Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Făleşti

Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5048ştirea în cache
Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:2866ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:2925ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.
mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211482ştirea în cache
Victoriabank la Hincesti

Victoriabank a inaugurat o filiala la Hincesti. Aceasta este localizata chiar in centrul orasului, pe str. Mihalcea Hincu, 129.

Intr-un aviz al bancii se mentioneaza ca noua filiala va oferi clientilor servicii cum ar fi depozite in lei si in valuta straina, inclusiv si noul depozit Aniversare care ofera dobanzi de 24% in lei si de 15% in USD si euro in termen scurt, credite bancare, diferite tipuri de transferuri internationale rapide de bani, cum ar fi Western Union, MoneyGram, Unistream, s.a., precum si transferuri SWIFT.

De asemneea noua filiala va oferi diverse carduri bancare ale sistemelor internationale VISA International si MasterCard, inclusiv si Cardul Multifunctional care include in sine patru conturi ce permit inmultirea banilor, activarea unei linii de credit, primirea de bonusuri pentru past mai mult

Sursa: ReporterData: 2008-12-02Categorie:EvenimenteVizite:2526ştirea în cache
Agentia Proprietatii Publice

Agentia Proprietatii Publice (APP) de pe langa Ministerul Economiei si Comertului anunta desfasurarea a doua concursuri, unui comercial si unul investitional, de privatizare a altor 19 obiecte la pretul de start total de 2,133 mlrd lei.

Potrivit unui aviz al APP, 18 obiecte vor fi comercializate in cadrul concursului comercial, iar unul –in cadrul concursului investitional.

La concurs au fost scoase 95,85% din actiunile fabricii de cosmetice „Viorica-Cosmetic” la pretul initial de 35 mln lei, 60,41% din actiunile intreprinderii vinicole „Vinuri Ialoveni” la pretul initial de 16,7 mln lei, 83,3% din actiunile SA „Circul din Chisinau” si fabrica de sticla, fiecare la pretul initial de 60 mln lei, uzina „Vibropribor” din Chisinău - 235,5 mln lei, uzina de bijuterii „Giuvaier” – 100 mln lei, complexul hotelier mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-25Categorie:AutorităţiVizite:2124ştirea în cache
Rautel, Uzina de asfalt

Localnicii satului Răuţel, raionul Făleşti, sunt nemulţumiţi de faptul că Uzina de producere a mixtiunilor asfaltice, care activează pe teritoriul localităţii, cauzează prejudicii mediului ambiant, precum şi dăunează grav sănătăţii lor. În opinia sătenilor, această problemă ar putea fi soluţionată dacă respectiva uzină ar fi reamplasată în afara localităţii sau dacă administraţia întreprinderii ar respecta normele ecologice prevăzute de legislaţie.

Oamenii mai susţin că prin punerea în practică a uneia dintre aceste soluţii vor putea fi evitate emisiile de substanţe nocive şi contaminarea apei din zona uzinei.

Potrivit consilierului local Eduard Slivciuc, din cauza tehnicii învechite, care este utilizată pentru producerea asfaltului, se emană în atmosferă o cantitate mare de gaze care dăunează atât mai mult

Sursa: FluxData: 2008-11-14Categorie:AnalizeVizite:4347ştirea în cache
Sisteme de Irigare

Agentii economici si fermierii vor putea incheia pentru anul viitor contracte la irigarea terenurilor agricole pe o suprafata de 100 mii de hectare. De mentionat ca in anul curent, au fost incheiate contracte de prestare a serviciilor de irigare pentru o suprafata de 55 mii de hectare.

Potrivit Agentiei “Apele Moldovei”, a fost elaborat un plan de masuri ce vizeaza pregatirea catre sezonul de irigare 2009. Planul prevede efectuarea lucrarilor de pregatire a surselor de apa, apeductelor de presiune, canalelor de desecare, si constructiilor hidrotehnice.

De asemenea, planul prevede reparatia utilajului electro-mecanic la statiile de pompare si verificarea lui, revizia pompelor, efectuarea inventarierii detaliate a instalatiilor de irigare existente si curatirea bazinelor de namol.

In perspec mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-10-17Categorie:LegislaţieVizite:1859ştirea în cache
Moldasig

Compania cu capital majoritar de stat Moldasig a fost procurată de Grupul de asigurări Rosgosstrah din Federaţia Rusă.

Potrivit Agenţiei de PR Parc Communications, rezultatele tranzacţiei vor fi făcute publice în cadrul uni conferinţe de presă programate pentru miercuri 10 septembrie. Conferinţa va fi susţinută de preşedintele Grupului Companiei Rosgosstrah, Danil Haciaturov, şi directorul general al Moldasig, Vitalie Bodea.

Societatea Internaţională de Asigurări Moldasig a fost fondată în anul 2002. Acţionari ai acestei societăţi sunt Banca de Economii S.A., cu o cotă de 51% şi întreprinderile de stat Calea Ferată din Moldova (25%) şi Poşta Moldovei (24%).

La momentul actual, cota Moldasig pe piaţa de asigurări din R. Moldova constituie 30,1 la sută. Potrivit informaţiei difuzate de compani mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-09-08Categorie:TranzacţiiVizite:2222ştirea în cache
Gazoduct

Ministerul Economiei şi Comerţului a anunţat că magistrala de presiune înaltă Bălţi-Ungheni, care are o lungime totală de 126 km, va fi dată în exploatare în primăvara anului 2009. Această constatare a fost făcută de grupul de experţi condus de către viceministrul Economiei şi Comerţului, Tudor Copaci.

Construcţia gazoductului a început în mai 2008. Până în prezent au fost construite 25 de kilometri de reţea, din oraşul Bălţi până la hotarul între raioanele Sângerei şi Făleşti, iar până la finele anului curent sunt planificate a fi construite încă 62 de kilometri de gazoduct.

Potrivit datelor Ministerului Economiei şi Comerţului, gazoductul magistral va asigura cu gaze naturale circa 250 de localităţi din raioanele Sângerei, Teleneşti, Făleşti şi Ungheni. Autorităţile locale ale acestor localităţi mai mult

Sursa: FluxData: 2008-08-25Categorie:ProiecteVizite:3199ştirea în cache