Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Căuşeni

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:3981ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5048ştirea în cache
Locuinte noi la Causeni

Сoncernul "REGIONALCONSTRUCT", îşi propune să asigure locuitorii raioanelor cu locuinţe, în cadrul proiectului "Case pentru toţi". În prima etapă, la Comrat a fost pornită construcţia cartierului "Tineresc". Acum, compania a dat startul unui nou proiect imobiliar, la Căuşeni.

Pe o suprafaţă de peste 16 hectare vor fi construite zece blocuri de locuit, cu 650 de apartamente, dar şi 80 de vile. Primul bloc va fi terminat la sfârşitul anului viitor şi va avea cinci etaje şi mansardă. În total, locuitorii din Căuşeni pot beneficia de o sută de mii de metri pătraţi de spaţiu locativ. Preţul unui metru pătrat este de 300 de euro.

Locuitorii din Căuşeni apreciază proiectul lansat de concernul "REGIONALCONSTRUCT".

Noul proiect imo mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-12Categorie:ProiecteVizite:5011ştirea în cache
Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:2866ştirea în cache
Zona Economica Libera “Ungheni-Business”

Conform datelor prezentate de catre conducerea Zonei Economice Libere "Ungheni-Business” in cadrul vizitei Viceministrului Economiei si Comertului Tudor Copaci de saptamana trecuta, actualmente pe teritoriul Zonei sunt inregistrati 44 de rezidenti. Intreprinderile inregistrate au capital italian, austriac, roman, rus, belgian, etc.

Volumul total al investitiilor in Zona "Ungheni-Business”, din momentul deschiderii acesteia in 2003, a constitut 34,2 mil. dolari SUA, dintre care 9,3 mil. dolari SUA au fost investite in anul precedent. Zonei "Ungheni-Business” ii revin circa 30% din totalul investitiilor in cele sase Zone Economice Libere.

Principala directie a investitiilor in ZEL "Ungheni-Business" este productia industriala, care constituie 93,2% din tot spectru de activitati efectuate in cadrul Zonei.
mai mult

Sursa: The NewsData: 2009-03-02Categorie:AnalizeVizite:1933ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:2922ştirea în cache
Linie Electrica de Tensiune Inalta

In anul 2009, Moldova va procura energie electrica de la Centrala de la Cuciurgan, in baza unui acord semnat acum citeva zile intre companiile "Moldelectrica" si "Energocom" si care este valabil pentru perioada 1 ianuarie 2009 - 31 martie 2010.

Acordul va permite asigurarea totala a necesitatilor energetice ale Moldovei, iar pretul va fi mai mic fata de cel achitat pentru energia electrica importata din Ucraina, informeaza Moldpres cu referire la Tudor Copaci, viceministru al Economiei si Comertului.

Potrivit lui Copaci, necesitatea procurarii energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan a fost determinata de problemele cu care se confrunta Moldova la importul de energie electrica din Ucraina, livrarile de energie electrica din aceasta tara pentru Moldova fiind in descrestere. Totodata, si contractul mai mult

Sursa: The NewsData: 2008-12-23Categorie:TranzacţiiVizite:1836ştirea în cache
Productia Industriala

Cel mai mare volum al productiei industriale continua sa revina Zonei economice libere "Ungheni-Business", atesta datele Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Potrivit MEC, pe parcursul a 9 luni ale anului in curs, ponderea productiei industriale fabricate in aceasta zona libera a constituit 44,6% din volumul total al productiei fabricate in zonele economice libere. Locul doi il detine de ZAL “Expo-Business-Chisinau” (29,6%) si locul trei de ZAL “Tvardita” (12,6%).

Expertii MEC au atestat pe parcursul lui ianuarie-septembrie 2008, o crestere a productiei industriale, practic in toate zonele libere, cu exceptia ZAL “Taraclia”.

Astfel, pe parcursul perioadei ianuarie-septembrie, rezidentii zonelor libere au produs aparate electronice in suma de 6,3 mln lei, mobila in suma de 47 mln lei ( mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-12-05Categorie:AnalizeVizite:2208ştirea în cache
Linie de inalta tensiune

Linia electrică de interconexiune a sistemelor energetice a Republicii Moldova şi României pe segmentul Fălciu-Goteşti a fost construită deja pe 9,2 kilometri din lungimea totală de 25 kilometri pe teritoriul Moldovei, a comunicat astăzi Tudor Copaci, ministrul adjunct al Economiei şi Comerţului, în cadrul consiliului colegial al ministerului.

Chişinăul şi Bucureştiul au convenit recent asupra amplificării colaborării în domeniu, şi în special construcţia Liniei electrice de interconexiune 400 kV Bălţi - Suceava. A fost demarat un studiu de fezabilitate a proiectului de construcţie a liniei electrice Bălţi-Suceava şi în timpul agreat de părţi se va purcede la semnarea unui Memorandum de înţelegere.

În prezent, circa 70 la sută din necesarul în energie electrică a Republicii Moldova este acoperit din i mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-10-29Categorie:ProiecteVizite:3662ştirea în cache
Apa Potabila

Locuitorii satului Iurceni, raionul Nisporeni vor sarbatori maine inaugurarea unui noui sistem de aprovizionare cu apa, comunica Agentia DECA-press.
Proiectul a fost implementat in cadrul programului Apa si Sanitatie cu sustinerea financiara a Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC) si Agentiei de Cooperare a Austriei (ADA), si contributia substantiala a Consiliului raional Nisporeni, primariei si localnicilor.
Noul sistem alimenteaza cu apa potabila 449 de gospodarii (1600 persoane), scoala (300 elevi), gradinita (80 prescolari), primaria si centrul medical.
Populatia satului Iurceni este de 2,040 locuitori.
Prin realizarea proiectelor de aprovizionare cu apa potabila, programul Apa si Sanitatie al SDC isi propune sa imbunatateasca conditiile de viata si sanatatea publica in localitati rural mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-22Categorie:ProiecteVizite:2442ştirea în cache