Ştiri Imobiliare relevante la Municipiul Comrat

Agen?ia Na?ionala pentru Reglementare în Energetic?, ANRE

La solicitarea a zece operatori prestatori de servicii publice de alimentare cu energie termică prin sisteme centralizate din diferite localităţi ale ţării, Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat şi aprobat, în şedinţa sa publică din 2 februarie curent, tarifele la energia termică livrată de aceşti furnizori consumatorilor finali.
Agenţia a examinat cererile şi materialele privind ajustarea tarifelor de producere şi livrare a energiei termice consumatorilor finali prezentate de către următorii furnizori: S.A. „Termocom”, S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Î.M. „Termogaz” (mun. Bălţi), S.A. „Comgaz-Plus” (or. Ungheni), Î.M. „Reţelele Termice Călăraşi”, Î.M. „Centrale şi Reţele Termi mai mult

Sursa: ANREData: 2011-02-02Categorie:LegislaţieVizite:3686ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5025ştirea în cache
Locuinte noi la Causeni

Сoncernul "REGIONALCONSTRUCT", îşi propune să asigure locuitorii raioanelor cu locuinţe, în cadrul proiectului "Case pentru toţi". În prima etapă, la Comrat a fost pornită construcţia cartierului "Tineresc". Acum, compania a dat startul unui nou proiect imobiliar, la Căuşeni.

Pe o suprafaţă de peste 16 hectare vor fi construite zece blocuri de locuit, cu 650 de apartamente, dar şi 80 de vile. Primul bloc va fi terminat la sfârşitul anului viitor şi va avea cinci etaje şi mansardă. În total, locuitorii din Căuşeni pot beneficia de o sută de mii de metri pătraţi de spaţiu locativ. Preţul unui metru pătrat este de 300 de euro.

Locuitorii din Căuşeni apreciază proiectul lansat de concernul "REGIONALCONSTRUCT".

Noul proiect imo mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-12Categorie:ProiecteVizite:5001ştirea în cache
Comrat, complex imobiliar

La Comrat a început construcţia secolului. Peste o sută de companii, care formează un concern, îşi propun să construiască cel mai grandios complex imobiliar din ţară, evalut la trei miliarde de lei. Este vorba de 50 de blocuri de locuit, şcoală, grădiniţă şi o filială a Universităţii Slavone din Chişinău. Prima piatră de temelie a fost pusă astăzi, 24 aprilie, în cadrul unei ceremonii fastuoase.

Noul imobil se va întinde pe osuprafaţă de 16 hectare, şi va forma, astfel, al cincilea cartier din oraş, cel al Tineretului.

Investitorul îşi propune să construiască peste două mii de apartamente în doar patru ani. Vânzările, însă, au început deja. Constructorii afirmă că un metru pătrat de locuinţă se vinde cu cel mult 260 de euro, sau aproape de două ori mai mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-04-24Categorie:ProiecteVizite:2001ştirea în cache
Moldtelecom Unite 3G

Operatorul naţional de comunicaţii S.A. „Moldtelecom”, care prestează sub marca comercială „Unité” şi servicii de telefonie mobilă în standardul CDMA 2000, va lansa până la finele anului curent, reţeaua sa de comunicaţii mobile de generaţia a treia (3G).

Despre aceasta a comunicat Vitalie Iurcu, director general al S.A. „Moldtelecom”. El a declarat că odată cu lansarea reţelei 3G clienţii „Unité” vor beneficia de servicii voce şi transmisiuni date mai performante, precum şi de două servicii absolut noi: videotelefonie mobilă şi TV mobil.

Iurcu a mai spus că lucrările de pregătire a reţelei 3G decurg conform planului de afaceri al S.A. „Moldtelecom”, precizând că la începutul lunii octombrie va demara procesul de montare al primului lot de echipamente livrate de compania chineză Huawei Tech. Investment Co mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2009-09-29Categorie:ProiecteVizite:3109ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea în cache
Centru de S?n?tate

În comuna găgăuză Beşalma a fost deschis un centru de sănătate dotat cu echipament modern.

