Ştiri Imobiliare relevante la Municipiul Tiraspol

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:3981ştirea în cache

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la lansarea pe linie a primului troleibuz asamblat la Chişinău, în conlucrare cu compania „Belkommunmash" din Minsk. Alte patru unităţi se află deja în atelierul Regiei Transport Electric (RTEC), unde are loc asamblarea. La eveniment au participat reprezentanţi ai delegaţiei UE în Moldova, ai companiei „Belkommunmash", reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi compozitorul Eugen Doga, cetăţan de onoare al municipiului Chişinău.

Primarul de Chişinău a calificat evenimentul de lansare pe linie a primului troleibuz asamblat la RTEC drept renaşterea industrială a municipiului Chişinău, mai ales că are loc în data de 17 iulie, când se împlinesc 576 ani de la prima atestare documentară a Chişinăului. Dorin Chirtoac mai mult

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2012-07-17Categorie:EvenimenteVizite:4214ştirea în cache
Parc Industrial

Proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la crearea parcului industrial Bioenergagro

Unul din obiectivele Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova "Integrare Europeană: libertate, Democraţie, Bunăstare" 2009-2013 este crearea în republică a parcurilor industriale. Practica europeană a demonstrat, că acestea sunt un instrument eficient de atragere a investitorilor în dezvoltarea economiei bazată pe competitivitate. 

Parcul industrial oferă investitorilor teren şi infrastructură pentru implementarea proiectelor investiţionale, reduce esenţial din timpul, cheltuielile şi riscurile antreprenorilor legate de lansarea afacerii, precum şi creează premise pentru implementarea tehnologiilor performante şi fabricarea în baza acestora a produselor competitive, mai mult

Sursa: Ministerul EconomieiData: 2010-11-03Categorie:ProiecteVizite:3265ştirea în cache
Euro Regiunea „Siret-Prut-Nistru”

Luni, la Chişinău, a avut loc conferinţa de lansare a Strategiei de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, organizată de Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” din Iaşi şi Business Consulting Institute din Chişinău. Din cauza regimului de vize, din partea partenerului din România nu a putut fi prezent nimeni la eveniment. Strategia conţine peste o sută de proiecte de dezvoltare a regiunilor de frontieră, estimate la circa 500 milioane de euro, bani ce urmează a fi obţinuţi din fondurile europene. 18 raioane din RM aşteaptă investiţiile UE

Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru” implică 18 raioane din RM (Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Cimişlia, Criuleni, Dubăsari, Foloreşti, Hânceşti etc.), judeţele Iaşi şi Vaslui din România. Noua structură se bazează mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-08-24Categorie:ProiecteVizite:4170ştirea în cache

Imobilele locative continuă să se ieftinească, încet dar sigur. Preţurile apartamentelor pe piaţa imobiliară secundară din capitală au scăzut, în prima jumătate de an, cu 20% sau cu 200 de euro, coborând la o medie de 700 euro pe metru pătrat, în iunie, potrivit Agenţiei imobiliare Nika-Imobil.

În ultima lună imobilul s-a ieftinit cu aproximativ 7% sau 50 de euro, pe fondul crizei în care se află domeniul construcţiilor, mai anunţă agenţii imobiliari.

Cele mai scumpe, în funcţie de preţ pentru un metru pătrat, sunt locuinţele cu două odăi, respectiv 800 euro pentru un metru pătrat, după care urmează cele cu două odăi (700 euro) şi trei odăi (650 euro pentru un metru pătrat).,

„Piaţa însă nu s-a prăbuşit, iar ritmul scăderii deşi este peste prognoză, nu îl putem compara cu cel din ţările ve mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-07-31Categorie:AnalizeVizite:4727ştirea în cache
Repartie Drumuri

Corporaţia Provocările Mileniului (SUA), în conlucrare cu Administraţia de Stat a Drumurilor, va desfăşura, în perioada 30 aprilie — 7 mai curent, un şir de discuţii publice axate pe elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectarea preliminară a unor segmente de drumuri naţionale în cadrul proiectului de reabilitare a drumurilor al Programului Compact. Discuţiile publice vor fi organizate zonal şi vor cuprinde mai multe localităţi rurale situate în preajma a trei drumuri ce urmează a fi renovate la prima etapă: M-2 (Sărăteni-Soroca-Unguri) — 135 km, M-14 (Bălţi-Criva) — 134 km şi M-21 (Chişinău-Dubăsari) — 36 km.

