Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Rîşcani

Linie Electrica de Tensiune Inalta

În 2009, producţia autohtonă de energie electrică a scăzut, faţă de 2008, cu 4,3% şi a alcătuit 866 mil. kWh, iar consumul acesteia s-a redus cu 0,7 la sută şi a constituit trei mld. 210,5 mil. kWh, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind evoluţiile pe acest segment de piaţă. Documentul precizează că producţia internă a acoperit 22,8 la sută din necesarul de energie electrică a ţării.

Potrivit raportului, în anul de referinţă s-a înregistrat cel mai mic volum anual de curent electric produs în perioada 2005 -2009 şi prima descreştere a consumului de energie electrică atestată în perioada 2000 – 2009. Aceste evoluţii au fost cauzate de criza economico - financiară care a afectat economia R. Moldova.

Volumul producţiei d mai mult

Sursa: ANREData: 2010-03-01Categorie:AutorităţiVizite:1921ştirea în cache
Banca Mondiala

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat la 14 mai un credit suplimentar pentru Republica Moldova în sumă de 10 milioane dolari SUA, pentru Proiectul Investiţii şi Servicii Rurale (RISP II). Finanţarea adiţională va suplimenta alocaţia totală pentru RISP II de 21 milioane dolari şi va fi utilizată pentru extinderea activităţilor de proiect în curs de implementare, se aratîntr-un comunicat de presă al BM.

Obiectivele RISP II sunt:

Continuarea stimulării creşterii în perioada post-privatizare în sectoarele agricol şi rural, prin îmbunătăţirea accesului fermierilor şi antreprenorilor rurali la cunoştinţe, know-how şi finanţare; şi

Fortificarea capacităţilor instituţiilor private şi publice pentru a asigura durabilitatea activităţilor.

"Programul RISP este un adevărat c mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-05-18Categorie:ProiecteVizite:2215ştirea în cache

Pentru luna martie 2009, preţul mediu la apartamentele noi din municipiul Chişinău a reprezentat 757.49 pentru 1 metru pătrat, sau cu 2.03% mai puţin decât preţul mediu pentru luna februarie 2009 şi cu 9.71% mai puţin decât preţul mediu pentru luna noiembrie 2008, pentru acelaşi eşantion de suprafeţe locative aflate în vânzare.Datorită scăderii preţurilor în ultimele 5 luni, preţul mediu pentru 1 metru pătrat de spaţiu locativ pe piaţa rezidenţială primară a mun. Chişinău a ajuns în prezent mai jos de nivelul din luna iunie 2008.

Astfel, micşorarea preţurilor la apartamente nu mai reprezintă deja o simplă revenire a nivelului preţurilor la normal după creşterea spectaculoasă din primăvară-vară, ci a devenit un indicator clar de recesiune. Starea latentă a c mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-04-30Categorie:AnalizeVizite:3672ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2025ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele Băncii Europene de Investiţii (BEI) ar putea începe în primăvara anului 2009. Declaraţia iî aparţine Evei Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Amintim că Guvernul Republicii Moldova împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BEI au semnat acordul cu privire la modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astăzi, la data de 18 decembrie curent, Prim-ministrul, Zinaida Greceanîi a menţionat că acest proiect este important, motivând că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.
mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-18Categorie:ProiecteVizite:1211482ştirea în cache
B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Suportul financiar acordat Republicii Moldova prin intermediul proiectelor realizate de BERD se cifrează la 100 mln. Euro a declarat Olivier Descamps, Business Director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ieri, 28 noiembrie. În cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, Olivier Descamps a remarcat că se bucură de relaţiile stabilite între BERD şi Republica Moldova care constituie un rezultat al cooperării constructive pe parcursul mai multor ani.

