Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Ocniţa

Tren reutilat Calea Ferata din Moldova

mtid.gov.md

Trenurile interne ale ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM) au început a fi reutilate. Astăzi în gara feroviară din Chişinău a fost prezentat în cadrul unei ceremonii oficiale primul tren reutilat, din cele 14, destinate modernizării.

Trenul cu patru vagoane, unul de clasa I şi celelalte de clasele II şi III a fost renovat în baza unui acord de modernizare dintre CFM şi S.C. Remar S. A. din oraşul Paşcani, România. La eveniment au participat, conducerea Ministerului Transporturilor,ai IS,, Calea Ferată din Moldova, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, miniștri, deputați și reprezentanții Mass Media.

În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a declarat că noul tren reutilat conform mai mult

Sursa: MINISTERUL TRANSPORTURILORData: 2012-06-05Categorie:EvenimenteVizite:6810ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5025ştirea în cache

În zona antreprenoriatului liber Parcul de Producţie „Otaci – Business” a fost înregistrată o nouă întreprindere industrială orientată spre export.

Întreprinderea cu capital străin „VEFA PACK” S.R.L. a fost înregistrată în calitate de rezident al Zonei antreprenoriatului liber Parcul de Producţie „Otaci - Business” cu proiectul de fabricare a articolelor din material plastic.

Pe parcursul anului 2009 întreprinderea a investit în jur de 300 mii dolari SUA pentru procurarea utilajului şi crearea infrastructurii de producţie.

Începînd cu luna ianuarie 2010, întreprinderea şi-a început activitatea de producere, angajînd în cîmpul muncii 20 de muncitori. Pe data de mai mult

Sursa: Ministerul EconomieiData: 2010-03-10Categorie:EvenimenteVizite:1944ştirea în cache
Zona Economica Libera “Ungheni-Business”

În unele zone economice libere din R. Moldova au fost înregistraţi noi rezidenţi în domeniul fabricării producţiei industriale, care, în timpul apropiat, planifică să investească în producţie mai mult de 2,5 mln de euro. Tot aici, urmează a fi create noi locuri de muncă.

Despre acest lucru a declarat într-o conferinţă de presă viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, informează MOLDPRES.

Vicepremierul a specificat, în context, că în Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producere /ZAL-PP/ "Otaci-Business" a fost înregistrată întreprinderea cu capital străin "Vefa Pasc" SRL, în ZAL "Expo-Business-Chişinău" - întreprinderea mixtă "Armannengineering" SRL, în ZAL PP "Valkaneş" - întreprinderea cu capital străin "Maila.Ma" SRL, iar în ZEL "Ungheni-Business" - "Plastform-Grup" SRL.
mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-01-14Categorie:ProiecteVizite:2590ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea în cache
Repartie Drumuri

Corporaţia Provocările Mileniului (SUA), în conlucrare cu Administraţia de Stat a Drumurilor, va desfăşura, în perioada 30 aprilie — 7 mai curent, un şir de discuţii publice axate pe elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectarea preliminară a unor segmente de drumuri naţionale în cadrul proiectului de reabilitare a drumurilor al Programului Compact. Discuţiile publice vor fi organizate zonal şi vor cuprinde mai multe localităţi rurale situate în preajma a trei drumuri ce urmează a fi renovate la prima etapă: M-2 (Sărăteni-Soroca-Unguri) — 135 km, M-14 (Bălţi-Criva) — 134 km şi M-21 (Chişinău-Dubăsari) — 36 km.

Prima întrunire va fi organizată, la 30 aprilie, începînd cu ora 10.00, în incinta sălii de festivităţi a primăriei comunei Grătieşti, aflată sub jurisdicţia municipiului Chişinău.

Obiectivu mai mult

Sursa: Ziarul de GardaData: 2009-04-29Categorie:ProiecteVizite:3871ştirea în cache
Ciment

In Moldova va fi construita o noua uzina de ciment. Surse din cadrul Guvernului au comunicat ca uzina va fi construita in raionul Ocnita, pe teritoriul fostei uzine de zahar din orasul Frunze.

Potrivit estimarilor, la etapa initiala in constructia intreprinderii vor fi investite minim 100 mln lei. Proiectul va fi realizat de investitorii locali in comun cu cei straini.

Prim-viceprim ministru, ministrul Economiei si Comertului, Igor Dodon a anuntat anterior, ca in Moldova ar putea fi construita inca o uzina de ciment, pentru a asigura cerintele interne in acest produs.

Mentionam ca in anul curent s-a produs un deficitul de ciment cauzat de faptul ca Uzina de ciment din Rabnita a inceput sa exporte circa 95 la suta din cimentul produs, in conditiile in care uzina nu asigura in totalitate piata mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-08-06Categorie:ProiecteVizite:2922ştirea în cache
Inundatii

Autoritatile Republicii Moldova au facut publice datele prealabile ale dezastrului provocat de inundatiile de pe raurile Prut si Nistru, transmite Agentia DECA-press.
Conform datelor operative ale Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, in total pe tara au fost inundate 401 de case, inclusiv 228 deteriorate.
Cele mai afectate sunt localitatile din raionul Briceni (satele Drepcauti, Criva, Balasinesti, Sirauti si oraselul Lipcani, unde au fost inundate 263, inclusiv 222 deteriorate. In lunca raului Prut a mai avut de suferit si raionul Rascani cu un numar de 22 case inundate, inclusiv sase deteriorate.
In lunca raului Nistru, in raionul Ocnita au fost inundate 47 de case/obiecte, inclusiv si scoala din Calarasauca, in raionul Soroca – 16 case inundate, in raionul Soldanesti – opt case inundate, raio mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-08-05Categorie:AnalizeVizite:4648ştirea în cache
Parc Industrial

Primul parc industrial din Republica Moldova va fi creat în oraşul Căinari (localitate din centrul Moldovei), pe o suprafaţă de circa 24 de hectare, în conformitate cu o hotărâre a cabinetului de miniştri adoptată miercuri. Guvernul a decis să aloce 10 mii de lei pentru a le depune în capitalul social al acesteia.


Fondarea parcurilor industriale reprezintă o modalitate de dezvoltare a sectorului îndustrial în mediul rural, a declarat Igor Dodon, prim-vicepremier, ministru al Economiei şi Comerţului. Princonstrucţia parcurilor industriale statul încearcă să creeze condiţii necesare pentru atragerea investiţiilor străine, cât şi autohtone în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv celei regionale, în baza activelor aflate în gestiunea autorităţilor publice.


Parcul industrial Căinari va fi creat mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-07-24Categorie:ProiecteVizite:4330ştirea în cache
Autostrada

Cinci trasee din toate cele trei zone ale Republicii Moldova, inclusiv din regiunea transnistreana, cu o lungime totala de peste 500 km, vor fi reconstruite in cadrul programului "Compact".

Potrivit Guvernului, tronsoanele care vor fi reconstruite sunt Balti–Criva, Sarateni–Soroca–Unguri, Comrat–Giurgiulesti, precum si a doua segmente de drum ce traverseaza si teritoriul regiunii transnistrene: Chisinau–Dubasari–Goieni–frontiera cu Ucraina si Chisinau–Gura-Bacului–Tiraspol–frontiera cu Ucraina.

In prezent, Corporatia Provocarile Mileniului (CPM) se afla la etapa de efectuare a evaluarilor sociale si de mediu precum si a studiilor pentru fiecare portiune de drum propusa spre reabilitare. Potrivit sursei citate, aprobarea asistentei in cadrul Programului Compact depinde de mai multi factori, inclusiv de succ mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-07-18Categorie:ProiecteVizite:2302ştirea în cache