Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Ialoveni

Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5048ştirea în cache
Teren Agricol

Nu poate fi contestat faptul că pământul este un dar al naturii şi ca orice dar al naturii nu are valoare şi, deci, nu are nici preţ. În economia de piaţă, pământul este considerat drept un bun economic care se vinde şi se cumpără pe piaţa factorilor de producţie. 

Atribuirea pământului a unei valori rezultă şi din următoarele considerente: 

• La momentul luării în cultură, pământul  necesită investiţii, ceea ce îi atribuie o anumită valoare. În asemenea situaţie se găsesc păşunile şi fâneţele naturale. Exploatarea raţională a acestora presupune eforturi financiare considerabile; 

• Apariţia proprietăţii private asupra pământului, formarea unei pieţe a pământului şi, deci, circulaţia bun mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2010-05-12Categorie:AnalizeVizite:24547ştirea în cache
Apa potabila, robinet

Mai mult de jumătate din populaţia Republici Moldova nu are acces la surse sigure de apă potabilă, iar în mediul rural acest indicator depăşeşte 83%, transmite Info-Prim Neo cu referire la echipa de implementare a proiectului elveţian Apă şi Sanitaţie în Moldova - ApaSan. 

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) este în Moldova de zece ani, dar începând cu 2010 dă startul unei noi etape, a spus într-o conferinţă de presă directorul rezident Georgette Bruchez. ApaSan promovează sistemele decentralizate de aprovizionare cu apă. Scopul general al proiectului este să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a sănătăţii publice printre prin sporirea accesului durabil la apă potabilă. “În următoarea perioadă SCD va sprijini două direcţii de bază: mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2010-03-13Categorie:ProiecteVizite:2336ştirea în cache
îngr?dire construc?ie

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a cerut în cadrul şedinţei operative de la Primărie îngrădirea tuturor obiectelor aflate în construcţie, inclusiv a celor neautorizate. Iar cea mai mică deviere de la proiectele autorizate se va solda cu retragerea autorizaţiei de construcţie şi a certificatului de urbanism, transmite Info-Prim Neo.

Pentru prevenirea accidentelor din zona construcţiilor şi evitarea cazurilor tragice în acest domeniu, edilul capitalei a atenţionat structurile de profil să ţină sub control toate obiectele aflate în construcţie, dar mai ales cele neautorizate. „Orice abatere sau încălcare a proiectului aprobat de autorităţi va conduce la retragerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei în construcţie”, a spus primarul. El a cerut tuturor agenţilor economici să-şi îngrădească terenurile aflate î mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2010-01-19Categorie:AutorităţiVizite:3017ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3981ştirea în cache
Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:2866ştirea în cache
Euro Regiunea „Siret-Prut-Nistru”

Luni, la Chişinău, a avut loc conferinţa de lansare a Strategiei de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, organizată de Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” din Iaşi şi Business Consulting Institute din Chişinău. Din cauza regimului de vize, din partea partenerului din România nu a putut fi prezent nimeni la eveniment. Strategia conţine peste o sută de proiecte de dezvoltare a regiunilor de frontieră, estimate la circa 500 milioane de euro, bani ce urmează a fi obţinuţi din fondurile europene. 18 raioane din RM aşteaptă investiţiile UE

Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru” implică 18 raioane din RM (Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Cimişlia, Criuleni, Dubăsari, Foloreşti, Hânceşti etc.), judeţele Iaşi şi Vaslui din România. Noua structură se bazează mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-08-24Categorie:ProiecteVizite:4170ştirea în cache
Banca Mondiala

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat la 14 mai un credit suplimentar pentru Republica Moldova în sumă de 10 milioane dolari SUA, pentru Proiectul Investiţii şi Servicii Rurale (RISP II). Finanţarea adiţională va suplimenta alocaţia totală pentru RISP II de 21 milioane dolari şi va fi utilizată pentru extinderea activităţilor de proiect în curs de implementare, se aratîntr-un comunicat de presă al BM.

Obiectivele RISP II sunt:

Continuarea stimulării creşterii în perioada post-privatizare în sectoarele agricol şi rural, prin îmbunătăţirea accesului fermierilor şi antreprenorilor rurali la cunoştinţe, know-how şi finanţare; şi

Fortificarea capacităţilor instituţiilor private şi publice pentru a asigura durabilitatea activităţilor.

"Programul RISP este un adevărat c mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-05-18Categorie:ProiecteVizite:2215ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:2925ştirea în cache
ProCredit Bank

Banca comerciala „ProCredit Bank” a deschis la 11 decembrie, o noua reprezentanta in sectorul Botanica al capitalei. Reprezentanta nr. 9 Chisinau – Botanica este amplasata pe strada Sarmizegetusa 1.

Potrivit avizului bancii, la noua reprezentanta clientii bancii vor putea beneficia de un spectru larg de servicii: depozite, conturi de economii, conturi curente, carduri bancare, transferuri banesti, schimb valutar, etc.

De mentionat ca la moment „ProCredit Bank” dispune de 15 reprezentante, in Chisinau, Orhei, Straseni, Hancesti si Ialoveni.

BC „ProCredit Bank” face parte din Grupul ProCredit, prezent in 22 de tari ale lumii. Este o banca internationala cu 100% capital strain, actionarii fondatori ai bancii fiind ProCredit Holding AG, Germania (90,7692%) si Stichting DOEN-Postcode Loterij/Spon mai mult

Sursa: ReporterData: 2008-12-11Categorie:EvenimenteVizite:66264ştirea în cache