Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Cantemir

Drumul de acces Dimitrova - Acui ce asigură accesul a circa 1800 de cetățeni către centrul raional Cantemir a fost finalizat. Recepția finală a porțiunii de drum cu o lungime de 4, 6 km, construită în varianta albă, a avut loc astăzi, 28 iunie curent. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan împreună cu șeful Inspecției de Stat în Construcții Vasile Radu, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Maria Culeșov și reprezentanții autorităților publice locale s-au deplasat la fața locului pentru a inspecta și a aprecia lucrările de construcție efectuate.

De astăzi pentru locuitorii satelor Cîietu, Dimitrova și Acui din raionul Cantemir este asigurat accesul spre centrul raional. Cu siguranță problema deplasării locuitorilor se va ameliora, prin circulația zilnică a unei rute, mai mult

Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3330ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5048ştirea în cache
Vlad Filat la Cantemir la Digul de protectie a apelor

Ruperea digului de protecţie ar putea duce la inundarea a circa 70 de case  statele Ghioltosu şi Stoianovca. Casele din satul Goteşti nu riscă să fie inundate. De asemenea, ar putea fi inundate circa  2500 hectare de suprafeţe agricole. 

Victor BODIU, ministru de Stat, a informat Premierul că se depun toate eforturile pentru gestionarea situaţiei create, inclusiv se întreprind măsuri de evacuare a bunurilor din casele ce riscă să fie inundate şi asigurarea oamenilor cu locuri de cazare. Ministrul a spus că digul s-a rupt pe neaşteptate, acesta fiind întărit substanţial în ultima perioadă. 

Victor BODIU a precizat că o Comisie investighează cauza ruperii digului, însă deocamdată este prematur de făcut careva concluzii. 

Vlad FILAT a solicitat i mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-07-19Categorie:EvenimenteVizite:3273ştirea în cache
Inundatii in Republica Moldova

 În urma ploilor din ultima lună, mai multe localităţi din lunca Prutului au fost inundate. Cea mai gravă situaţie este în cinci localităţi din raioanele Hânceşti şi Ungheni. Viitura a făcut ravagii. Casele oamenilor au fost distruse, terenurile agricole au fost inundate, iar animalele – înecate.

Localităţile cel mai grav afectate de inundaţiile de pe râul Prut au fost satele Nemţeni, Cotul Morii, Obileni şi Sărăteni, raionul Hânceşti şi satul Măcăreşti, Ungheni. 

Sub riscul inundaţiilor mai rămîn localităţile din preajma râului Prut, din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hînceşti, Leova, Cantemir, Cahul.

În mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-10Categorie:EvenimenteVizite:5129ştirea în cache
Constructia Retelelor de Gaz

Republica Moldova şi România au convenit să impulsioneze acţiunile privind construirea gazoductului Drochia-Ungheni şi a liniilor electrice de interconexiune Bălţi-Suceava şi Fălciu-Goteşti, a menţionat, luni, la o conferinţă de presă, Prim-ministrul Vlad Filat, informează MOLDPRES.

În acest sens, am primit sprijinul Băncii Europene de Investiţii şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea finanţării acestor proiecte, fapt ce va întări considerabil securitatea energetică a ţării, a declarat Filat. Prim-ministrul a mai spus că la prima etapă BEI şi BERD urmează să acorde asistenţă la elaborarea proiectelor energetice transfrontaliere menţionate.

Totodată, premierul a atenţionat că, pentru derularea şi obţinerea unor finanţări ale acestor proiecte, R.Moldova urmează să aprobe, în terme mai mult

Sursa: MoldpresData: 2009-11-17Categorie:ProiecteVizite:2347ştirea în cache
Terenuri de step?

Comisia Europeană contribuie la reabilitarea terenurilor de stepă din Republica Moldova. Astfel experţii europeni în agricultura au aplicat tehnologii avansate în restabilirea şi conservarea ecosistemului de stepă din raionul Cahul. La 3 martie curent, în localitatea Tartaul de Salcie, raionul Cahul, a avut loc însămânţarea terenului degradat de păşune cu seminţe native de plante colectate în ariile naturale de stepă. Acţiunea a fost desfăşurată în aria demonstrativă din localitate, fiind parte a proiectului „Utilizarea durabilă şi integrată a terenurilor de stepă din Eurasia" al Comisiei Europene în Republica Moldova şi are drept scop reabilitarea terenurilor de stepă degradate.

„Metoda respectivă de reabilitare a pajiştilor este non-costisitoare", a declarat Marcela Vatamaniuc, coodonatoarea proiectului. "Aceste plante mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2009-03-05Categorie:AutorităţiVizite:2644ştirea în cache

De la 1999 încoace, când a început să se ţină evidenţa tranzacţiilor, numărul operaţiilor de vânzare-cumpărare a apartamentelor a fost în continuă creştere: de la 11177 - în 1999, până la 23008 - în 2005. Fireşte, s-au majorat şi preţurile. Diminuarea acestui indicator s-a produs în 2006, când s-au vândut numai 17064 de apartamente - cu peste 13 la sută mai puţine decât un an în urmă. Şi în 2008 comercializarea acestui tip de proprietăţi a continuat să se diminueze, indicatorul respectiv, potrivit unor pronosticuri, urmând să coboare până la nivelul de circa 15 mii.

Peste jumătate din tranzacţiile de vânzare-cumpărare a apartamentelor au loc la Chişinăul. Potrivit datelor Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, anul trecut în capitală au fost înregistrate 8615 de asemenea tranzacţii - cu tocmai circa 60 la sută mai puţin mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-01-28Categorie:AnalizeVizite:3084ştirea în cache
Valiexchimp

Noi lucrări de cercetare geofizică întru depistarea „cantităţilor reale de gaze naturale" vor începe în perimetrul zăcământului Victorovca La o decizie în acest sens s-a ajuns în cadrul unei şedinţe la prim-viceprimerul Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului.

În opinia savanţilor, cercetările geofizice vor asigura depistarea locului optimal pentru forarea unei sonde la adâncimea de 3-4 km întru majorarea volumului de dobândire a resursei energetice. Costul acestor lucrări va constitui peste 2 milioane de dolari SUA. Finanţarea lucrărilor va fi efectuată de către investitorul general în perimetrul zăcământului Victorovca, compania Valiexchimp.

La moment, sunt forate 6 sonde de gaze naturale la o adâncime de 600 metri din care se extrag 150-250 mii metri cubi de gaze naturale lunar. Totodată, sava mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-12-10Categorie:ProiecteVizite:2569ştirea în cache
Productia Industriala

Cel mai mare volum al productiei industriale continua sa revina Zonei economice libere "Ungheni-Business", atesta datele Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Potrivit MEC, pe parcursul a 9 luni ale anului in curs, ponderea productiei industriale fabricate in aceasta zona libera a constituit 44,6% din volumul total al productiei fabricate in zonele economice libere. Locul doi il detine de ZAL “Expo-Business-Chisinau” (29,6%) si locul trei de ZAL “Tvardita” (12,6%).

Expertii MEC au atestat pe parcursul lui ianuarie-septembrie 2008, o crestere a productiei industriale, practic in toate zonele libere, cu exceptia ZAL “Taraclia”.

Astfel, pe parcursul perioadei ianuarie-septembrie, rezidentii zonelor libere au produs aparate electronice in suma de 6,3 mln lei, mobila in suma de 47 mln lei ( mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-12-05Categorie:AnalizeVizite:2208ştirea în cache