A fost dat în exploatare gazoductul din satul Cărpineni, raionul Hînceşti

Gaz la C?rpineni, raionul Hînce?ti

Pînă acum, la conducta de gaze au fost conectate  360 de case, inclusiv 4 blocuri cu 2 etaje.

În cadrul festivităţii de aprindere a „flacărei albastre”, primarul satului Cărpineni, Ion CĂRPINEAN, a menţionat că, conectarea la conducta de gaze reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea localităţii. El a spus că au fost demarate lucrările de gazificare a instituţiilor de menire socială din localitate. 

„Aceasta este a II-a încercare de gazificare a satului. Pînă acum, acest proces, din diferite motive, a fost tergiversat. Acum oamenii au început să se conecteze la conductă, înţelegînd că gazificarea localităţii va fi dusă la bun sfîrşit”, a spus Ion CĂRPINEAN.

Directorul companiei „Rotalin-Gaz Trading”, Andrei CURALOV a promis că lucrările vor continua şi toţi locuitorii satului vor fi conectaţi la conducta de gaze cît de curînd. El a mulţumit Premierului pentru contribuţia adusă la implementarea acestui proiect.

Prim-ministrul Vlad FILAT a spus  că evenimentul de la Cărpineni este o dovadă a implementării promisiunilor făcute de Guvern. Vlad FILAT a accentuat că Executivul va fi alături de oamenii de la sate la fiecare etapă de dezvoltare a localităţilor lor.

Premierul le-a urat cărpinienilor cît mai multă căldură în case şi a solicitat  companiei de gazificare să asigure cît mai rapid accesul la conducta de gaze tuturor celor 12 mii de locuitori ai localităţii.

După ceremonie, Vlad FILAT a vizitat primăria din localitate, unde s-a întîlnit cu mai mulţi cetăţeni. Oamenii au cerut sprijin pentru amenajarea infrastructurii satului, precizînd că drumurile din localitate sînt foarte proaste. 

Vlad FILAT a spus că una priorităţile Guvernului ţine de crearea infrastructurii de calitate pe întreg teritoriul ţării şi a îndemnat autorităţile locale să comunice mai activ cu oamenii în privinţa perspectivelor din domeniu.

Prim-ministrul a vorbit despre inundaţiile care au afectat mai multe localităţi din raionul Hînceşti, dar şi despre situaţia în care se află oamenii, care şi-au pierdut casele în urma revărsării rîului Prut. 

În context, primarul satului Cărpineni a comunicat că 32 de gospodării sînt  disponibili să ofere gazdă sinistraţilor, iar 12 case pot fi achiziţionate. 

Premierul a îndemnat localnicii ca, în cazul în care persoanele sinistrate vor manifesta disponibilitate de a se stabili cu traiul în Cărpineni, să fie primiţi cu căldură şi atenţie.

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-07-22Categorie:EvenimenteVizite:4143ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Hincesti-Cărpineni;

Harta:

Imagini:

Gaz la C?rpineni, raionul Hînce?ti 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image