o analiză mai profundă.

„Moldova este o ţară mică care are nevoie de scheme de protecţie în acest sens. Să nu ne pomenim că vine cineva şi cumpără toată Moldova” a adăugat Vasile Grama. 

Numărul tranzacţiilor de vânzare cumpărare pe piaţa imobiliară a crescut pe parcursulu anului 2009 cu peste 40 la sută şi s-a cifrat la 143 de mii. Pe de altă parte, tranzacţiile pe piaţa apartamentelor a scăzut cu 30 la sută şi au constituit 11 mii, iar cele de pe piaţa caselor de locuit au scăzut cu 3 la sută şi au atins nivelul de 17 mii.

Sursa: Jurnal.mdData: 2010-03-11Categorie:AnalizeVizite:2492ştirea originală

Imagini:

Teren Agricol 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!