Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Drochia

Apa Potabila

Un apeduct a fost dat în exploatare astăzi în satul Ţarigrad, raionul Drochia. La eveniment a participat şi premierul Vlad Filat, informează MOLDPRES.
Evenimentul a început cu o slujbă de sfinţire a izvorului. După care pe rînd în faţa locuitorilor satului Ţarigrad au ieşit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi raionale.
Premierul a ţinut să felicite locuitorii satului Ţarigrad cu darea în exploatare a unei surse de apă potabilă de calitate.
Una din priorităţile guvernării este asigurarea localităţilor ţării cu apă potabilă de calitate, deoarece anume calitatea proastă a apei este cauza a jumătate din maladiile înregistrate în rîndul moldovenilor", a spus Filat. Premierul i-a asigurat pe localnici că va acorda sprijin pentru conectarea la surse de apă po mai mult

Sursa: MoldpresData: 2011-05-13Categorie:ProiecteVizite:3469ştirea în cache
Mobiasbanc? în ora?ul Drochia

Astăzi, 14 decembrie 2010, a avut loc deschiderea oficială a filialei nr. 18 – unica reprezentanţă a Mobiasbancă în oraşul Drochia. Panglica roşie a fost tăiată de preşedintele băncii, dl Jean-François Myard, precum şi de reprezentanţii conducerii oraşului Drochia.

Sediul este amplasat chiar în centrul oraşului Drochia, lângă Primărie şi Consiliul raional. Filiala corespunde standardelor Grupului Société Générale – acestea se referă la schimbările ce ţin de aspectul exterior care asigură o mai bună vizibilitate atât ziua, cât şi pe timp de noapte, dar şi cel mai important – un nou concept de deservire a clienţilor.

Filiala oferă servicii persoanelor fizice: operaţiuni curente, conturi de economii, deschiderea de depozite, tr mai mult

Administra?ia de Stat a Drumurilor

Fondul Provocările Mileniului Moldova şi Administraţia de Stat a Drumurilor au semnat un Acord privind implementarea proiectului de Reabilitare a drumurilor în cadrul Programului Compact, prin care sînt stabilite responsabilităţile celor două instituţii pe parcursul reabilitării unui sector de 93 de km a traseului naţional M2.

La eveniment au fost prezenți Anatol Șalaru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, viceministru, John Wilson  șef-adjunct al Misiunii Corporația ,, Provocările Milieniului,, din Republica Moldova și Valentina Badrajan, director executiv, Fondul ,,Provocările Mileniului Moldova,,.

Porțiunea de drum, care începe de la Sărăteni pînă la intersecţia Drochia prin Soroca ,va fi reabilitată pînă la finele anului 2013.&nbs mai mult

Sursa: MINISTERUL TRANSPORTURILORData: 2011-02-08Categorie:ProiecteVizite:3270ştirea în cache
Parc Industrial

Proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la crearea parcului industrial Bioenergagro

Unul din obiectivele Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova "Integrare Europeană: libertate, Democraţie, Bunăstare" 2009-2013 este crearea în republică a parcurilor industriale. Practica europeană a demonstrat, că acestea sunt un instrument eficient de atragere a investitorilor în dezvoltarea economiei bazată pe competitivitate. 

Parcul industrial oferă investitorilor teren şi infrastructură pentru implementarea proiectelor investiţionale, reduce esenţial din timpul, cheltuielile şi riscurile antreprenorilor legate de lansarea afacerii, precum şi creează premise pentru implementarea tehnologiilor performante şi fabricarea în baza acestora a produselor competitive, mai mult

Sursa: Ministerul EconomieiData: 2010-11-03Categorie:ProiecteVizite:3537ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5595ştirea în cache
Constructia Retelelor de Gaz

Republica Moldova şi România au convenit să impulsioneze acţiunile privind construirea gazoductului Drochia-Ungheni şi a liniilor electrice de interconexiune Bălţi-Suceava şi Fălciu-Goteşti, a menţionat, luni, la o conferinţă de presă, Prim-ministrul Vlad Filat, informează MOLDPRES.

