Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Teleneşti

Administra?ia de Stat a Drumurilor

Fondul Provocările Mileniului Moldova şi Administraţia de Stat a Drumurilor au semnat un Acord privind implementarea proiectului de Reabilitare a drumurilor în cadrul Programului Compact, prin care sînt stabilite responsabilităţile celor două instituţii pe parcursul reabilitării unui sector de 93 de km a traseului naţional M2.

La eveniment au fost prezenți Anatol Șalaru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, viceministru, John Wilson  șef-adjunct al Misiunii Corporația ,, Provocările Milieniului,, din Republica Moldova și Valentina Badrajan, director executiv, Fondul ,,Provocările Mileniului Moldova,,.

Porțiunea de drum, care începe de la Sărăteni pînă la intersecţia Drochia prin Soroca ,va fi reabilitată pînă la finele anului 2013.&nbs mai mult

Sursa: MINISTERUL TRANSPORTURILORData: 2011-02-08Categorie:ProiecteVizite:3270ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5595ştirea în cache
Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:3164ştirea în cache
Retele de gaz, gazoduct

„Aceasta va permite începerea gazificării a 120 de localităţi din raioanele Făleşti şi Sîngerei” – a declarat Prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului la 26 decembrie, anunţă serviciul de presă a MEC. Totodată menţionăm că a fost finalizată construcţia şi date în exploatare două gazoducte interurale - Sîngerei-Chiscăreni, cu lungimea de 22,2 km, şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea de 19,3 km.

„Datorita acestora in primul trimestru al anului 2009 gazele naturale vor fi aduse în 5 sate din raionul Sîngerei: Nicolaevca, Chiscăreni, Coşcodeni, Ezarenii Vechi şi Dumbrăviţa, ce va permite conectarea la reţeaua de aprovizionare cu gaze a cca 4 mii de consumatori din localităţile nominalizate”, a menţionat Igor Dodon.

De precizat că lungimea totala a gazoductului Bălţi-Ungheni va fi de mai mult

Sursa: UNIMEDIAData: 2008-12-27Categorie:ProiecteVizite:3447ştirea în cache
ProCredit Bank

Banca comerciala „ProCredit Bank” a deschis la 11 decembrie, o noua reprezentanta in sectorul Botanica al capitalei. Reprezentanta nr. 9 Chisinau – Botanica este amplasata pe strada Sarmizegetusa 1.

Potrivit avizului bancii, la noua reprezentanta clientii bancii vor putea beneficia de un spectru larg de servicii: depozite, conturi de economii, conturi curente, carduri bancare, transferuri banesti, schimb valutar, etc.

De mentionat ca la moment „ProCredit Bank” dispune de 15 reprezentante, in Chisinau, Orhei, Straseni, Hancesti si Ialoveni.

BC „ProCredit Bank” face parte din Grupul ProCredit, prezent in 22 de tari ale lumii. Este o banca internationala cu 100% capital strain, actionarii fondatori ai bancii fiind ProCredit Holding AG, Germania (90,7692%) si Stichting DOEN-Postcode Loterij/Spon mai mult

Sursa: ReporterData: 2008-12-11Categorie:EvenimenteVizite:66592ştirea în cache
ARS ASSECURATIORUM

Joi, 11 decembrie an.2008, în Sala Roză a Complexului hotelier „Codru” va fi consemnată apariţia primului număr al revistei ARS ASSECURATIORUM - Arta Asigurărilor, prima publicaţie periodică specializată în asigurări din R. Moldova.

Misiunea ARS ASSECURATIORUM este să informeze publicul larg cititor şi să contribuie la formarea culturii asigurărilor în societate, la creşterea nivelului profesionist , al gradului de încredere în sistemul de asigurări al tuturor celor implicaţi în procesul relaţional de redistribuire a riscurilor.

