Republica Moldova va măsura terenurile prin staţii GPS

Sistem GPS de m?surare a terenurilor in Republica Moldova

Un sistem de staţii GPS de măsurare a terenurilor este, în prezent, în construcţie în Republica Moldova şi va fi finalizat în jumătate de an. Proiectul costă peste un milion de euro şi este finanţat de guvernul Norvegiei. 

Directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, Vasile Grama, a menţionat, astăzi, într-o conferinţă de presă că sistemul va permite măsurarea terenurilor cu o precizie de 8 centimetri.

„În prezent, imprecizia acestor măsurări a provocat suprapuneri de terenuri, coincidenţe sau cazuri când unii lucrează pământul altora. În consecinţă, oamenii se judecă cu anii din cauza acestor litigii” a spus Vasile Grama.

Grama a adăugat că şi datorită nepregătirii inginerilor cadastrali apar aceste probleme. „Mulţi dintre aceştia nu cunosc procedura de transpunere a terenului în natură. Din cei 950 de ingineri care activează în Moldova, doar 85 au studii în domeniu.”. 

În context, directorul Agenţiei a declarat că pe viitor se prevede aplicarea unui regim de atestare a specialiştilor în cadastru.

Sursa: Jurnal.mdData: 2010-03-11Categorie:ProiecteVizite:2269ştirea originală

Imagini:

Sistem GPS de m?surare a terenurilor in Republica Moldova  

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image