Licitaţia privind construcţia caselor pentru sinistraţi a demarat

Licitatie

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale propune spre achiziţionare, documentele de licitaţie, doritorilor de a participa la construcţia celor 563 case, cu 2 şi 3 odăi, din satele  Leuşoaia şi Nemţeni din raionul Hînceşti.

Pe parcursul a 10 zile, firmele de construcţii se pot adresa la Direcţia Generală Arhitectură, Construcţii şi Locuinţe a MCDR pentru a se informa şi procura pachetul de documente de licitaţie, costul căruia constituie 200 de lei.

Ulterior, conform legislaţiei  va avea loc deschiderea ofertelor şi vor fi selectate doar companiile care întrunesc cerinţele referitor la licitaţiile publice, se va pune accent pe capacităţile proprii ale acestor companii, pe experienţa şi buna lor reputaţie. Aceasta înseamnă că firmele care vor fi selectate pentru realizarea acestui proiect trebuie să dispună de bază tehnico-materială proprie, cadre calificate, să opereze cu o cifră de afaceri serioasă, care ar garanta capacităţile lor de realizare a lucrărilor contractate calitativ în termenii stabiliţi.

Domnul Marcel Răducan, ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale a declarat: „Ne aşteptăm că la concurs vor participa în jur de 100 de firme din care să putem selecta cca 20”.

Pentru a reuşi construcţia caselor în termenii stabiliţi şi a transmite casele la cheie, vor fi licitate loturile a câte 20-30 de case. 

„Avem o sarcină deloc uşoară - timp de trei luni să construim circa 700 de case şi suntem obligaţi să o realizăm. Anume din acest motiv ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale este cel mai interesat să fie selectate companii serioase şi bine organizate pentru realizarea lucrărilor respective şi vom monitoriza strict toate etapele de realizare a proiectului” a menţionat dl. ministru Marcel Răducan.

Amintim că au fost selectate trei platouri de construcţie, unul lângă satul Leuşeni, unde va fi strămutat satul Cotul Morii şi o parte din satul Sărăteni, unde urmează a fi construite 556 de case. Al doilea teren este satul Obileni, unde vor fi construite 25 de case şi al treilea teren este la Nemţeni, în zona de sus a satului, unde vor fi construite 115 case. Locuinţele vor fi de trei tipuri – cu 2,3,4  şi mai multe odăi şi vor fi repartizate în funcţie de componenţa familiei.

Harta:

Imagini:

Licitatie 

Comentarii:

# 1 Nume: rudolf Email: rudolfleonard13@yahoo.com Data: 2010-08-15 17:44:44
Rudolf leonard : Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoi

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!