Problema mirosului neplăcut de la Staţia de epurare a fost rezolvată

Mirosul nepl?cut de la Sta?ia de epurare a fost rezolvat? prin metoda geotube

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă despre finalizarea lucrărilor de evacuare a nămolului de la Staţia de epurare a apei. Prin urmare, a conchis edilul-şef al oraşului, a fost rezolvată problema mirosului neplăcut din Chişinău.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în perioada septembrie 2009 şi până în prezent, a fost evacuată întreaga cantitate de nămol, acumulată timp de 42 de ani, de 250 mii metri cubi. Pentru comparaţie, această cantitate de nămol ar putea fi echivalată cu 3 edificii ale Spitalului Clinic Republican, ori cu 10 blocuri de locuinţe cu 16 etaje, ori cu 22 de clădiri ale Primăriei Chişinău, ori cu teritoriul Pieţei Mari Adunări Naţionale, cu înălţimea de 10 metri. Primarul de Chişinău a menţionat că „Staţia de epurare a apei şi mirosul neplăcut de acolo a reprezentat o mare ruşine a municipiului Chişinău, dar şi a Republicii Moldova”. Astfel, în urma unui volum enorm de lucru, această problemă a fost rezolvată, iar astăzi putem afirma că mirosul neplăcut din Chişinău a dispărut.

Cu această ocazie, Dorin Chirtoacă a adus mulţumiri tuturor persoanelor implicate în realizarea proiectului de evacuare a nămolului.

Amintim că proiectul de deshidratare a nămolului prin metoda Geotube, a fost lansat în luna septembrie trecut. Staţia de epurare a apelor reziduale a municipiului Chişinău a fost pusă în funcţiune în anul 1968. De atunci, aceasta nu a fost niciodată reparată sau modernizată. Abia în anul 2008, pentru intensificarea procesării nămolului pe platformele de uscare şi diminuarea mirosului neplăcut, s-a propus utilizarea sacilor de polipropilenă Geotube, tehnologie larg practicată în mai multe ţări din lume. Lucrările de la Staţia de epurare au avut avizul organelor de mediu.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2010-08-02Categorie:AutorităţiVizite:2535ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău;

Harta: Staţia de epurare a apei din Chisinau

Imagini:

Mirosul nepl?cut de la Sta?ia de epurare a fost rezolvat? prin metoda geotube 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!