După cum transmite INFOTAG cu referire la pagina oficială a Găgăuziei, spitalul staţionar de zi are 20 de locuri. Graţie echipamentului modern, aici va fi asigurat un nivel calitativ de deservire medicală.

„Noul centru are toate condiţiile pentru a acorda ajutorul medical atît copiilor, cît şi adulţilor. Noi am primit un electrocardiograf nou, un aparat de măsurare a cantităţii zahărului în sînge, cîntare pentru copii şi adulţi. De la 1 iulie va începe să lucreze un laborator, vom avea şi propria stomatologie. Pentru o activitate mai eficientă, centrul a fost dotat cu calculatoare şi acces la Internet”, a menţionat medicul-şef Petru Receanu la ceremonia oficială de deschidere.

Reconstrucţia centrului d mai mult

Sursa: InfotagData: 2009-06-11Categorie:EvenimenteVizite:1968ştirea în cache
Terenuri aferente

Agenţii economici din raioane şi sate vor putea să cumpere terenurile aferente întreprinderilor la un preţ cu mult mai mic decât cel actual, potrivit unor modificări la Legea cu privire la preţul normativ şi modul de cumpărare-vânzare a terenurilor de pământ, operate de Parlament la sfârşitul săptămânii trecute.

Proiectul a fost adoptat în prima lectură de către Parlament şi urmează a fi examinat în lectură definitivă. Potrivit noilor coeficiente, preţul de vânzare a unui hectar de teren aferent va constitui: la Chişinău şi Bălţi 903,3 mii lei, în municipiile Tiraspol, Bender - 542 mii lei, în centrele raionale, la Comrat, Ciadâr Lunga, Vulcăneşti - 271 mii lei, în alte oraşe - 90,3 mii lei, în sate - 45 mii lei. În prezent, preţul este de 903,3 mii lei, indiferent de locul amplasării terenului de pământ. Preţul, conside mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-10-20Categorie:LegislaţieVizite:2493ştirea în cache
Ghid Imobiliar

Miercuri, 15 octombrie, în incinta Centrului Internaţional de Business SkyTower va fi lansat, în premieră pentru R. Moldova, Ghidul Imobiliar 2008, care se vrea un produs media-fotografie a pieţei imobiliare.

Ghidul Imobiliar 2008 include informaţii despre 75 complexe locative din Chişinău, cu un total de 190 de blocuri şi circa 12 000 de apartamente. De asemenea, Ghidul conţine informaţii despre 10 proiecte imobiliare locative din regiuni, inclusiv opt complexe locative din oraşele Cricova, Ialoveni, Ungheni, Anenii Noi, Stăuceni, Comrat, Tiraspol şi două complexe rezidenţiale de tip vilă din vecinătatea comunelor Condriţa şi Ghidighici.

În Ghid mai sunt plasate informaţii despre proiecte comerciale: patru centre de oficii din Chişinău, patru Centre comerciale din Chişinău, Bălţi şi Orhei.

mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-10-15Categorie:ProiecteVizite:2587ştirea în cache
Pamant

Costul la pamantului va scadea, deoarece Parlamentul a stabilit, vineri, noi coeficienti de micsorare a pretului de vanzare-cumparare a pamantului, noteaza DECA-press.
La 31 decembrie 2006, a expirat termenul de aplicare a coeficientilor de micsorare a pretului pamantului. In rezultat, acesta s-a majorat de cateva ori si a ajuns sa fie de 903,3 mii lei pentru un hectar, indiferent de localitate – Chisinau sau oricare sat din republica.
Potrivit proiectului de lege votat vineri de deputati in prima lectura, un hectar de pamant in Chisinau si Balti va costa 903,3 mii lei, cresterea, comparativ cu 1 ianuarie 2007, fiind de 3,3 ori si, respectiv, 6,7 ori; in municipiile Tiraspol si Bender – 542 mii lei (de 4 ori); centrele raionale, municipiul Comrat, orasele Ceadar-Lunga si Vulcanesti – 271 mii lei (trei ori); celelalte oras mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-03Categorie:LegislaţieVizite:2480ştirea în cache