Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Cahul

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4% faţă de perioada similară a anului trecut. Datele sunt prezentate de Întreprinderea de Stat Cadastru.
 
În timp ce datele Întreprinderii de Stat Cadastru arată o scădere de aproximativ 4 la sută la nivel naţional, agenţiilor imobiliare din Capitală prezintă informaţii potrivit cărora, piaţa imobiliară a scăzut chiar cu până la 20 la sută.
 
Cele mai scumpe apartamente sunt cele din sectorul Centru al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 850 de euro. Ceva mai ieftine sunt locuinţele din cartierul Râşcani, în medie un metru pătrat este de 725 de euro. În sectoarele Telece mai mult
Sursa: PublicaTVData: 2012-05-23Categorie:AnalizeVizite:3670ştirea în cache

La 1 aprilie 2012, R. Moldova va trece la planul de numerotare de tip „închis” care stabileşte un nou format de apelare a numerelor de telefonie fixă. Acesta prevede că utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele de abonat pentru telefonia fixă din localitatea sa şi/sau din alte zone geografice ale R. Moldova (municipii, raioane) prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre precum au făcut-o până în prezent. Despre aceasta a comunicat, în cadrul briefingului de astăzi (foto), Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2012-04-10Categorie:ProiecteVizite:3252ştirea în cache
Apa potabila, robinet

Peste 3 000 de locuitori ai satului Roşu, raionul Cahul  vor beneficia de construcţia reţelei de apeduct pînă la finele anului 2011, obiectiv major al unui proiect pilot implementat cu contribuţia financiară a Guvernului României pentru Republica Moldova prin intermediul Biroului de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ).

Este vorba despre proiectul pilot Aprovizionarea cu apă potabilă a satului Roşu, raionul Cahul, Republica Moldova care a fost lansat astăzi  şi are drept obiective furnizarea apei potabile conform standardelor stabilite prin Directiva CE pentru Apa Potabilă, construcţia sistemului de alimentare cu apă din localitate, unde folosesc în prezent apa potabilă doar din fântâni particulare, de calitate necorespunzătoare şi de multe ori poluată, dezvoltarea mai mult

Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3328ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5027ştirea în cache
Inundatii in Republica Moldova

 În urma ploilor din ultima lună, mai multe localităţi din lunca Prutului au fost inundate. Cea mai gravă situaţie este în cinci localităţi din raioanele Hânceşti şi Ungheni. Viitura a făcut ravagii. Casele oamenilor au fost distruse, terenurile agricole au fost inundate, iar animalele – înecate.

Localităţile cel mai grav afectate de inundaţiile de pe râul Prut au fost satele Nemţeni, Cotul Morii, Obileni şi Sărăteni, raionul Hânceşti şi satul Măcăreşti, Ungheni. 

Sub riscul inundaţiilor mai rămîn localităţile din preajma râului Prut, din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hînceşti, Leova, Cantemir, Cahul.

În mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-10Categorie:EvenimenteVizite:5116ştirea în cache
Teren Agricol

Nu poate fi contestat faptul că pământul este un dar al naturii şi ca orice dar al naturii nu are valoare şi, deci, nu are nici preţ. În economia de piaţă, pământul este considerat drept un bun economic care se vinde şi se cumpără pe piaţa factorilor de producţie. 

Atribuirea pământului a unei valori rezultă şi din următoarele considerente: 

• La momentul luării în cultură, pământul  necesită investiţii, ceea ce îi atribuie o anumită valoare. În asemenea situaţie se găsesc păşunile şi fâneţele naturale. Exploatarea raţională a acestora presupune eforturi financiare considerabile; 

• Apariţia proprietăţii private asupra pământului, formarea unei pieţe a pământului şi, deci, circulaţia bun mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2010-05-12Categorie:AnalizeVizite:24539ştirea în cache
Central? Electric?, Satul Burl?ceni

O centrală electrică va fi construită în scurt timp în sudul Republicii Moldova, în satul Burlăceni, raionul Cahul. Lucrările vor începe în luna iulie a acestui an şi vor dura până în 2012, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al guvernului.

Pentru construcţia centralei au fost achiziţionate 44 de hectare de teren, iar proiectul a fost trimis în Europa pentru expertizare. Saţia va asigura cu locuri de muncă 1 200 de persoane. 

O staţie similară funcţionează deja în Scopje, Macedonia, iar alte două vor fi construite în România şi Germania. Exemplul staţiei din Scopje demonstrează că astfel de staţii corespund tuturor rigorilor ecologice. Staţia de la Burlăceni va avea o capacitate de două ori mai mare decât mai mult

Sursa: TimpulData: 2010-04-17Categorie:ProiecteVizite:2175ştirea în cache
Rafin?rie Petrolier? Giurgiule?ti

Holdingul olandez Easeur Holding BV nu a renunţat la intenţia de a construi o rafinărie petrolieră în Moldova, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, Thomas Moser, directorul general al Easeur Holding BV. Realizarea construcţiei etse planificată până în anul 2012.

Thomas Moser a spus că pentru anul 2010 prioritatea principală a holdingului Easeur Holding BV este finalizarea construcţiei terminalului de mărfuri din Portul internaţional liber Giurgiuleşti. Danube Logistics SRL, care este proprietar al Portului internaţional liber Giurgiuleşti, va investi în dezvoltarea terminalului 10 mil. USD.

În acelaşi timp, vor fi efectuate investiţii în terminalul petrolier, inclusiv dotarea acestuia cu echipament pentru depozitarea şi încărcarea uleiului vegetal. mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2010-02-24Categorie:ProiecteVizite:3129ştirea în cache
Primaria Satului Giurgiulesti

La Giurgiulesti, a fost inaugurat oficial un Centru Medical, dupa ce sediul acestuia a fost supus unor lucrari masive de reconstructie si amenajare, informeaza DECA-press.
Gratie realizarii acestui proiect, cei circa cinci mii de locuitori ai localitatii, precum si persoanele care locuiesc in satele din vecinatate vor beneficia servicii medicale calitative.
Lucrarile de reconstructie au inclus instalarea unui acoperis nou, renovarea saloanelor si laboratorului, schimbarea pardoselii, usilor si ferestrelor, crearea unei incaperi sanitare cu dus, renovarea instalatiilor comunale, precum si constructia unui nou sistem de canalizare.
Pentru renovarea Centrului, „Danube Logistics”, proprietarul si operatorul Portului International Liber Giurgiulesti, a donat mai bine de 47 mii USD, iar Crucea Rosie din landul Konstanz mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2009-10-27Categorie:ProiecteVizite:2081ştirea în cache