Prima întrunire va fi organizată, la 30 aprilie, începînd cu ora 10.00, în incinta sălii de festivităţi a primăriei comunei Grătieşti, aflată sub jurisdicţia municipiului Chişinău.

Obiectivu mai mult

Sursa: Ziarul de GardaData: 2009-04-29Categorie:ProiecteVizite:3941ştirea în cache
Traseului auto interna?ional Marea Baltic?  Marea Neagr?

Republica Moldova va fi parte a unui proiect de construcţie a traseului auto internaţional care va lega Marea Baltică cu Marea Neagră, a declarat viceministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Vasile Ursu, în cadrul conferinţei internaţionale „Dezvoltarea legăturilor de transporturi în zona Mării Baltice şi a Mării Negre”, desfăşurată joi, 23 aprilie.
„Construcţia traseului care va uni porturile Mării Baltice şi Mării Negre va permite dezvoltarea economică a celor şapte state prin care acesta va trece”, a remarcat oficialul.
Potrivit lui Vasile Ursu, traseul de importanţă internaţională va traversa Republica Moldova, de la vama Sculeni, prin Chişinău, apoi prin Gura Bâcului, la Tiraspol. „Acest traseu, fiind unul internaţional, de viteză înaltă, va ocoli localităţile pentru securitatea populaţiei”, a subliniat mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-04-23Categorie:ProiecteVizite:3871ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2025ştirea în cache
Retele de Canalizare

Primăria localităţii Chetrosu, r. Drochia în colaborare cu „Ecologie – Expert” S.R.L. şi “Ircon” Ltd. (Cehia) cu susţinerea ‘Central European Initiative Climate Fund’ (Fondului pentru Climă a Iniţiativei Central Europene) cu aportul financiar ‘Czech Republic Development Cooperation’ lansează proiectul „Dezvoltarea reţelei de canalizare rurală în satul Chetrosu, r. Drochia din Republica Moldova”.

Proiectul presupune relansarea şi dezvoltarea serviciului de canalizare de rînd cu cele de apeduct şi poate fi considerat parte componentă a Programului Naţional de Alimentare cu Apă şi Canalizare susţinut financiar de Banca Mondială. De menţionat că localitatea Chetrosu a fost considerată fezabilă în cadrul proiectului de alimentare cu apă şi canalizare a Băncii Mondiale, astfel are şanse mari pentru a fi ulterior finanţat.
mai mult

Sursa: GreenMediaData: 2008-12-17Categorie:ProiecteVizite:3907ştirea în cache
Teren de Fotbal

Clubul de fotbal Sfîntul Gheorghe din Suruceni a dat în folosinţă un teren de fotbal cu iarbă artificială, care corespunde tuturor rigorilor de desfăşurare a meciurilor din cadrul Campionatului Moldovei la Fotbal Divizia A.

Suprafaţa sintetică este o donaţie a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, iar lucrările de instalare au fost efectuate cu suportul clubului din localitate, care participă în campionatul naţional, Divizia A şi în campionatele pentru copii şi juniori. Lucrările au durat aproximativ două luni.

Sergiu Caraman, preşedintele Clubului de Fotbal Sfîntul Gheorghe şi director al Şcolii de fotbal cu acelaşi nume, a declarat pentru BASA-press că în prezent clubul dispune practic, de toate condiţiile pentru a desfăşura antrenamente pe tot parcursul anului. Aceasta, în opinia lui, este „un moment foart mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-10Categorie:EvenimenteVizite:4353ştirea în cache