Compania poloneză „Polski Cukier” a decis să investească în întreprinderea de producere a zahărului „Cupcini-Cristal”

„Polski Cukier” a decis s? investeasc? în întreprinderea „Cupcini-Cristal”

La întrevedere a participat Valeriu COSARCIUC, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, şi Victor BODIU, ministru de Stat. 

Marcin KULICKI a mulţumit Prim-ministrului pentru întrevedere. El a făcut o scurtă prezentare a companiei „Polski Cukier”, menţionînd că în Polonia, compania respectivă este cel mai mare producător de zahăr.

„Ne dorim să producem zahăr şi în Republica Moldova. În acest sens, deja am identificat posibilităţile de investire în ţara dumneavoastră, astfel încît deja la anul viitor să producem zahăr”, a precizat Marcin KULICKI. 

El a specificat că „Polski Cukier” a decis să investească în întreprinderea „Cupcini-Cristal”.

„Ne propunem nu doar să producem zahăr de calitate, dar şi să creăm cît mai multe locuri de muncă. De asemenea, producţia noastră va fi orientată nu doar spre consumatorii locali, ci şi către cei de peste hotare, în special din Uniunea Europeană”, a spus Preşedintele Bordului Managerial al Companiei poloneze „Polski Cukier”.

Prim-ministrul Vlad FILAT a mulţumit pentru decizia  de a investi în Republica Moldova, precizînd că ţara noastră are nevoie de investiţii diversificate.

„Noi avem nevoie de companii care să asigure performanţe în domeniul care activează, astfel încît, în final, consumatorii să beneficieze de produse de calitate la preţuri accesibile”, a specificat Vlad FILAT.

Premierul a menţionat că Republica Moldova are tradiţii în domeniul producerii zahărului, oameni care practică această activitate de mult timp, dar şi dispune de condiţii climaterice şi pedologice favorabile.  Prim-ministrul a specificat că Executivul a întreprins mai multe măsuri, pentru ca investitorii care vin în ţara noastră să poată activa eficient. 

Vlad FILAT a vorbit şi despre perspectivele de comerţ  ale Republicii Moldova, precizînd că deja în toamnă curentă ţara noastră va demara negocierile pe marginea semnării cu Uniunea Europeană a Acordului de Comerţ Liber şi Aprofundat.

Premierul a urat Preşedintului Bordului Managerial al „Polski Cukier” mult succes în activitate, dînd asigurări de susţinere din partea Guvernului de la Chişinău. 

Marcin NOSAL, Însărcinat cu Afaceri,  prim-consilier în cadrul Ambasadei Poloniei la Chişinău, a menţionat că autorităţile poloneze susţin dezvoltarea relaţiilor economice dintre Moldova şi Polonia. El a specificat că compania „Polski Cukier” este printre primele care a decis să investească în Republica Moldova, dar că deja alte companii din domeniul producerii hîrtiei şi a autobuzelor şi-au arătat interesul faţă de ţara noastră. 

„Cred că exemplul acestor companii va servi drept un imbold pentru alţi agenţi economici din Polonia să caute posibilităţi de investire în Republica Moldova”, a conchis Marcin NOSAL.

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-08Categorie:ProiecteVizite:1987ştirea originală

Localitaţi in ştire:

Chisinau-Chişinău; Edinet-Cupcini;

Imagini:

„Polski Cukier” a decis s? investeasc? în întreprinderea „Cupcini-Cristal” 

Comentarii:

Nu exista

Comentează:

Nume:*
Telefon:
Email:*
Web Site:
Comentariu:*
Validare:*

Note:

1. Cimpul marcat cu * este obligator.
2. Comentariul va fi publicat dupa ce va fi verificat de operator!

Stiri din aceasta categorie:

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image

no image