Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Dubăsari

Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea în cache
Apa Potabila

Circa 110 gospodarii din Larga Noua, raionul Cahul, au obtinut pentru prima data acces la apa potabila in cadrul unui proiect de dezvoltare comunitara realizat in cadrul Programului de Dezvoltare Locala Integrata/PNUD Moldova.

Locuitorii care anterior nu au avut acces la reteaua centrala de aprovizionare cu apa potabila, au efectuat lucrari de extindere a acesteia cu peste 2 500 metri. 105 participanti la lucrari au beneficiat in medie de cite o mie de lei pentru munca depusa.

„Pana acum, tractorul ne aducea apa cu cisterna, o data la 2-3 saptamani. Acum, avem robinet in curte, cu apa buna de baut. In curand vom face cu sotul si camera de baie in casa”, spune bucuroasa Maria Bohcevan, locuitoare din Larga Noua. Pentru apa din cisterna, locuitorii din Larga Noua plateau cate 130 de lei pentru un cub de apa. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:ProiecteVizite:2799ştirea în cache

Strategia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii Transporturilor (SNDIT) prevede repararea tuturor drumurilor din ţară în perioada de 8-10 ani, a declarat ministrul transporturilor şi gospodăriei drumurilor al RM Vasile Urse în interviul acordat în exclusivitate agenţiei de ştiri NOVOSTI-MOLDOVA.

"Analiza stării de lucriri în gospodăria drumurilor denotă că gradul de uzură a căilor de comunicare în ţară constituie 93 la sută, - a spus ministrul. - Ele necesită reparare urgentă. Starea de lucruri la calea ferată nu este mai bună. În apropiaţii trei ani se preconizează restabilirea căii ferate şi înlocuirea materialului rulant".

Ministrul a menţionat că în vagoanele moderne s-ar putea crea pasagerilor condiţii mai confortabile.

"De aceea noi deocamdată nu acceptăm majorarea preţurilor pentr mai mult

Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-02-13Categorie:AlteleVizite:2422ştirea în cache

Locuitorii din satele Floritoaia Veche si Grozasca din raionul Ungheni au acces la mijloacele de transport, dupa ce drumul care leaga cele doua localitati a fost reparat, cu suportul financiar al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova (PNUD), al Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Internationala (SIDA) si al Fundatiei Soros-Moldova.

Agentia INFOTAG transmite cu referire la surse din PNUD ca pentru repararea celor 5 km de drum s-au alocat 273 mii lei ($24 mii), dintre care contributia primariei Floritoaia Veche a fost de 15%, sub forma de materiale de constructie.

Floritoaia Veche este una din 20 de localitati incluse in proiectul PNUD "Dezvoltare Comunitara", care beneficiaza de suport financiar de la PNUD pentru rezolvarea problemelor stringente. Proiectul contribuie la mobilizarea comu mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-02-06Categorie:AlteleVizite:2723ştirea în cache