Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Donduşeni

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4% faţă de perioada similară a anului trecut. Datele sunt prezentate de Întreprinderea de Stat Cadastru.
 
În timp ce datele Întreprinderii de Stat Cadastru arată o scădere de aproximativ 4 la sută la nivel naţional, agenţiilor imobiliare din Capitală prezintă informaţii potrivit cărora, piaţa imobiliară a scăzut chiar cu până la 20 la sută.
 
Cele mai scumpe apartamente sunt cele din sectorul Centru al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 850 de euro. Ceva mai ieftine sunt locuinţele din cartierul Râşcani, în medie un metru pătrat este de 725 de euro. În sectoarele Telece mai mult
Sursa: PublicaTVData: 2012-05-23Categorie:AnalizeVizite:3666ştirea în cache
Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3327ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5025ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea în cache
Model Casa de locuit

Potrivit Biroului National de Statistica, fondul locativ al Republicii Moldova la 1 ianuarie 2009 a constituit 78382,4 mii m2, dintre care localitatilor urbane le revin 29687,7 mii m2 sau 37,9% din volumul total al fondului locativ, iar localitatilor rurale – respectiv 48694,7 mii m2 si 62,1%.

La 1 ianuarie 2009 gradul de asigurare a populatiei cu spatiu locativ pe un locuitor, in medie pe tara, a constituit 22,0 m2, in localitatile urbane – 20,1 m2, rurale – 23,3 m2 si s-a majorat in comparatie cu situatia de la 1 ianuarie 2008 respectiv cu 0,9%, 2,0% si 0,4%.

Cea mai mare suprafata de spatiu locativ pe cap de locuitor este in raionul Donduseni. Unui locuitor din aceasta regiune ii revine aproximativ 30,4 m2 de spatiu locativ, din care 22,2 m2 suprafata locuibila. La polul opus se afla municipiul Balti cu mai mult

Sursa: The NewsData: 2009-06-30Categorie:AutorităţiVizite:1991ştirea în cache
Terenuri de step?

Comisia Europeană contribuie la reabilitarea terenurilor de stepă din Republica Moldova. Astfel experţii europeni în agricultura au aplicat tehnologii avansate în restabilirea şi conservarea ecosistemului de stepă din raionul Cahul. La 3 martie curent, în localitatea Tartaul de Salcie, raionul Cahul, a avut loc însămânţarea terenului degradat de păşune cu seminţe native de plante colectate în ariile naturale de stepă. Acţiunea a fost desfăşurată în aria demonstrativă din localitate, fiind parte a proiectului „Utilizarea durabilă şi integrată a terenurilor de stepă din Eurasia" al Comisiei Europene în Republica Moldova şi are drept scop reabilitarea terenurilor de stepă degradate.

„Metoda respectivă de reabilitare a pajiştilor este non-costisitoare", a declarat Marcela Vatamaniuc, coodonatoarea proiectului. "Aceste plante mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2009-03-05Categorie:AutorităţiVizite:2632ştirea în cache
Licitatie

În cadrul concursului este scoasă la vânzare cota statului la uzina „Mezon” SA (91,836% din acţiuni) la preţul total de 81,5 mil. lei (5,95 mil.euro). Capitalul social al întreprinderii este de 75,074 mil. lei, valoarea nominală a unei fiind de 10 lei. De asemenea, la concursul de privatizare sunt scoase: 98,11% din acţiunile întreprinderii de transport SA „Maşrut” la preţul total de 12 mil. Lei (876 mii euro), 70,136% din acţiunile societăţii „Argint-Farm” SRL din Râşcani la preţul total de 1,125 mil. lei (82 mii euro), ÎS "Fabrica de Spirt din Briceni" la preţul de 500 mii lei (36,5 mii euro), Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie şi Virusologie din Chişinău, cu teren aferent de 9 ha la preţul de 600 mil. lei (43,8 mil. euro).

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice, la concurs pot participa persoane fiz mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-09-12Categorie:TranzacţiiVizite:2234ştirea în cache
Moldasig

Compania cu capital majoritar de stat Moldasig a fost procurată de Grupul de asigurări Rosgosstrah din Federaţia Rusă.

Potrivit Agenţiei de PR Parc Communications, rezultatele tranzacţiei vor fi făcute publice în cadrul uni conferinţe de presă programate pentru miercuri 10 septembrie. Conferinţa va fi susţinută de preşedintele Grupului Companiei Rosgosstrah, Danil Haciaturov, şi directorul general al Moldasig, Vitalie Bodea.

Societatea Internaţională de Asigurări Moldasig a fost fondată în anul 2002. Acţionari ai acestei societăţi sunt Banca de Economii S.A., cu o cotă de 51% şi întreprinderile de stat Calea Ferată din Moldova (25%) şi Poşta Moldovei (24%).

La momentul actual, cota Moldasig pe piaţa de asigurări din R. Moldova constituie 30,1 la sută. Potrivit informaţiei difuzate de compani mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-09-08Categorie:TranzacţiiVizite:2207ştirea în cache
Guvernul Republicii Moldova

Guvernul Republicii Moldova in colaborare cu agentii economici au cumparat 77 de case pentru familiile ce au ramas fara de locuinte in rezultatul inundatiilor din luna iulie. Acest fapt a fost anuntat de catre primul vice premier, ministrul economiei si comertului, Igor Dodon, la sedinta de marti a grupului de lucru.

Serviciul de presa a minsiterului a anuntat agentia /INFOTAG/ ca in total fara de acoperis au ramas 233 de familii. Se mai duc negocieri pentru procurarea a inca 83 de case. Aceasta metoda de acordare a locuintelor e considerata cea mai optimala, deoarece e mult mai complicat de a construi case pina la venirea frigului.

Cele mai multe case au fost distruse in raionul Briceni - 186 si Stefan Voda - 34. Dodon afirma ca 65 de case in Briceni deja sunt procurate si inca pentru 94 se duc negocieri, mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:TranzacţiiVizite:2043ştirea în cache
VictoriaBank

Victoriabank isi largeste reteaua de filiale si reprezentante in sudul tarii. La 19 august, banca a inaugurat o noua reprezentanta, in orasul Ceadar-Lunga, pe str. Lomonosov 17 si este pregatita sa ofere produse si servicii pentru locuitorii acestui oras, care numara circa 20 mii de persoane. Tot la 19 august, Victoriabank a deschis o noua reprezentanta in Chisinau, pe str. Calea Orheiului 109, din micro-raionul Posta Veche, zona a sectorului Rascani.

Ambele reprezentante ofera o gama larga de produse bancare dintre care diverse tipuri de depozite cu rata dobanzii de pana la 26%, carduri bancare, etc. Clientii vor putea efectua transferuri rapide peste hotare prin intermediul sistemelor de transferuri MoneyGram, Blizko, Migom, Bistraia Pochta si alte sisteme. La fel, vor putea achita si pentru diverse servicii, inclusiv mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-08-21Categorie:EvenimenteVizite:2776ştirea în cache