În Moldova este lansată cea de-a doua fază a proiectului “Locuinţa socială”

Proiectul “Locuin?a social?”

În Moldova, ia start cea de-a doua fază a proiectului de construcţie şi reconstrucţie a locuinţelor pentru tinerii specialişti şi tinerele familii.
Proiectul este destinat categoriei de cetăţeni care, din anumite motive, nu dispun de locuinţă adecvată, şi cărora le este dificil să-şi procure de sine stătător un apartament nou. Din aceste considerente, categoria respectivă are nevoie de sprijin din partea statului.
În cadrul celei de-a doua etape este prevăzută realizarea unui complex variat de măsuri ce ţin atît de finisarea “construcţiilor conservate”, cu acordarea ulterioară a locuinţelor categoriilor vulnerabile ale populaţiei ţării, cît şi de construcţia de locuinţe noi şi moderne “econom-class”, în conformitate cu standardele europene.

Cu scopul coordonării activităţilor din direcţia respectivă şi conlucrării cu structurile de profil internaţionale şi naţionale, în cadrul Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale a fost creată o subdiviziune departamentală specială. 

După cum a menţionat ministrul Marcel Răducan, problema edificării de locuinţe pentru categoriile socialmente vulnerabile ale populaţiei este una de prioritate în activitatea ministerului. Sînt înregistrate şi rezultate concrete. Totuşi, pentru asigurarea în masă a populaţiei cu locuinţe de tipul dat este necesar un volum semnificativ de finanţare şi o abordare principial nouă a problemei edificării unor astfel de obiecte. De aceste condiţii fundamentale s-a ţinut cont în timpul elaborării strategiei celei de-a doua faze a proiectului “Locuinţa socială”.
“Cunoaştem situaţia în care se află bugetul ţării. De aceea, sînt purtate negocieri active cu donatori şi parteneri din străinătate. Avem deja şi rezultate pozitive. Unul din principalii parteneri ai proiectului “Locuinţa socială” a devenit Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Este un moment semnificativ, care, la sigur, va avea un impact asupra termenelor de construcţie a locuinţelor moderne şi accesibile de tip european”, a remarcat Marcel Răducan.

Imagini:

Proiectul “Locuin?a social?” 

Comentarii:

# 1 Nume: valentina Email: valea00@mail.ru Data: 2010-06-24 12:51:16
cum se poate sau ude se poate de adresat pentru a beneficia de Locuinta sociala pentru familiile tinere si conditiile acesteia
# 2 Nume: Constantin Ceban Email: daciabenidorm@gmail.com Data: 2014-03-02 17:13:25
doresk sa prezint acte pentru casa sociala,cum se poate si acte sunt necesare.

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image