Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Glodeni

Glodeni, Moldtelecom, Unite 3G

În continuarea programului de modernizare a centrelor comerciale Moldtelecom şi extinderea reţelei de dealeri Unité în toată ţara, astăzi, 22 Septembrie 2010, compania a deschis un nou magazin în or. Glodeni.

Acum toţi locuitorii oraşului vor fi mai aproape şi vor beneficia direct de toate ofertele propuse, în special de serviciile telefoniei mobile 3G.

Echipa de profesionişti Unité, aşteaptă toate persoanele interesate pentru a le răspunde cu cele mai multe detalii la toate întrebările şi solicitările vis-a-vis de serviciile noastre.

Deservirea modernă şi calitativă în noul magazin din or. Glodeni, str. Suveranităţii, 17/2, va fi oferită clienţilor cu un program de lucru de la 08.00 - 19.00, de Luni până Duminică, fără pauză şi fără zile de odihnă.

mai mult
Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-22Categorie:EvenimenteVizite:2084ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5048ştirea în cache
Ministrul Construc?iilor ?i Dezvolt?rii Regionale, Marcel R?ducan

D-le ministru, anul 2009 a fost unul dificil pentru sectorul construcţiilor din Republica Moldova. Cum apreciaţi situaţia din domeniu?

În toată lumea este criză şi ceea ce se întâmplă în lume se întâmplă şi în Republica Moldova. Este adevărat că anul 2009 a fost unul dintre cei mai dificili pentru sectorul construcţiilor, însă cu o astfel de situaţie se confruntă ramura construcţiilor şi din Rusia, Ucraina, România şi din alte ţări afectate de criza economico-financiară mondială. Din cauza crizei industria construcţiilor din Moldova a fost afectată în cea mai mare măsură, fapt care a cauzat reducerea de activitate, disponibilizări de personal şi scăderea marjei de profit şi de investiţii în capital fix. De situaţia în care s-au pome mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2010-02-10Categorie:AutorităţiVizite:3830ştirea în cache
Bloc locativ in exploatare la Glodeni

La Glodeni a fost dat în exploatare un bloc locativ cu 5 etaje şi 30 de apartamente, construit cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul proiectului "Construcţia Locuinţelor Sociale" pentru păturile socialmente vulnerabile (UIP).

Chişinău, 26 august (INFOTAG). Solicitat de corespondentul INFOTAG, managerul proiectului UIP, Veaceslav Ştefanco, în calitate de antreprenor general al blocului locativ a fost selectată firma "Edcristis". Lucrările de construcţie au costat peste 11,7 mil. lei. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a acordat 470 mii euro (64,23%).


După cum a relatat anterior INFOTAG, Banca a acordat un credit pentru construcţia caselor sociale în baza acordului cu Guvernul moldovean, semnat la 12 octombrie 2007. Creditul a fost acordat pe un terme mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-26Categorie:ProiecteVizite:3092ştirea în cache
Euro Regiunea „Siret-Prut-Nistru”

Luni, la Chişinău, a avut loc conferinţa de lansare a Strategiei de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, organizată de Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” din Iaşi şi Business Consulting Institute din Chişinău. Din cauza regimului de vize, din partea partenerului din România nu a putut fi prezent nimeni la eveniment. Strategia conţine peste o sută de proiecte de dezvoltare a regiunilor de frontieră, estimate la circa 500 milioane de euro, bani ce urmează a fi obţinuţi din fondurile europene. 18 raioane din RM aşteaptă investiţiile UE

Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru” implică 18 raioane din RM (Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Cimişlia, Criuleni, Dubăsari, Foloreşti, Hânceşti etc.), judeţele Iaşi şi Vaslui din România. Noua structură se bazează mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-08-24Categorie:ProiecteVizite:4170ştirea în cache

Imobilele locative continuă să se ieftinească, încet dar sigur. Preţurile apartamentelor pe piaţa imobiliară secundară din capitală au scăzut, în prima jumătate de an, cu 20% sau cu 200 de euro, coborând la o medie de 700 euro pe metru pătrat, în iunie, potrivit Agenţiei imobiliare Nika-Imobil.

În ultima lună imobilul s-a ieftinit cu aproximativ 7% sau 50 de euro, pe fondul crizei în care se află domeniul construcţiilor, mai anunţă agenţii imobiliari.

Cele mai scumpe, în funcţie de preţ pentru un metru pătrat, sunt locuinţele cu două odăi, respectiv 800 euro pentru un metru pătrat, după care urmează cele cu două odăi (700 euro) şi trei odăi (650 euro pentru un metru pătrat).,

„Piaţa însă nu s-a prăbuşit, iar ritmul scăderii deşi este peste prognoză, nu îl putem compara cu cel din ţările ve mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-07-31Categorie:AnalizeVizite:4727ştirea în cache

De la 1999 încoace, când a început să se ţină evidenţa tranzacţiilor, numărul operaţiilor de vânzare-cumpărare a apartamentelor a fost în continuă creştere: de la 11177 - în 1999, până la 23008 - în 2005. Fireşte, s-au majorat şi preţurile. Diminuarea acestui indicator s-a produs în 2006, când s-au vândut numai 17064 de apartamente - cu peste 13 la sută mai puţine decât un an în urmă. Şi în 2008 comercializarea acestui tip de proprietăţi a continuat să se diminueze, indicatorul respectiv, potrivit unor pronosticuri, urmând să coboare până la nivelul de circa 15 mii.

Peste jumătate din tranzacţiile de vânzare-cumpărare a apartamentelor au loc la Chişinăul. Potrivit datelor Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, anul trecut în capitală au fost înregistrate 8615 de asemenea tranzacţii - cu tocmai circa 60 la sută mai puţin mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-01-28Categorie:AnalizeVizite:3084ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2025ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:2925ştirea în cache
Bloc de Locuit,Apartamente

Au demarat lucrarile de constructie la blocul locativ din strada Milescu Spataru din capitala. De mentionat ca blocul cu 80 de apartamente este destinat persoanelor intern deplasate din raioanele de est ale tarii.

Potrivit unui aviz al Ministerului Administratiei Publice Locale (MAPL), blocul este construit in cadrul proiectului de constructie a locuintelor pentru paturile socialmente vulnerabile, sustinut de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Amintim ca in cadrul proiectului mentionat, in perioada anilor 2008-2009 vor fi construite patru blocuri locative cu un total de 227 de apartamente. Pentru realizarea acestuia au fost selectate trei localitati din Republica Moldova - Chisinau, Sangerei si Glodeni.

In Chisinau vor fi construite doua blocuri cu 149 de apartamente (pe str. Milescu mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-25Categorie:ProiecteVizite:1732ştirea în cache