Ştiri Imobiliare relevante la BusinessExpert

Orange City Townhouse

Lansarea fazei de vânzări active a locuinţelor a fost anunţată atăzi de complexul de townhouse-uri Orange City. Astfel, începând cu ziua de astăzi, reprezentanţii companiei vor oferi orice informaţii la întrebările referitoare la proiectul Orange City la oficiul de vânzări amplasat pe adresa Şoimarilor 8. Acest eveniment vine la o lună după anunţarea lansării acestui proiect.

Dragoş Hâncu, Şef. Deparament vânzări imobil şi marketing al Holdingului Elita-5, susţine că “cei care doresc să afle un minim de informaţii despre complexul de townhous-uri pot accesa site-ul www.orangecity.md, iar pentru cei care doresc să afle mai multe, ba chiar şi să viziteze şantierul împreună cu un consultant de al nostru, îi s mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2010-01-27Categorie:ProiecteVizite:3388ştirea în cache
Townhouse Orange City Chisinau

Construcţia orăşelului de townhouse-uri Orange City, amplasat în zona centrului istoric al Chişinăului, a fost anunţată astăzi deschisă de către subdiviziunea development al concernului Elita 5. Asta după ce au fost efectuate toate lucrările de pregătire a lansării construcţiilor. Orange City este poziţionat drept un complex de townhouse-uri pentru persoanele cu venituri medii şi mai sus de medii.
Dragoş Hâncu, Şef Departament vânzări imobil şi marketing al Holdingului Elita-5, susţine că "acest obiect este unical nu doar din cauza amplasării în centrul istoric al capitalei, plin de verdeaţă, în imediata apropiere a colinei Puşkin, dar şi din cauza unui stil de trai rezidenţial la standarde occidentale".
Orange City va include 27 de case în patru nivele, cu o suprafaţă de 320 de m.p., inclusiv mansarda, şi cu un teren ad mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-12-11Categorie:ProiecteVizite:4675ştirea în cache
Coliseum Palace, Proiect reziden?ial in Chisinau

Coliseum Palace, cel mai ambiţios şi de prestigiu proiect rezidenţial din istoria Republicii Moldova, a deschis un Show Room şi un oficiu nou de vânzări, fapt care se datorează finisării etapei de bază a construcţiilor şi lansării etapei de vânzare activă a apartamentelor. Coliseum Palace se înalţă în centrul sectorului Râşcani, cel mai curat şi respectabil sector al oraşului.
Show Room-ul şi noul oficiu de vânzări se află nemijlocit pe teritoriul complexului. „Aceasta s-a făcut pentru comoditatea clienţilor noştri, care manifestă un interes sporit faţă de casă, construcţia căreia are loc în tempouri rapide şi se apropie de final”, a menţionat Vitalie Şubă, directorul companiei Coliseum Palace.

Complexul locativ Coliseum Palace pretinde să câştige statutul de simbol al oraşului Chişinău. Arhitectura acestuia în st mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-12-04Categorie:EvenimenteVizite:5661ştirea în cache
Struguri de Masa, Republica Moldova

Republica Moldova se plasează pe locul 19 în lume după volumul producţiei anuale de struguri, conform celor mai recente date (din 2007) ale Fondului ONU pentru Agricultură, arată un studiu lansat, vineri, la Chişinău în cadrul Forumului strugurilor de masă.

Producţia anuală de struguri în Republica Moldova, atât a soiurilor tehnice cât şi a celor de masă, se cifrează la 600 mii tone, cu o scădere de aproape 2% în ultimii ani.

Moldova este devansată de România, unde producţia anuală este de 800 mii tone de struguri, dar se plasează înainte de Uzbekistan, cu o recoltă anuală sub 600 de mii de tone.

Cel mai mare producător de poamă este Italia - peste 8.5 milioane tone de struguri anual, urmată de Franţa (6.5 mil) şi China (6.3 mil).

Pe de altă parte, cel mai mare cumpărător de mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-11-21Categorie:AnalizeVizite:2584ştirea în cache

Ministerul Finanţelor a propus să fie excluşi coeficienţii de majorare a cotei impozitului pe bunurile imobiliare la impozitarea caselor sau apartamentelor cu o suprafaţă de peste 100 metri pătraţi.
Potrivit legislaţiei în vigoare, în cazul în care suprafaţa totală a bunului imobiliar depăşeşte 100 m2 inclusiv, cota impozitului pe bunurile imobiliare se majorează de trei ori pentru imobilele cu o suprafaţă de la 100 m2 şi de 28 de ori la cele cu o suprafaţă de peste 200 metri pătraţi.
Calcularea impozitului pe bunurile imobiliare se va face doar de la valoarea de piaţă, fără coeficienţi de majorare, propune Ministerul. Potrivit practicii internaţionale, ţările care aplică valoarea de piaţă ca bază impozabilă a impozitului pe bunurile imobiliare nu aplică coeficienţi de majorare a acestuia (Bulgaria, Lituania, Macedonia, K mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-11-16Categorie:LegislaţieVizite:2703ştirea în cache
Hotel Dacia Chisinau

Executivul a decis lichidarea întreprinderii de stat Dacia, urmând ca hotelul de patru stele din centrul Chişinăului să treacă în posesia fostului proprietar - SRL Dacia.

