Ştiri Imobiliare relevante la Guvernul Republicii Moldova

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:3964ştirea în cache

Astazi, 30 octombrie 2013, a fost semnat contractul de grant între Autoritatea de Management al Programului Operațional România-Moldova-Ucraina 2007-2013 și Consiliul Raional Hîncești pentru restaurarea complexului arhitectural „Manuc- Bey" din or. Hîncești. Proiectul va fi aplicat pe parcursul anilor 2014-2015.

Complexul include nouă edificii care urmează să fie renovate. Este vorba de Conacul „Manuc-Bey", care are 4 nivele, Clădirea Contesei, Castelul Vânătoresc, Casa Vechilului, Turnul de pază, Biserica armenească, fântâna arteziană, grajdurile şi trecerile subterane care încep din apropierea Conacului şi se extind sub tot oraşul Hînceşti.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova a alocat peste 20 de milioane de lei din mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2013-10-31Categorie:ProiecteVizite:4839ştirea în cache
Energie Eoliana in Republica Moldova

Mete BORA, preşedintele Grupului de Companii „Summa", a spus că recent au fost finisate măsurările vîntului pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
„În baza acestor măsurări va fi întocmită o hartă a vînturilor. De asemenea, toată informaţia tehnică o vom transmite Guvernului Republicii Moldova şi sperăm că acestea vor ajuta ţara Dvs. să acceseze noi proiecte în vederea producerii energiei eoliene", a spus Mete BORA.
Preşedintele „Summa" a menţionat că proiectul privind producerea energiei eoliene în Republica Moldova se desfăşoară în temenii stabiliţi, astfel încît în luna decembrie a anului curent va fi produsă energie eoliană cu capacitatea de 75 de MW.
Vlad FILAT a spus că Republica Moldova are nevoie de diversif mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2011-06-21Categorie:ProiecteVizite:4264ştirea în cache
500 mii dolari SUA pentru lichidarea consecin?elor inunda?iilor

Un document în acest sens a fost semnat astăzi de către Prim-ministrul Vlad FILAT şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Chinei în Republica Moldova, Fang LI.

Prim-ministrul Vlad FILAT a adresat mulţumiri Guvernului Republicii Populare Chineze şi poporului chinez pentru asistenţa oferită ţării noastre, menţionînd că acest gest este un semn frumos de respect şi prietenie.

Premierul a specificat că asistenţa în valoare de 500 mii dolari SUA are o destinaţie concretă, şi anume: instalarea unui sistem de tratare a apei, care va asigura cu apă potabilă de calitate localitatea Nemţeni, afectată de inundaţiile din vara anului 2010. Vlad FILAT a precizat că mijloacele financiare respective vor fi operaţionale din ziua de luni, 8 noiembrie 2010, urmînd ca, la începutul săptămîn mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-11-04Categorie:ProiecteVizite:1881ştirea în cache
Guvernul Republicii Moldova

Primele 10 case de locuit vor fi procurate pentru sinistraţii din raionul Hinceşti. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca 1,85 mil.lei de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor. 

Potrivit Viceministrului de Stat, Anatolie ONCEANU, lista totală a solicitanţilor de a procura locuinţe în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor, conţine 72 de familii din satele Nemţeni, Obileni, Cotul Morii şi Secăreni, raionul Hînceşti, satele Chioltosu şi Goteşti, raionul Cantemir, oraşul Ungheni şi satul Măcăreşti, raionul Ungheni. Viceministrul de Stat a precizat că au fost examinate aproximativ 100 de oferte şi, după consultarea cu beneficiarii, au fost selectate 7 case în satele din raionul Hinceşti şi 3 - în satele din raioanele Străşe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-19Categorie:TranzacţiiVizite:3328ştirea în cache
Sinohydro in Moldova

Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a întrevederilor pe care le-a avut şi a acţiunilor la care a participat, menţionînd îndeosebi întrevederile cu Premierul chinez  Wen JIABAO şi Primarul oraşului Shanghai, Han ZHENG, vizita la companiile HUAWEI  TECHNOLOGIES CO. LTD şi ZTE, întrevederea cu conducerea băncii China Exim Bank, semnarea unui acord în valoare de 62,4 mil. dolari SUA pentru reabilitarea drumurilor din Moldova cu Corporaţia SINOHYDRO, participarea la  Forumul economic Moldova-Shanghai, la inaugurarea Forumului „Summer Davos – 2010” etc. 

