Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Rezina

Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5025ştirea în cache
Reconstruc?ia drumului Orhei-Rezina

La faţa locului, Premierul s-a documentat asupra procesului de reconstrucţie a celor 25 de km de drum.

Teodor GOLOVATIUC, reprezentantul firmei moldo-române „Tehnorut”, care efectuează lucrările de reconstrucţie a drumului, a spus că pînă în prezent au fost asfaltaţi aproximativ 18 km. El a precizat că, la momentul de faţă, se lucrează asupra turnării straturilor superioare de asfalt pe porţiunea de drum încă nereabilitată.

Teodor GOLOVATIUC a specificat că,  drumul va fi dat în exploatare puţin mai tîrziu decît se planifica iniţial. El a spus că procesul de finisare se tergiversează  din cauza unor probleme tehnice, dar şi din cauza ploilor torenţiale din luna iulie, care au dus la stoparea procesului de lucru.

Vlad FILAT a dec mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-08-28Categorie:ProiecteVizite:2712ştirea în cache
Uzina de ciment „Lafarge Ciment

La întîlnire a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei în Republica Moldova Pierre ANDRIEU. Discuţia s-a axat pe impactul crizei financiare mondiale asupra Republicii Moldova, soluţiile pentru depăşirea acesteia şi lansarea unor proiecte privind prelucrarea deşeurilor. 

Nicolas FOURNIER, Preşedinte pentru regiunea Europa Centrală şi CSI, Grupul „Lafarge”, a mulţumit Prim-ministrului pentru deschidere şi suportul acordat investitorilor. El a spus că investiţiile efectuate în Fabrica de ciment din Rezina constituie cca 40 mln. euro. 

Nicolas FOURNIER a menţionat că criza financiară, dar şi concurenţa neloială din ultima vreme, a afectat activitatea Fabricii de ciment şi la momentul de faţă este utilizată doar 40% din capacitatea î mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-07-05Categorie:ProiecteVizite:3483ştirea în cache
Pe traseul Orhei-Rezina au reînceput lucr?rile de reconstruc?ie a drumului

Prim-ministrul Vlad Filat a vizitat astăzi traseul Orhei-Rezina, unde au reînceput lucrările de reconstrucţie a drumului, transmite MOLDPRES citînd serviciul de presă al Executivului.

Vlad Filat a declarat presei că demararea lucrărilor de reconstrucţie a drumului a devenit posibilă ca urmare a identificării mijloacelor necesare în bugetul de stat. În general, pentru reabilitarea drumurilor în Republica Moldova în acest an sînt prevăzuţi peste 650 mln lei. Pentru reconstrucţia a 25 de km de drum de pe traseul Orhei-Rezina de la bugetul de stat au fost alocate 136 mln lei.

"Acesta este doar un început. Vor urma şi alte acţiuni de acest gen", a spus Vlad Filat.

Lucrările pe sectorul de traseu cu lungimea de 25 km urmează să fie finaliza mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-06-21Categorie:EvenimenteVizite:2676ştirea în cache
Linie Electrica de Tensiune Inalta

În 2009, producţia autohtonă de energie electrică a scăzut, faţă de 2008, cu 4,3% şi a alcătuit 866 mil. kWh, iar consumul acesteia s-a redus cu 0,7 la sută şi a constituit trei mld. 210,5 mil. kWh, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind evoluţiile pe acest segment de piaţă. Documentul precizează că producţia internă a acoperit 22,8 la sută din necesarul de energie electrică a ţării.

Potrivit raportului, în anul de referinţă s-a înregistrat cel mai mic volum anual de curent electric produs în perioada 2005 -2009 şi prima descreştere a consumului de energie electrică atestată în perioada 2000 – 2009. Aceste evoluţii au fost cauzate de criza economico - financiară care a afectat economia R. Moldova.

Volumul producţiei d mai mult

Sursa: ANREData: 2010-03-01Categorie:AutorităţiVizite:1921ştirea în cache
Uzina de ciment „Lafarge Ciment

Uzina de ciment „Lafarge Ciment" din Rezina a lansat noul ciment CEM II/A-M 32,5R, care corespunde standardului european EN 197-1.Privilegiul noului produs constă în rezistenţa la compresiune, uşurinţa şi rapiditatea la punerea în operă, timp optim de priză, comportare foarte bună la schimbările de temperatură, asigură obţinerea betoanelor durabile în timp.

