Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Şoldăneşti

Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3327ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5025ştirea în cache

Imobilele locative continuă să se ieftinească, încet dar sigur. Preţurile apartamentelor pe piaţa imobiliară secundară din capitală au scăzut, în prima jumătate de an, cu 20% sau cu 200 de euro, coborând la o medie de 700 euro pe metru pătrat, în iunie, potrivit Agenţiei imobiliare Nika-Imobil.

În ultima lună imobilul s-a ieftinit cu aproximativ 7% sau 50 de euro, pe fondul crizei în care se află domeniul construcţiilor, mai anunţă agenţii imobiliari.

Cele mai scumpe, în funcţie de preţ pentru un metru pătrat, sunt locuinţele cu două odăi, respectiv 800 euro pentru un metru pătrat, după care urmează cele cu două odăi (700 euro) şi trei odăi (650 euro pentru un metru pătrat).,

„Piaţa însă nu s-a prăbuşit, iar ritmul scăderii deşi este peste prognoză, nu îl putem compara cu cel din ţările ve mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-07-31Categorie:AnalizeVizite:4654ştirea în cache

De la 1999 încoace, când a început să se ţină evidenţa tranzacţiilor, numărul operaţiilor de vânzare-cumpărare a apartamentelor a fost în continuă creştere: de la 11177 - în 1999, până la 23008 - în 2005. Fireşte, s-au majorat şi preţurile. Diminuarea acestui indicator s-a produs în 2006, când s-au vândut numai 17064 de apartamente - cu peste 13 la sută mai puţine decât un an în urmă. Şi în 2008 comercializarea acestui tip de proprietăţi a continuat să se diminueze, indicatorul respectiv, potrivit unor pronosticuri, urmând să coboare până la nivelul de circa 15 mii.

Peste jumătate din tranzacţiile de vânzare-cumpărare a apartamentelor au loc la Chişinăul. Potrivit datelor Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, anul trecut în capitală au fost înregistrate 8615 de asemenea tranzacţii - cu tocmai circa 60 la sută mai puţin mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-01-28Categorie:AnalizeVizite:3084ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2015ştirea în cache
Rautel, Uzina de asfalt

Localnicii satului Răuţel, raionul Făleşti, sunt nemulţumiţi de faptul că Uzina de producere a mixtiunilor asfaltice, care activează pe teritoriul localităţii, cauzează prejudicii mediului ambiant, precum şi dăunează grav sănătăţii lor. În opinia sătenilor, această problemă ar putea fi soluţionată dacă respectiva uzină ar fi reamplasată în afara localităţii sau dacă administraţia întreprinderii ar respecta normele ecologice prevăzute de legislaţie.

Oamenii mai susţin că prin punerea în practică a uneia dintre aceste soluţii vor putea fi evitate emisiile de substanţe nocive şi contaminarea apei din zona uzinei.

Potrivit consilierului local Eduard Slivciuc, din cauza tehnicii învechite, care este utilizată pentru producerea asfaltului, se emană în atmosferă o cantitate mare de gaze care dăunează atât mai mult

Sursa: FluxData: 2008-11-14Categorie:AnalizeVizite:4343ştirea în cache
Grafic

Preţurile la care au ajuns proprietăţile din Republica Moldova se apropie de costurile imobilelor din marile oraşe europene. Acestea nu au nici o legătură nici cu veniturile populaţiei şi nici cu dezvoltarea generală a ţării.

Este foarte greu să înţelegi cum un apartament din Chişinău poate să ajungă să fie mai scump decât un imobil similar din Praga, Varna sau un oraş de importanţă regională din Germania. O locuinţă dintr-o clădire modernă pe litoralul bulgăresc al Mării Negre costă între 600 şi 900 euro pe metru pătrat. Şi asta în staţiunile balneare. La Chişinău, în iulie, preţul a ajuns în medie la 912 euro pe metru pătrat.

Au vreo legătură aceste preţuri cu realitatea? „Unde şi când se vor opri totuşi preţurile?", este întrebarea pe care ne-am pus-o mai ales în ultimul an. Agenţii imobiliari şi co mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-09-25Categorie:AnalizeVizite:2006ştirea în cache

Cota statului din cadrul intreprinderii de producere a incaltamintei “Zorile” a fost achizitionata la 22 septembrie curent in cadrul unei licitatii “cu strigare” contra sumei de 86 mln de lei.

Astfel, in urma licitatiei au fost procurate 60 la suta din actiunile intreprinderii, ceea ce reprezinta pachetul de control in cadrul intreprinderii. Cele 1 mln 323,5 mii de actiuni au fost procurate la pretul de expunere de 65,01 lei/actiune. Pretul nominal al unei actiuni, constituie 18 lei.

De mentionat ca la moment, capitalul social al intreprinderii constituie 39,5 mln de lei.

mai mult
Sursa: Moldova.OrgData: 2008-09-22Categorie:TranzacţiiVizite:1852ştirea în cache
Licitatie

În cadrul concursului este scoasă la vânzare cota statului la uzina „Mezon” SA (91,836% din acţiuni) la preţul total de 81,5 mil. lei (5,95 mil.euro). Capitalul social al întreprinderii este de 75,074 mil. lei, valoarea nominală a unei fiind de 10 lei. De asemenea, la concursul de privatizare sunt scoase: 98,11% din acţiunile întreprinderii de transport SA „Maşrut” la preţul total de 12 mil. Lei (876 mii euro), 70,136% din acţiunile societăţii „Argint-Farm” SRL din Râşcani la preţul total de 1,125 mil. lei (82 mii euro), ÎS "Fabrica de Spirt din Briceni" la preţul de 500 mii lei (36,5 mii euro), Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie şi Virusologie din Chişinău, cu teren aferent de 9 ha la preţul de 600 mil. lei (43,8 mil. euro).

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice, la concurs pot participa persoane fiz mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-09-12Categorie:TranzacţiiVizite:2234ştirea în cache
Moldasig

Compania cu capital majoritar de stat Moldasig a fost procurată de Grupul de asigurări Rosgosstrah din Federaţia Rusă.

Potrivit Agenţiei de PR Parc Communications, rezultatele tranzacţiei vor fi făcute publice în cadrul uni conferinţe de presă programate pentru miercuri 10 septembrie. Conferinţa va fi susţinută de preşedintele Grupului Companiei Rosgosstrah, Danil Haciaturov, şi directorul general al Moldasig, Vitalie Bodea.

Societatea Internaţională de Asigurări Moldasig a fost fondată în anul 2002. Acţionari ai acestei societăţi sunt Banca de Economii S.A., cu o cotă de 51% şi întreprinderile de stat Calea Ferată din Moldova (25%) şi Poşta Moldovei (24%).

La momentul actual, cota Moldasig pe piaţa de asigurări din R. Moldova constituie 30,1 la sută. Potrivit informaţiei difuzate de compani mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-09-08Categorie:TranzacţiiVizite:2207ştirea în cache