“Planurile imediat următoare ale BERD în Moldova vizează proiectul privind finanţarea lucrărilor de renovare a Aeroportului Internaţional Chişinău, care va constitui 20 mln. Euro. Totodată, instituţia si-a reiterat intenţia de a continua proiectul privind modernizarea drumurilor pe teritoriul Republicii Moldova” a mai reprezentantul BERD mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-11-29Categorie:ProiecteVizite:2046ştirea în cache
Ambasada SUA

Guvernul SUA va acorda Republicii Moldova 11,9 mln USD pentru realizarea unor studii de fezabilitate in vederea examinarii situatiei in domeniul infrastructurii drumurilor si a sistemelor de irigare.

Un memorandum de intelegere in acest sens a fost semnat la 20 noiembrie, de vicepresedintele Corporatiei SUA Millenium Challenge (MCC) pentru Dezvoltarea Programului Compact, John Hewko si premierul Zinaida Greceanii.

Potrivit unui aviz al Ambasadei SUA la Chisinau, prin acest memorandum se lanseaza urmatoarea etapa a programului Compact pentru Moldova.

Prezent la ceremonia de semnare, ambasadorul SUA, Asif Chaudhry a spus ca „documentul reprezinta o realizare semnificativa in dezvoltarea acordului privitor la Programul Compact pentru Moldova si un semn al angajamentului Statelor Unite pentru pa mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-20Categorie:AutorităţiVizite:1667ştirea în cache
Autostrada

Vicepresedintele Bancii Europene pentru Reconstructii si Dezvoltare (BERD), Brigida Schmognerova, a declarat, miercuri, la Chisinau, ca institutia pe care o reprezinta va urgenta proiectul de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, releva DECA-press.
Declaratia a fost facuta de catre oficialul BERD in cadrul unei intrevederi cu premierul Zinaida Greceanai.
Schmognerova a spus ca BERD este disponibila sa sa deschida, in Moldova, linii de creditare pentru asigurarea aprovizionarii cu resurse energetice din contul gestionarii resurselor regenerabile.
In acelasi timp, BERD ar fi interesata si in sustinerea producerii de legume si fructe ecologice, pentru care in Moldova sunt conditii reale de crestere, iar piata de desfacere poate fi gasita, fara indoiala, in Europa.
Pana la sfarsitul anului curent, mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-08Categorie:ProiecteVizite:1994ştirea în cache
Sectorul de Constructii

Constructorii şi-au celebrat vineri, 8 august curent, ziua profesională în condiţiile în care statul şi întreaga societate sunt preocupaţi de asigurarea cu spaţiu locativ a sinistraţilor care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Prezenţi la ceremonie, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din domeniul construcţiilor au constatat, că până la acest moment au procurat case pentru sinistraţii din raioanele de nord a ţării în valoare de 1 410 000 lei, acesta fiind doar un început.

În mesajul său de felicitare, premierul Zinaida Greceanîi a menţionat importanţa ramurii construcţiilor pentru economia ţării şi actualitatea acesteia. „Graţie muncii lucrătorilor din domeniul construcţiilor, se renovează oraşele şi satele noastre, sunt edificate noi obiecte de menire socială. Ramura construcţiilor este lider la moment în mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-08-13Categorie:AnalizeVizite:1817ştirea în cache
Inundatii

O suprafaţă de 7500 hectare (ha) de terenuri agricole din raioanele republicii au fost inundate, inclusiv 577 ha de terenuri aferente gospodăriilor casnice. Pagubele estimate în agricultură ridicându-se la circa 65 milioane de lei.
Despre situaţia creată în urma inundaţiilor a fost discutată în cadrul unei şedinţe unde a participat prim-ministrul Zinaida Greceanîi şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, la 11 august.
Prim-ministrul a solicitat examinarea posibilităţilor ca familiilor ale căror terenuri agricole au fost afectate de inundaţii să li se acorde o compensaţie financiară unică. De asemenea, pentru evitarea îmbolnăvirii animalelor domestice au fost create 19 grupuri de lucru de medici veterinari. Aceştia au vaccinat deja, 54,5 mii de animale domestice.
Totodată, Tudor Potârniche, directorul adjunct al mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-08-13Categorie:AnalizeVizite:2200ştirea în cache