Ştiri Imobiliare relevante la ANRCETI

La 1 aprilie 2012, R. Moldova va trece la planul de numerotare de tip „închis” care stabileşte un nou format de apelare a numerelor de telefonie fixă. Acesta prevede că utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele de abonat pentru telefonia fixă din localitatea sa şi/sau din alte zone geografice ale R. Moldova (municipii, raioane) prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre precum au făcut-o până în prezent. Despre aceasta a comunicat, în cadrul briefingului de astăzi (foto), Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2012-04-10Categorie:ProiecteVizite:3251ştirea în cache
telefonia mobila

În 2010, numărul total al utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu circa 13,7% şi a ajuns la 3 mil. 165,1 mii, iar rata de penetrare a acestor servicii, raportată la o sută de locuitori ai republicii, s-a majorat cu 10,7 puncte procentuale şi a atins pragul de 88,8%, arată date ale Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) privind evoluţia acestei pieţe în anul trecut.

În această perioadă, cel mai mare număr de utilizatori noi conectaţi la reţeaua proprie – circa 188,2 mii – a înregistrat compania MOLDCELL. În cursul anului numărul total al utilizatorilor acestui operator a depăşit cifra de 1 mil. şi a ajuns, către 1 ianuarie curent, la 1 mil. 34,2 mii. Numărul utilizatorilor companiei ORANGE Moldova a cresc mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2011-03-02Categorie:AnalizeVizite:2558ştirea în cache

În 2011, codurile şi numerele telefonice vor fi atribuite de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI – www.anrceti.md) furnizorilor de reţele şi servicii publice de telefonie fixă şi mobilă, la solicitarea acestora, în conformitate cu prevederile Procedurii privind administrarea resurselor de numerotare telefonică. Noul act de reglementare a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRCETI nr. 58 din 21 decembrie 2010 şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2011.

Procedura dată se aplică tuturor categoriilor de coduri şi numere din Planul naţiona mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2010-12-24Categorie:LegislaţieVizite:1836ştirea în cache
Telefon mobil

 Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) intenţionează să implementeze portabilitatea numerelor de telefon în reţelele de telefonie mobilă în anul 2012, iar în reţelele de telefonie fixă - în anul 2013. Aceste termene sunt stabilite în proiectul Programului de implementare a portabilităţii numerelor în Republica Moldova pentru anii 2011 – 2013, document elaborat şi prezentat de către ANRCETI în cadrul unei şedinţe a Grupului de lucru pentru implementarea portabilităţii numerelor în ţara noastră.

Portabilitatea numerelor reprezintă posibilitatea abonaţior de a-şi păstra numărul de telefon atunci când au decis să-şi schimbe furnizorul de servicii de telefonie. Acest serviciu va asigura utilizatorilor mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2010-12-07Categorie:ProiecteVizite:1700ştirea în cache
Internet Global Republica Moldova

În anul 2010, numărul furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice care vor beneficia de acces direct la Internetul global va creşte, iar intensificarea concurenţei sănătoase pe piaţa serviciilor de Internet în bandă largă va conduce la reducerea tarifelor pentru utilizatorii finali ai acestor servicii. Despre aceasta a comunicat Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

El a precizat că în prezent numai un singur operator – SA „MOLDTELECOM” – are acces direct prin fibră optică la Internet-ul global la frontiera de vest a R. Moldova, ceea ce îi permite să impună preţuri exagerate pentru alţi furnizori care cumpără de la el servicii de acces la reţeaua globală. Pentru a mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2010-02-25Categorie:LegislaţieVizite:1946ştirea în cache