Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Ştefan Vodă

Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5025ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea în cache
Apa Potabila

Circa 110 gospodarii din Larga Noua, raionul Cahul, au obtinut pentru prima data acces la apa potabila in cadrul unui proiect de dezvoltare comunitara realizat in cadrul Programului de Dezvoltare Locala Integrata/PNUD Moldova.

Locuitorii care anterior nu au avut acces la reteaua centrala de aprovizionare cu apa potabila, au efectuat lucrari de extindere a acesteia cu peste 2 500 metri. 105 participanti la lucrari au beneficiat in medie de cite o mie de lei pentru munca depusa.

„Pana acum, tractorul ne aducea apa cu cisterna, o data la 2-3 saptamani. Acum, avem robinet in curte, cu apa buna de baut. In curand vom face cu sotul si camera de baie in casa”, spune bucuroasa Maria Bohcevan, locuitoare din Larga Noua. Pentru apa din cisterna, locuitorii din Larga Noua plateau cate 130 de lei pentru un cub de apa. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:ProiecteVizite:2799ştirea în cache
Guvernul Republicii Moldova

Guvernul Republicii Moldova in colaborare cu agentii economici au cumparat 77 de case pentru familiile ce au ramas fara de locuinte in rezultatul inundatiilor din luna iulie. Acest fapt a fost anuntat de catre primul vice premier, ministrul economiei si comertului, Igor Dodon, la sedinta de marti a grupului de lucru.

Serviciul de presa a minsiterului a anuntat agentia /INFOTAG/ ca in total fara de acoperis au ramas 233 de familii. Se mai duc negocieri pentru procurarea a inca 83 de case. Aceasta metoda de acordare a locuintelor e considerata cea mai optimala, deoarece e mult mai complicat de a construi case pina la venirea frigului.

Cele mai multe case au fost distruse in raionul Briceni - 186 si Stefan Voda - 34. Dodon afirma ca 65 de case in Briceni deja sunt procurate si inca pentru 94 se duc negocieri, mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:TranzacţiiVizite:2043ştirea în cache
Inundatii

Autoritatile Republicii Moldova au facut publice datele prealabile ale dezastrului provocat de inundatiile de pe raurile Prut si Nistru, transmite Agentia DECA-press.
Conform datelor operative ale Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, in total pe tara au fost inundate 401 de case, inclusiv 228 deteriorate.
Cele mai afectate sunt localitatile din raionul Briceni (satele Drepcauti, Criva, Balasinesti, Sirauti si oraselul Lipcani, unde au fost inundate 263, inclusiv 222 deteriorate. In lunca raului Prut a mai avut de suferit si raionul Rascani cu un numar de 22 case inundate, inclusiv sase deteriorate.
In lunca raului Nistru, in raionul Ocnita au fost inundate 47 de case/obiecte, inclusiv si scoala din Calarasauca, in raionul Soroca – 16 case inundate, in raionul Soldanesti – opt case inundate, raio mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-08-05Categorie:AnalizeVizite:4648ştirea în cache
Agropensiune

Valentina Duda, antreprenoare din satul Slobozia Duşca, îşi transformă casa într-o veritabilă pensiune turistică

O afacere destul de profitabilă în mediul rural este creşterea răsadului pentru flori şi legume. Valentina Duda, o doamnă de 38 de ani din satul Slobozia Duşca, raionul Criuleni, gestionează anume o astfel de afacere are şi ea deschisă o afacere de acest gen sub denumirea de gospodăria ţărănească “Valentina Duda”. Totuşi, antreprenoarea nu se limitează la ceea ce a obţinut şi se gândeşte la diversificarea afacerii şi creşterea profitabilităţii. Proiectul Valentinei Duda presupune deschiderea a unei pensiuni turistice pentru care are şi denumire - “Trei muşcate”.