Vlad FILAT a menţionat că Moldova a primit din partea Chinei ajutor nerambursabil pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor în valoare de 3 mil. dolari şi echipament pentru organizarea mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-17Categorie:ProiecteVizite:2480ştirea în cache
B?nca Europeana pentru Investi?ii (BEI)

Prim-ministrul Vlad FILAT şi Philippe MAYSTADT, preşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) au semnat astăzi la Bruxelles un Contract prin care BEI va aloca 10 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea sistemului sanitar şi de asigurare cu apă potabilă din Republica Moldova.

Conform Contractului, de acest proiect vor beneficia şase oraşe şi mai multe sate din preajma acestora cu o populaţie totală de 200 mii de persoane. Este vorba de Ceadîr-Lunga, Floreşti, Hînceşti, Leova, Orhei şi Soroca.  Scopul urmărit este asigurarea cu apă potabilă de calitate a populaţiei, prin colectarea şi tratarea adecvată a apei. Proiectul va spori accesul populaţiei la apa potabilă şi va  contribui la reducerea poluării în regiune. 

Philippe MAYSTADT a spus că acest proiect es mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-16Categorie:ProiecteVizite:2148ştirea în cache
Sinohydro in Moldova

Delegaţia Guvernului Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Vlad FILAT, a avut la Beijing o întrevedere cu conducerea Corporaţiei SINOHYDRO. Întrevederea a fost urmată de semnarea Acordului de executare a lucrărilor primului proiect lansat de SINOHYDRO în Republica Moldova. Acordul prevede realizarea unui proiect în domeniul infrastructurii drumurilor în valoare de 62,4 milioane dolari SUA. 

Din partea Republicii Moldova, Acordul a fost semnat de către Boris GHERASIM, vice-ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. 

Fan JIXIANG, Preşedintele SINOHYDRO, a spus că, pe parcursul acestui an, experţii Corporaţiei au efectuat mai multe vizite în Moldova, întîlnindu-se inclusiv cu Premierul Vlad FILAT. 

„Pe mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-14Categorie:ProiecteVizite:1458ştirea în cache
„Polski Cukier” a decis s? investeasc? în întreprinderea „Cupcini-Cristal”

La întrevedere a participat Valeriu COSARCIUC, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, şi Victor BODIU, ministru de Stat. 

Marcin KULICKI a mulţumit Prim-ministrului pentru întrevedere. El a făcut o scurtă prezentare a companiei „Polski Cukier”, menţionînd că în Polonia, compania respectivă este cel mai mare producător de zahăr.

„Ne dorim să producem zahăr şi în Republica Moldova. În acest sens, deja am identificat posibilităţile de investire în ţara dumneavoastră, astfel încît deja la anul viitor să producem zahăr”, a precizat Marcin KULICKI. 

El a specificat că „Polski Cukier” a decis să investească în întreprinderea „Cupcini-Cristal”.

&bdquo mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-08Categorie:ProiecteVizite:1987ştirea în cache
Intilnirea Sinohydro Group ltd cu Vlad Filat

În cadrul întrevederii s-au discutat aspecte ce ţin de colaborare moldo-chineză privind lansarea unor proiecte în domeniul infrastructurii drumurilor şi aprovizionării cu apă potabilă. 

Sun YUE, vice-preşedintele „Sinohydro Group ltd.”, a spus că, compania deţine circa 130 mii de salariaţi, care implementează la ora  actuală peste 250 de proiecte în 53 de state. Valoarea totală a proiectelor în curs de realizarea este de peste 20 miliarde dolari SUA. 

„Compania acordă o importanţă deosebită relaţiilor economice între China şi Moldova prin implementarea unor proiecte concrete. Pentru aceasta, „Sinohydro Group ltd.” a trimis în Republica Moldova,  în acest an, şase grupe de experţi care s-au documentat la faţa l mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-08-30Categorie:ProiecteVizite:1289ştirea în cache