Reabilitarea drumului Ivanovca-Obileni-Cotul Morii a costat 750 de mii de euro

Eeconstruc?ia drumului Ivanovca-Obileni-Cotul Morii

Satele Ivanovca, Obileni şi Cotul Morii din raionul Hânceşti au un drum nou, renovat din fonduri europene. Cu banii obţinuţi, au fost reparaţi 10 kilometri de drum şi câteva poduri. Grantul a fost obţinut în cadrul proiectului TACIS pentru relansarea localităţilor din lunca Prutului.

Autorităţile raionale speră că investiţiile străine nu se vor opri aici.

Anatol Chetraru, preşedintele Consiului Raional Hânceşti afirmă că: " Aici are un impact benefic asupra dezvoltării economice, asupra ridicării nivelului de trai a acestor oameni care locuiesc aici şi în special a instaurării unor relaţii normale cu vecinii din România."

"Această zonă este una dintre cele mai sărace din raionul Hânceşti şi în legătură cu aceasta s-a hotărât să se acorde o atenţie oarecare pentru dezvoltarea infrastructurii ", declară Nicolae Orhian, directorul proiectului.

Localnicii nu ştiu cum arată un drum european, dar se bucură că nu mai sunt gropi şi pot ajunge mult mai uşor la şoseaua Chişinău-Leuşeni. Ei speră însă că se vor găsi bani pentru a asfalta şi restul drumului.

Banii europeni au fost obţinuţi în cadrul proiectului Tacis CBS. Pentru reconstrucţia drumului Ivanovca-Obileni-Cotul Morii s-au cheltuit peste 750 de mii de euro. Contribuţia Delegaţiei Comisiei Europene este de 500 de mii de euro, iar Consiliul Raional a alocat restul banilor.

Sursa: PublicaTVData: 2010-04-27Categorie:ProiecteVizite:3022ştirea originală

Video Reabilitarea drumului Ivanovca-Obileni-Cotul Morii a costat 750 de mii de euro

Harta:

Imagini:

Eeconstruc?ia drumului Ivanovca-Obileni-Cotul Morii 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image