Ştiri Imobiliare relevante la Jurnal TV

FACILIT??I ÎN CONSTRUC?II

Parlamentul a adoptat în lectură finală legea care prevede reducerea taxelor în construcţii. Astfel, taxa pentru autorizația în construcții se va micşora de la 20 de mii până la o sută de lei, iar termenul de acordare a autorizației va fi redus până la 20 de zile.

Pentru a facilita activitățile din ramura de construcții, Parlamentul a adoptat în lectură finală modificarea la proiectul de lege cu privire la autorizația în construcții. Documentul prevede un șir de facilități pentru agenții economici și pentru cei care vor să înceapă o construcție.

Noua lege prevede și eliberarea certificatelorParlamentul a adoptat în lectură finală legea care prevede reducerea taxelor în construcţii. Astfel, taxa pentru autorizația în construcții se va micşora mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-07-09Categorie:LegislaţieVizite:3468ştirea în cache

Preţurile la apartamente s-ar putea majora în toamnă din cauza stagnării pieţei de construcţii. Potrivit patronatelor de ramură, cele 200 de şantiere de construcţii din republică practic staţionează din lipsa finanţărilor.

Experţii spun că nefinisarea apartamentelor ar putea crea o cerere sporită în lunile viitoare şi o creştere artificială a preţurilor. Se consideră că singura ieşire din situaţie este acordarea de către bănci a creditelor imobiliare pentru populaţie la dobânzi mai mici.

Pavel Caba susţine că relansarea construcţiilor se poate obţine doar prin proiecte ample de creditare din partea băncilor, în condiţii avantajoase pentru populaţie.

Potrivit unor informaţii, neconfirmate oficial, băncile comerciale din Moldova examinează în prezent posibilitatea mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-06-03Categorie:AnalizeVizite:2015ştirea în cache
APARTAMENTE MAI IEFTINE

Apartamentele din capitală se ieftinesc. Cel puţin aşa arată datele burselor imobiliare din capitală care anunţă o micşorare cu 1,2 la sută a costurilor. În prezent un metru pătrat de spaţiu locativ se vinde în medie cu 645 de euro, adică cu 8 euro mai puţin decât în luna martie. 

Timp de patru luni, preţurile la apartamentele din capitală au fost practic neschimbate, însă pentru luna aprilie agenţiile imobiliare au înregistrat o mică scădere de 1,2 la sută. Astfel, preţul mediu pentru un metru de spaţiu locativ este anunţat în prezent la valoarea de 645 de euro. Cele mai ieftine apartamente pot fi cumpărate în zona Aeroportului, la un preţ mediu de 639 de euro pentru un metru pătrat. Cele mai scumpe sunt tradiţional apartamentele din centrul capitalei, unde nivelul de mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-05-13Categorie:AnalizeVizite:4165ştirea în cache
Oficiu, Casa in constructie

Apartamentele în Moldova nu se vor ieftini. Despre aceasta vorbesc patronatele din construcţii. Agenţii economici spun că nu pot să scadă din preţuri atâta timp cât piaţa depinde de materialele de construcţie de import, energia scumpă şi creditele la dobânzi înalte.  

Patronatul din sfera construcţiilor spune că preţurile la apartamente au scăzut în perioada 2007-2009 cu peste 25 la sută, iar loc pentru alte scăderi de preţuri nu mai există. 

Apartamentele nu se vor ieftini nici dacă băncile vor credita construcţiile la rate mai mici şi pe un termen mai mare. 

Potrivit datelor statistice, în primul trimestru al anului curent preţurile la lucrările de construcţie au fost în creştere de 1,3 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-04-23Categorie:AnalizeVizite:2197ştirea în cache
Cimp de griu primavara

Vânzarea terenurilor către investitorii străini va fi decisă doar după consultarea acestui subiect cu societatea civilă. Declarația aparţine ministrului Agriculturii Valeriu Cosarciuc. Astfel ministrul a respins zvonurile, alimentate de opoziţia comunistă, potrivit cărora actuala guvernarea şi-ar dori înstrăinarea terenurilor agricole din Moldova.

Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect nou al Codului Funciar care prevede mai multe inițiative privind dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole. Potrivit lui Valeriu Cosarciuc, noul proiect al Codului Funciar va fi transmis spre examinare în Guvern peste două luni. Până atunci, împreună cu societatea civilă, trebuie să se decidă cum se va proceda cu investitorii străini care vor dori să facă investiţii în întreprinderi mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-04-09Categorie:AnalizeVizite:1426ştirea în cache
Apartamente de lux in Colonita

Şi-au cumpărat apartament de elită, dar de fapt nu au condiţii normale de trai. Este vorba de locatarii unui bloc din satul Coloniţa, care spun că nu au linişte din ziua în care şi-au cumpărat locuinţa. Faptul că au achitat circa 25 de mii de euro pentru apartament - îl deranjează mai puţin pe proprietarul firmei care a construit blocul. Şi asta pentru că directorul firmei de construcţii le încalcă drepturile de proprietate şi le cere să achite orice fel taxe pentru terenul aferent, spun oamenii. 

Deşi a fost dat în exploatare în 2007, lucrările de amenajare a teritoriului adiacent blocului locativ nu s-au încheiat până în prezent. În plus, - conform contractului, terenul aferent blocului - aparţine oamenilor, în timp ce proprietarul susţine că este proprie mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-03-29Categorie:AlteleVizite:2658ştirea în cache
Ramura Constructiilor in Republica Moldova

Agenţiii economici spun că în ultimii ani crește dependența ramurii construcțiilor din Moldova de materialele din străinătate. Cu toate că distribuitorii autohtoni încearcă să aducă materiale de o calitate înaltă la prețuri avantajoase, aceștia se ciocnesc de un șir de probleme legislative. 

Dependența de materialele de import creează o situație destul de încordată în rândul comercianților moldoveni. Aceștia mai spun că atât timp cât Republica Moldova nu are o piață locală de producere a materialelor de construcții, guvernanții ar trebui să faciliteze importurile. Agenţiii economici spun că în ultimii ani crește dependența ramurii construcțiilor din Moldova de materialele din străinătate. Cu toate că distribuitorii autohtoni încearcă să aducă materiale mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-03-20Categorie:AnalizeVizite:3507ştirea în cache
Valeriu Cosarciuc

Ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, încearcă să-l convingă pe omul de afaceri român Adrian Porumboiu, proprietarul FC Vaslui, să investească în agricultura din Republica Moldova, ne relatează Mediafax. Aceste declaraţii au fost facute de oficialul moldovean în urma întâlnirii la Bucureşti cu omologul său Mihail Dumitru.

Republica Moldova ar putea permite străinilor să cumpere terenuri agricole.Ministrul Agriculturii Valeriu Cosarciuc, a semnat la București cu omologul său din România un acord de cooperare. Potrivit Mediafax, ministrul moldovean l-a invitat pe omul de afaceri român Adrian Porumboiu să viziteze Republica Moldova, în perspectiva unor posibile investiții. Proprietarul FC Vaslui va sosi la 11 martie, pentru a i se propune câteva obiective care mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-03-07Categorie:AutorităţiVizite:1694ştirea în cache
Piata Imobiliara

Piaţa imobiliară din Republica Moldova a cunoscut o uşoară dezvoltare la începutul anului 2010, datorită creşterii cererii de locuinţe cu aproximativ 4 la sută, comparativ cu sfârşitul anului trecut. În consecinţă, locuinţele s-ar putea scumpi.

mai mult
Sursa: Jurnal TVData: 2010-02-25Categorie:AnalizeVizite:1469ştirea în cache
Credite Ipotecare in Republica Moldova

Cei care doresc să beneficieze de un credit ipotecar de la bancă, pentru a-şi procura o locuinţă, nu o vor putea face. Băncile comerciale din Moldova nu acordă în prezent astfel de credite şi nici nu se cunoaşte cât va dura această situaţie.

mai mult
Sursa: Jurnal TVData: 2010-01-25Categorie:AnalizeVizite:2578ştirea în cache