Valentina Duda a absolvit Facultatea de viticultură, pomicultură şi legumicultură a Universităţii Agrare de Stat din Moldova în anul 1 mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-07-16Categorie:ProiecteVizite:5156ştirea în cache
carier? de nisip,Slobozia-Du?ca

Un bărbat din satul Slobozia-Duşca, raionul Criuleni, fostul judeţ Chişinău, s-a pomenit cu lotul de vie în mijlocul unei cariere de nisip. Asta pentru că n-a ajuns la o înţelegere de vânzare a terenului cu gestionarul acesteia. Dânsul îşi apără pământul, crezând cu tărie că, „azi, fiecare minte ţăranul după cum îi vine în gând”. Lucrările la carieră au început înainte ca aleşii locali să schimbe destinaţia terenului şi înainte ca Guvernul să emită o hotărâre de schimbare a destinaţiei terenului din agricol în teren cu destinaţie specială. Cu toate acestea, firma îşi caută liniştită de afacere.

S-a trezit cu o carieră de nisip în grădină!

„Vecinul a vândut terenul, fiindcă soţia e în Italia, celălalt vecin l-a vândut şi el. Pilonii din capătul viei mele sunt deterioraţi. Eu nu-mi mai pot lucra via. În ţara mai mult

Sursa: Jurnal.mdData: 2008-05-20Categorie:AlteleVizite:7339ştirea în cache

Pentru promovarea exportului de produse animaliere autohtone în ţările Uniunii Europene este necesar de a moderniza toate combinatele de carne din ţară, consideră specialiştii Direcţiei zootehnie a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

După cum i s-a comunicat corespondentului AŞ NOVOSTI-MOLDOVA la ministerul de resort, deja anul curent va începe construcţia secţiilor moderne de sacrificare. Se preconizează de a crea o reţea de combinate de carne în toate cele trei zone ale republicii.

Pe bază de concurs au fost selectaţi nouă agenţi economici, care pînă în anul 2010 urmează să dea în exploatare secţii în conformitate cu normele şi standardele europene în nordul ţării - la Drochia şi Floreşti, în zona centrală - la Călăraşi şi Orhei, în sud - la Ştefan Vodă, Leova şi Comrat.

În mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-03-15Categorie:AlteleVizite:2535ştirea în cache

La Bursa de Valori a Moldovei, in perioada 4 - 17 martie curent, vor fi expuse in loturi unice actiunile a 53 de societati pe actiuni, iar de la 6 martie pana la 6 iunie vor fi licitate actiunile statului in alte 21 de societati pe actiuni, transmite DECA-press.
La licitatii vor fi scoase actiuni ale fabricilor de fermentare a tutunului din Falesti, Drochia, Orhei, Floresti, Cupcini si Soldanesti, in care participatia statului constituie intre 91,2% si 96,5%. Spre vanzare mai sunt propuse actiunile fabricilor de conserve din Anenii Noi, Cupcini, Calarasi, Glodeni, Olanesti, Orhei, Soroca si Ungheni, unde cota statului este intre 0,1% si 40,69%.

Alta oferta importanta constituie pachetele de actiuni in fabricile de vin din Sangerei, Slobozia Mare, Taraclia si Ungheni, in care statul are o pondere de la 0,3% pana mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-02-29Categorie:AlteleVizite:2402ştirea în cache

Agenţia proprietaţii publice de pe lângă Ministerul Economiei şi Comerşului a anunţat că la licitaţiile cu „strigare” la Bursa de Valori vot fi scoase loturi unice ale pachetelor de acţiuni, mărimea cărora variază de la 100% până la 11,2%.


Astfel, din pachetele de acţiuni a 53 de întreprinderi expuse spre vânzare, la 21 societăţi pe acţiuni statul deţine mai mut de 75% din acţiuni – Fabrica Avicolă „Tochile” din satul Sipoteni, SA „Fermenttutun” din Drochia, „Combinatul auto nr.1” din Bălţi, SA „Tipografia Străşeni” etc.


La 7 societăţi pe acţiuni cota statului e între 75% şi 51% - Firma de producere şi comerţ „Tebas” din Chişinău, SA „Ceramica T” din Taraclia etc.


La 9 întreprinderi cota statului este între 51% şi 30% - SA „Fabrica de conserve din Anenii Noi”, S mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-02-20Categorie:AlteleVizite:2204ştirea în cache