Ştiri Imobiliare relevante la StireaZilei

Valeriu Lazar

Mai multe intreprinderi ale statului nu mai aduc venituri la bugetul tarii, iar ministerul Economiei strange din umeri si spune ca nu stie ce sa faca cu ele. Sa le privatizeze, sa la transforme in intreprinderi mixte sau sa le dea in concesiune pe un anumit termen – acestea ar fi solutiile la care se gandesc autoritatile.
In sirul intreprinderilor problematice de stat se inscriu magazinul Unic, Aviatia Civila, Air Moldova, CET-urile, RED-urile si Moldtelecom. Acestea au nevoie de investitii serioase pe termen lung pentru a exista, iar statul nu are acesti bani.
“In Republica Moldova avem suficienti doritori de a face investitii, dar problema este ca nu li se ofera aceasta posibilitate, noi nu oferim aceste active investitorilor”, sustine ministrul Economiei, Valeriu Lazar.
“In aceste conditii nu stie nimeni ce face mai mult

Sursa: StireaZileiData: 2010-01-12Categorie:AutorităţiVizite:2263ştirea în cache
Apartamente

Vesti bune pentru cei care intentioneaza sa-si cumpere un apartament in capitala. Preturile la apartamente scad de la o saptamana la alta. Potrivit datelor Agentiei imobiliare Lara, numai in ultima saptamana costul unui metru patrat de spatiu locativ a scazut cu 27 de Euro, ajungand, astfel, in medie la 660 de Euro.
In luna iulie, de exemplu, costul unui metru patrat de spatiu locativ era in medie de 687 de Euro, cu aproape un procent mai putin fata de luna precedenta.
Expertii cred ca preturile vor continua sa scada in urmatoarea perioada cu pana la 15 la suta. Si asta datorita faptului ca s-au ieftinit si materialele de constructii. O recunosc chiar agentii economici din domeniu, care spun ca au taiat din preturi pentru ca nu mai aveau comenzi.
“Lipsa cererii, din ultima perioada, a fortat scaderi de preturi la a mai mult

Sursa: StireaZileiData: 2009-08-11Categorie:AnalizeVizite:1602ştirea în cache
Impozit Imobile

Inspectoratul Fiscal a anuntat astazi ca introduce un nou sistem de impozitare. In consecinta, impozitele pe imobile vor creste, incepand de anul viitor, cu 10 la suta.

Noul sistem prevede impozitarea spatiilor comerciale si a bunurilor imobiliare ale persoanelor fizice si cele juridice in functie de suprafata totala a acestora.

Igor Turcanu, sef al Directiei Impozite si Taxe Locale, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca impozitul va creste in cazul bunurilor imobiliare cu destinatie comerciala sau industriala si a garajelor.

“Persoana, care are in posesie un garaj cu o suprafata de 40 de metri patrati, va plati un impozit de 45 lei, fata de 30 lei cat platea anterior”, a explicat Turcanu.

In acelasi timp, Iurii Lichii, seful Directiei Administrativ-Fiscale, afirma ca nou mai mult

Sursa: StireaZileiData: 2009-06-17Categorie:LegislaţieVizite:1803ştirea în cache
Model Casa de locuit

Cel putin asta spun companiile din domeniu, care aduc drept argument scumpirea materialelor de constructii si a terenurilor.

In conditii de criza, tot mai putini moldoveni investesc in apartamente. In consecinta, agentii imobiliari sunt nevoiti sa taie din preturi.

“Pentru ca nu cumpara nimeni, companiile scad preturile cu 20-30 la suta. Si aceasta tendinta de scadere mentine un ritm accelerat atat in capitala cat si la periferii”, a declarat, pentru Stirea Zilei, Nicolae Ostaficiuc, seful biroului locativ la bursa “LARA”.

Ostaficiuc a afirmat ca tendinta de scadere se va mentine pana in toamna, timp in care preturile la apartamente s-ar mai putea reduce in medie cu 15 la suta.

Potrivit lui, in primul trimestru al lui 2009, oferta la apartamente a crescut de doua ori, in timp mai mult

Sursa: StireaZileiData: 2009-05-15Categorie:AnalizeVizite:3149ştirea în cache