Cimentul se foloseşte pentru pregătirea mortarelor pentru tencuială sau zidărie, pentru şape, pentru pregătirea fortanului, a ţiglelor, pentru dale, borduri, scări, inele.
Produsul se livrează ambalat şi vrac în mijloace de transport auto ce aparţin beneficiarilor sau în vagoane pe cale ferată.

„Noul produs este recomandat pentru obţinerea unor sisteme de construcţii de înaltă performanţă, în contextul în care R. Moldova este interesată de dezvo mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-04-28Categorie:ProiecteVizite:2165ştirea în cache
Autostrada

Compania Lafarge Ciment Moldova va dona autoritatilor 3 mln euro pentru realizarea lucrarilor de reconstructie a drumului national R20 Rezina – Orhei.

Contractul de sponsorizare urmeaza a fi semnat la 11 decembrie, de catre Lafarge Ciment Moldova si Ministerul Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului. Contractul va fi semnat de ministrul Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, Vladimir Baldovici si directorul general „Lafarge Ciment” Moldova SA, Frederic Aubet.

Amintim ca Lafarge a intrat pe piata din R.Moldova in 1999, achizitionand cel mai mare producator de ciment - Ciment SA din Rezina. Pana in prezent, compania a angajat in R.Moldova 420 de persoane si cel putin inca tot atatia colaboratori care lucreaza pentru contractorii si subcontractorii companiei. Cifra de afaceri consolidata in 2007 a fos mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-12-09Categorie:ProiecteVizite:2209ştirea în cache
Casa Guvernului Republicii Moldova

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului (MCDT) îşi declină responsabilitatea pentru tergiversarea construcţiei celui de-al doilea bloc de locuit pentru persoanele intern deplasate din raioanele de est ale R. Moldova, transmite Info-Prim Neo.

Într-un comunicat, ministerul respinge acuzaţiile aduse de către liderul Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatol Bâzgu, formulate într-o conferinţă de presă. Anatol Bâzgu a acuzat MCDT de tergiversarea construcţiei blocului din str. Milescu Spătaru, motivând că nu este organizată licitaţia pentru determinarea agentului economic care va efectua lucrările.

„Acuzaţiile liderului Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, sunt fără temei şi comportă alte interese decât cele dictate de atribuţiile sale, tensionând în mod intenţionat relaţiile dintre membrii mişc mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2008-09-25Categorie:AutorităţiVizite:1671ştirea în cache
Inundatii

Autoritatile Republicii Moldova au facut publice datele prealabile ale dezastrului provocat de inundatiile de pe raurile Prut si Nistru, transmite Agentia DECA-press.
Conform datelor operative ale Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, in total pe tara au fost inundate 401 de case, inclusiv 228 deteriorate.
Cele mai afectate sunt localitatile din raionul Briceni (satele Drepcauti, Criva, Balasinesti, Sirauti si oraselul Lipcani, unde au fost inundate 263, inclusiv 222 deteriorate. In lunca raului Prut a mai avut de suferit si raionul Rascani cu un numar de 22 case inundate, inclusiv sase deteriorate.
In lunca raului Nistru, in raionul Ocnita au fost inundate 47 de case/obiecte, inclusiv si scoala din Calarasauca, in raionul Soroca – 16 case inundate, in raionul Soldanesti – opt case inundate, raio mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-08-05Categorie:AnalizeVizite:4648ştirea în cache
Parc Industrial

Primul parc industrial din Republica Moldova va fi creat în oraşul Căinari (localitate din centrul Moldovei), pe o suprafaţă de circa 24 de hectare, în conformitate cu o hotărâre a cabinetului de miniştri adoptată miercuri. Guvernul a decis să aloce 10 mii de lei pentru a le depune în capitalul social al acesteia.


Fondarea parcurilor industriale reprezintă o modalitate de dezvoltare a sectorului îndustrial în mediul rural, a declarat Igor Dodon, prim-vicepremier, ministru al Economiei şi Comerţului. Princonstrucţia parcurilor industriale statul încearcă să creeze condiţii necesare pentru atragerea investiţiilor străine, cât şi autohtone în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv celei regionale, în baza activelor aflate în gestiunea autorităţilor publice.


Parcul industrial Căinari va fi creat mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-07-24Categorie:ProiecteVizite:4330ştirea în cache