Astăzi a avut loc deschiderea şantierelor de construcţie a caselor pentru sinistraţii din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii

Vlad Filat la Nem?eni la deschiderea oficial? a ?antierului de construc?ie a 40 de case

Prim-ministrul a fost însoţit de ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale Marcel RĂDUCAN, ministrul Afacerilor Interne Victor CATAN, vice-ministrul de Stat Anatol ONCEANU, preşedintele raionului Hînceşti Anatolie CHETRARU. 

La Nemţeni, Premierul a participat la deschiderea oficială a şantierului de construcţie a 40 de case pentru sinistraţi, finanţate de Fundaţia „Concordia”. În total pentru sinistraţii din Nemţeni urmează a fi construite 90 de case. Mihail PEATIHACINÎI, şeful şantierului de construcţie a menţionat că în total la construcţia caselor vor lucra cîteva zeci de echipe cîte 4-5 oameni în fiecare, 90% dintre care reprezintă localnicii, care au trecut cursurile de calificare respective. 

Prim-ministrul Vlad FILAT a mulţumit părintelui Georg SPORSCHILL, fondatorul „Concordia”, pentru implicare în soluţionarea problemei locuinţelor pentru sinistraţi, menţionînd importanţa acestui ajutor prietenesc pentru Republica Moldova.

Georg SPORSCHILL a apreciat atitudinea guvernării faţă de problema sinistraţilor şi reacţia promptă a Guvernului care s-a angajat plenar în lichidarea consecinţelor inundaţiilor. El a menţionat că Republica Moldova are prieteni adevăraţi în Austria şi a anunţat că, la solicitarea Prim-ministrului Vlad FILAT,  Fundaţia „Concordia” a decis să finanţeze suplimentar construcţia altor 40 de case pentru sinistraţi. 

Vlad FILAT a menţionat că o realizare comună a tuturor celor care s-au implicat în lichidarea consecinţelor inundaţiilor este faptul că oamenii au recăpătat încrederea în forţele proprii şi în capacitatea Guvernului de a-i ajuta. 

„Am demonstrat că putem fi uniţi şi împreună putem face faţă provocărilor care stau în faţa noastră”, a menţionat Premierul. 

Prim-ministrul a discutat cu localnicii, dar şi cu muncitorii antrenaţi în lucrările de construcţie. El i-a îndemnat să lucreze calitativ şi să se încadreze în termenii prevăzuţi iniţial, astfel încît pînă la începerea sezonului rece sinistraţii să aibă acoperiş deasupra capului. 

Muncitorii  l-au asigurat pe Premier că se vor încadra în termenii stabiliţi anterior, asigurînd şi calitatea construcţiilor. 

La şantierul unde se va construi satul Cotul Morii, Premierul a fost informat despre lucrările de pregătire efectuate pînă în prezent. Vice-ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale Anatolie ZOLOTCOV a comunicat că pînă în prezent au fost făcute drumurile, repartizate locurile pentru construcţia caselor, distribuite echipele de constructori.

Premierul a stat de vorbă cu viitorii beneficiari de locuinţe răspunzînd la întrebările acestora. Oamenii s-au interesat despre infrastructura viitorului sat, inclusiv amplasarea obiectelor de menire socială, posibilitatea moştenitorilor de a beneficia de locuinţe, conectarea la gazoduct şi apeduct. Vlad FILAT a menţionat că satul va fi asigurat cu gaze naturale, conectat la apeduct, va beneficia de grădiniţă, şcoală, alte obiecte de menire socială. 

„Tot la ce am convenit anterior rămîne în vigoare. Nu aveţi de ce să vă faceţi griji – lucrările de construcţie vor fi finisate în termenii stabiliţi”, a spus Premierul. 

Pe şantier, Prim-ministrul a avut o întîlnire cu reprezentanţii companiilor de construcţie care vor construi casele. Ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel RĂDUCAN, a menţionat că la selectarea companiilor s-a luat în calcul cifra de afaceri, experienţa, calificarea cadrelor, precizînd că aceste companii sînt serioase şi că la sigur vor face faţă sarcinilor. 

Premierul a participat la plasarea simbolică a primului bloc la temelia unei dintre viitoare case. El le-a urat muncitorilor mult succes şi să pună inimă în ceea ce fac. 

De asemenea, Vlad FILAT a vizitat şi orăşelul de corturi unde vor fi cazaţi muncitorii ce vor lucra la construcţia caselor pentru sinistraţi. Premierul a fost informat că la prima etapă au fost amenajate condiţii pentru cazarea a 400 de persoane. Aceştea vor fi asiguraţi cu hrană, servicii de igienă, alte necesităţi. 

Vlad FILAT s-a familiarizat cu condiţiile oferite muncitorilor, cerînd în context ca muncitorii să fie asiguraţi cu toate cele necesare.

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-08-23Categorie:ProiecteVizite:1640ştirea originală

Harta:

Imagini:

Vlad Filat la Nem?eni la deschiderea oficial? a ?antierului de construc?ie a 40 de case  

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image