ARS ASSECURATIORUM se adresează cetăţeanului simplu, care are nevoie să-şi asigure o activitate de zi cu zi calitativă şi decentă, participanţilor pieţei financiare, consultanţilor din domeniile auditului , contabilităţii şi de avocatură, specialiştilor de tehnologii informatice şi mai mult

Sursa: Comunicate.mdData: 2008-12-09Categorie:EvenimenteVizite:2117ştirea în cache
Evolutia pre?urilor la imobil

Criza ipotecară care a dus la criza de lichiditate în SUA şi ţările europene ocoleşte deocamdată Republica Moldova. În ţările vecine, atât din vest cât şi din est, există semne de instabilitate financiară, cad cererea şi preţurile la imobil. Moldova rămâne deocamdată o insulă de stabilitate în lumea financiară cuprinsă de turbulenţe.

În ce constă secretul pieţei imobiliare moldoveneşti?

Principalele motive ale creşterii preţurilor la imobil în Moldova, în pofida opiniei predominante, se află în afara cadrului pieţei imobiliare şi a industriei de construcţii în general.

Situaţia pe piaţă, le gată de cerere, ofertă şi raportul între ele se află într-o schimbare destul de dinamică şi de aceea este un factor, care influenţează preţurile în intervale scurte de timp, cu o durată de un an-doi.
mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-11-27Categorie:AnalizeVizite:1704ştirea în cache
Agentia Proprietatii Publice

Agentia Proprietatii Publice (APP) de pe langa Ministerul Economiei si Comertului anunta desfasurarea a doua concursuri, unui comercial si unul investitional, de privatizare a altor 19 obiecte la pretul de start total de 2,133 mlrd lei.

Potrivit unui aviz al APP, 18 obiecte vor fi comercializate in cadrul concursului comercial, iar unul –in cadrul concursului investitional.

La concurs au fost scoase 95,85% din actiunile fabricii de cosmetice „Viorica-Cosmetic” la pretul initial de 35 mln lei, 60,41% din actiunile intreprinderii vinicole „Vinuri Ialoveni” la pretul initial de 16,7 mln lei, 83,3% din actiunile SA „Circul din Chisinau” si fabrica de sticla, fiecare la pretul initial de 60 mln lei, uzina „Vibropribor” din Chisinău - 235,5 mln lei, uzina de bijuterii „Giuvaier” – 100 mln lei, complexul hotelier mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-11-25Categorie:AutorităţiVizite:2144ştirea în cache

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a expertizat proiectul legii pentru schimbul unui teren proprietate de stat pe terenul unei firme şi a constatat că promovarea acestuia poate fi calificată drept coruptibilă, transmite Info-Prim Neo.

Autor al iniţiativei legislative este Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Prin acest proiect se propune modificarea destinaţiei şi schimbul unui teren cu suprafaţa de 15 hectare şi bonitatea de 61 grade, proprietate publică a statului din folosinţa ÎS „Institutul de Pomicultură”, situat în extravilanul or. Codru, mun. Chişinău, în scopul construcţiei unui cartier locativ. Potrivit notei informative ce însoţeşte proiectul, prin realizarea schimbului de terenuri, în proprietatea publică a statului va fi transmis un teren de dimensiuni mai mari şi cu o bonitate mul mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2008-11-19Categorie:AnalizeVizite:2795ştirea în cache
Air Moldova

Compania aeriana „Air Moldova”, complexul hotelier „Codru” si cafeneaua Parlamentului vor fi expuse la privatizare. Guvernul a avizat pozitiv initiativa legislativa a unui grup de deputati prin care se propune excluderea acestor intreprinderi din lista bunurilor nepasibile privatizarii.

“Air Moldova” se propune a fi scoasa de pe lista companiilor nepasibile privatizarii pe motiv ca in majoritatea tarilor europene companiile care activeaza in segmentul transportului aerian sunt private. Acestea, in conditiile unei concurente acerbe, sunt impuse sa renoveze permanent parcul de aeronave, iar insuficienta mijloacelor financiare proprii ale statului nu permite acest lucru.

In opinia autorilor initiativei, complexul hotelier “Codru” necesita a fi privatizat din motiv ca statul dispune de posibiltati modeste pe mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-10-02Categorie:LegislaţieVizite:1825ştirea în cache