PNUD, SIDA si Soros-Moldova au contribuit la constructia unui drum in raionul Ungheni

Locuitorii din satele Floritoaia Veche si Grozasca din raionul Ungheni au acces la mijloacele de transport, dupa ce drumul care leaga cele doua localitati a fost reparat, cu suportul financiar al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova (PNUD), al Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Internationala (SIDA) si al Fundatiei Soros-Moldova.

Agentia INFOTAG transmite cu referire la surse din PNUD ca pentru repararea celor 5 km de drum s-au alocat 273 mii lei ($24 mii), dintre care contributia primariei Floritoaia Veche a fost de 15%, sub forma de materiale de constructie.

Floritoaia Veche este una din 20 de localitati incluse in proiectul PNUD "Dezvoltare Comunitara", care beneficiaza de suport financiar de la PNUD pentru rezolvarea problemelor stringente. Proiectul contribuie la mobilizarea comunitatii, una din conditiile de finantare a proiectelor fiind implicarea societatii civile in realizare.

Proiectul PNUD "Dezvoltare Comunitara" a fost lansat in iulie 2007. Beneficiari ai proiectului au fost 20 de localitati, lovite cel mai puternic de seceta din vara anului 2007. In cadrul proiectului, in satul Pereni (Rezina) au fost curatate doua izvoare, saditi 4 mii pomi si reparati 1,2 mii metri de drum; in s. Pirita (Dubasari) a fost lichidata o gunoiste neautorizata; in s.Zolotivca (Anenii Noi) au fost reparati 400 m de drum si instalate 4 km de apeduct; in s. Dezghingea, (UTA Gagauzia) au fost saditi 1,5 mii de copaci si au fost curatate malurile riului Cismea pe un segment de 2 km. Fiecare proiect a primit $20 mii, dintre care 15% a constituit contributia localitatii. In anul 2008, alte 20 de localitati urmeaza sa beneficieze de ajutor financiar de la donatori externi.

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-02-06Categorie:AlteleVizite:2739ştirea originală

Imagini:

Imagini nu exista.

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!