Hotelul urmează să fie restituit în conformitate cu o decizie a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, iar termenul limită pentru transmiterea patrimoniului este de 14 decembrie, a anunţat ministrul de Stat, Victor Bodiu.

În acest context, premierul Vladimir Filat i-a cerut procurorului general să înainteze o acţiune de regres în privinţa celor care au admis naţionalizarea ilegală a hotelului Dacia, fapt care a dus la condamnarea Republicii Moldova la CEDO.

La începutul acestui an, CEDO a obligat Guvernul moldovean să restituie companiei Dacia SRL hotelul naţionalizat în 2003.

Hotelul fusese cumpărat în 1 mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-11-11Categorie:AutorităţiVizite:2140ştirea în cache
ANRE,Agen?ia Na?ional? pentru Reglement?ri în Energetic?

Dreptul de a stabili tarifele la energia termică urmează să treacă de la autorităţile publice locale la Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică, conform unui proiect de lege aprobat, la 11 noiembrie, de către Cabinetul de Miniştri.

„Proiectul prevede şi modificarea modului de numire în funcţia a Consiliului director al ANRE, dar şi a bugetului acestei instituţii, în scopul consolidării independenţei acestui regulator", a spus la şedinţa Guvernului vicepremierul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei şi Comerţului.

„Tarifele aprobate de ANRE urmează să acopere costurile reale pe tot lanţul, de la producere până la distribuire", a subliniat Valeriu Lazăr.

Opoziţia comunistă a criticat anterior această intenţie, afirmând că modificarea legii va duce la faptul că tarifele la căldură va mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-11-11Categorie:AutorităţiVizite:1382ştirea în cache
Lara, Analize

Locuinţele din capitală se vindeau în octombrie cu 681 euro pe metru pătrat, cu numai doi euro mai puţin decât în luna precedentă, potrivit Bursei imobiliare Lara.

Preţurile la apartamente stagnează deja de patru luni, în condiţiile în care vânzările au scăzut dramatic. „Piaţa este în suspans, cumpărătorul speră că preţurile vor scădea şi nu se grăbeşte să cumpere imobil, iar vânzătorul nu vrea să vândă apartamentul sub preţul de cost", estimează agenţii imobiliari. Ei mai spun că „putem vorbi doar despre vânzări separate", chiar dacă oficiile cadastrale anunţă o creştere a tranzacţiilor, ele pot fi apreciate doar drept înregistrări a unor vânzări/cumpărări mai vechi.
Datele Bursei Lara arată că în zece luni preţurile la apartamente în Chişinău s-au redus cu aproximativ 20%. Tendinţele se vor menţine şi în următ mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-11-04Categorie:AnalizeVizite:1548ştirea în cache
Constructor

Angajaţii din sectorul de construcţii au avut în iulie un salariu de 3213.4 lei, cu 16.4% mai decât cel primit în aceeaşi lună a anului 2008, arată date ale Biroului Naţional de Statistică.

Este cea mai mare descreştere a salariilor din economia naţională, în şapte luni scăderea a fost de 10.2%. Construcţiile sunt cele mai afectate de criză şi nu există semne de revenire. Şi în industria extractivă leafa a scăzut în şapte luni cu 6.5%, iar în iulie cu 13.2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 3606.2 de lei.

Chiar dacă este în descreştere, salariul în construcţii şi industria extractivă este peste media pe economie de 2814.2 lei în iulie. În şapte luni creşterile de salarii pe economie au fost de 10.2, iar în iulie de 4.1%, în pofida declinului pronunţat al economiei.

Cele mai mare mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-08-29Categorie:AnalizeVizite:1243ştirea în cache

Oferta pe piaţa primară a crescut, iar preţurile s-au menţinut în iulie la nivelul din luna precedentă, chiar au crscut nesemnificativ. Piaţa imobiliară dă semne de viaţă, deşi e încă departe de revenire la vremurile bune, estimează experţii din domeniu.
Oferta pe piaţa rezidenţială primară din municipiul Chişinău este în prezent formată din 74 de proiecte în toate sectoarele oraşului, cu o suprafaţă totală de circa 932 000 metri pătraţi realizate de circa 50 de dezvoltatori. Valoarea totală a suprafeţelor locative aflate în vânzare în capitală este estimată la 242 milioane de euro. Suprafeţe cu valoarea totală de 83.36 mil. euro se vând în sectorul Botanica, 53.99 mil. euro - în sectorul Râşcani, 49.02 mil. euro - în sectorul Centru, 37.23 mil. euro - în sectorul Ciocana şi 18.64 mil. euro - în sectorul Buiucani. Astfel, oferta mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-08-27Categorie:AnalizeVizite:1183ştirea în cache