Pe traseul Orhei-Rezina au reînceput lucrările de reconstrucţie a drumului

Pe traseul Orhei-Rezina au reînceput lucr?rile de reconstruc?ie a drumului

Prim-ministrul Vlad Filat a vizitat astăzi traseul Orhei-Rezina, unde au reînceput lucrările de reconstrucţie a drumului, transmite MOLDPRES citînd serviciul de presă al Executivului.

Vlad Filat a declarat presei că demararea lucrărilor de reconstrucţie a drumului a devenit posibilă ca urmare a identificării mijloacelor necesare în bugetul de stat. În general, pentru reabilitarea drumurilor în Republica Moldova în acest an sînt prevăzuţi peste 650 mln lei. Pentru reconstrucţia a 25 de km de drum de pe traseul Orhei-Rezina de la bugetul de stat au fost alocate 136 mln lei.

"Acesta este doar un început. Vor urma şi alte acţiuni de acest gen", a spus Vlad Filat.

Lucrările pe sectorul de traseu cu lungimea de 25 km urmează să fie finalizate la data de 10 septembrie 2010. Vlad Filat s-a arătat convins că, pînă în 2011, va fi încheiată reabilitarea întregului traseu Orhei-Rezina, cu o distanţă de 46 km.

Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că, ulterior, pentru reabilitarea drumurilor vor fi obţinute surse adiţionale, precizînd că se duc discuţii în această privinţă cu partenerii externi şi agenţii economici.

Reprezentantul firmei moldo-române "Tehnorut", Teodor Golovatiuc (companie care efectuează lucrările de reconstrucţie a drumului) a menţionat că începerea lucrărilor a fost posibilă graţie implicării Prim-ministrului Vlad Filat.

"Lucrările au început în 2007, însă, din lipsă de fonduri, au fost stopate. Este nevoie să fie turnate încă două straturi de asfalt, pentru ca şoseaua să fie de calitate. Dacă nu ar fi fost implicarea Premierului, nici pînă astăzi nu se reuşea reluarea lucrărilor", a spus Teodor Golovatiuc.

Sursa: MoldpresData: 2010-06-21Categorie:EvenimenteVizite:2692ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Orhei; Rezina;

Harta:

Imagini:

Pe traseul Orhei-Rezina au reînceput lucr?rile de reconstruc?ie a drumului 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image