În acest sens, am primit sprijinul Băncii Europene de Investiţii şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea finanţării acestor proiecte, fapt ce va întări considerabil securitatea energetică a ţării, a declarat Filat. Prim-ministrul a mai spus că la prima etapă BEI şi BERD urmează să acorde asistenţă la elaborarea proiectelor energetice transfrontaliere menţionate.

Totodată, premierul a atenţionat că, pentru derularea şi obţinerea unor finanţări ale acestor proiecte, R.Moldova urmează să aprobe, în terme mai mult

Sursa: MoldpresData: 2009-11-17Categorie:ProiecteVizite:2633ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:4490ştirea în cache
Uzina de ciment „Lafarge Ciment

Uzina de ciment „Lafarge Ciment" din Rezina a lansat noul ciment CEM II/A-M 32,5R, care corespunde standardului european EN 197-1.Privilegiul noului produs constă în rezistenţa la compresiune, uşurinţa şi rapiditatea la punerea în operă, timp optim de priză, comportare foarte bună la schimbările de temperatură, asigură obţinerea betoanelor durabile în timp.

Cimentul se foloseşte pentru pregătirea mortarelor pentru tencuială sau zidărie, pentru şape, pentru pregătirea fortanului, a ţiglelor, pentru dale, borduri, scări, inele.
Produsul se livrează ambalat şi vrac în mijloace de transport auto ce aparţin beneficiarilor sau în vagoane pe cale ferată.

„Noul produs este recomandat pentru obţinerea unor sisteme de construcţii de înaltă performanţă, în contextul în care R. Moldova este interesată de dezvo mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-04-28Categorie:ProiecteVizite:2492ştirea în cache

Reprezentanţii companiilor de construcţii consideră că depăşirea problemelor cu care se confruntă la momentul actual domeniul construcţiilor pot fi depăşite doar prin implicarea autorităţilor publice centrale şi prin stabilirea unor facilităţi la acordarea creditelor ipotecare.

Asociaţia Ziariştilor Economişti, publicaţiile „Economist” şi „Business Expert” au organizat, zilele trecute, o „masă rotundă” cu genericul „Sectorul construcţiilor – soluţii pentru continuarea dezvoltării”, la care au participat reprezentanţii companiilor de construcţii, instituţiilor financiare, Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, investitori şi experţi independenţi. Agenţii economici care activează în domeniul construcţiilor au recunoscut că acest sector se confruntă cu probleme grave de ordin financiar şi nu numai. În opi mai mult

Sursa: FluxData: 2009-03-17Categorie:AnalizeVizite:2527ştirea în cache
Retele de Canalizare

Primăria localităţii Chetrosu, r. Drochia în colaborare cu „Ecologie – Expert” S.R.L. şi “Ircon” Ltd. (Cehia) cu susţinerea ‘Central European Initiative Climate Fund’ (Fondului pentru Climă a Iniţiativei Central Europene) cu aportul financiar ‘Czech Republic Development Cooperation’ lansează proiectul „Dezvoltarea reţelei de canalizare rurală în satul Chetrosu, r. Drochia din Republica Moldova”.

Proiectul presupune relansarea şi dezvoltarea serviciului de canalizare de rînd cu cele de apeduct şi poate fi considerat parte componentă a Programului Naţional de Alimentare cu Apă şi Canalizare susţinut financiar de Banca Mondială. De menţionat că localitatea Chetrosu a fost considerată fezabilă în cadrul proiectului de alimentare cu apă şi canalizare a Băncii Mondiale, astfel are şanse mari pentru a fi ulterior finanţat.
mai mult

Sursa: GreenMediaData: 2008-12-17Categorie:ProiecteVizite:4444ştirea în cache