Ştiri Imobiliare relevante la MOLDOVA-AZI

Primaria Chisinau

Primăria Chişinău cere companiilor de construcţii care au beneficiat de terenuri gratuite pentru construcţia blocurilor locative în perioada anilor 1998-2006 să-şi onoreze obligaţiunuile faţă de primărie.

După cum transmite INFOTAG, luni, în cadrul şedinţei operative la primărie, primarul general, Dorin Chirtoacă a spus că, potrivit legislaţiei, agenţii economici erau obligaţi să treacă în proprietatea primăriei circa 10% din apartamentele construite.

Primăria va investiga câte terenuri au fost distribuite, cine sunt firmele care au beneficiat de terenurile respective, precum şi de ce nu au restituit primăriei procentul din locuinţele construite", a spus Chirtoacă.

El a menţionat că locuinţele care trebuiau să revină primăriei urmau a fi distribuite ca apartamente sociale persoanelor mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2010-01-25Categorie:AutorităţiVizite:1684ştirea în cache

În opinia specialiştilor, reducerea puterii de cumpărare a populaţiei va conduce la creşterea cererii la locuinţele ieftine, însă, în general, piaţa nu a scăzut total.

După cum transmite INFOTAG cu referire la datele bursei imobiliare "Lara", într-un an apartamentele s-au ieftinit cu 23,1%.

Cel mai scump rămîne în continuare centrul capitalei, unde apartamentele cu două odăi s-au vîndut în medie cu 839 euro pentru un metru pătrat. Acesta este urmat de sectorul Rîşcani, unde, în funcţie de amplasare şi numărul odăilor, locuinţele costau 607-797 euro m.p.

În sectorul Ciocana apartamentele s-au scumpi pînă la 613-760 euro. Cele mai ieftine apartamente se află în regiunea Aeroportului - 520-675 euro m.p.

În opinia specialiştilor "Lara", reducerea puterii de cumpărare a populaţiei mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-10-30Categorie:AnalizeVizite:1455ştirea în cache
Ramada Worldwide la Chi?in?u

În 2010 cunoscuta companie "Ramada Worldwide", care deţine hoteluri în 900 de oraşe, va deschide în capitala Moldovei hotelul "Ramada Chişinău City Center".

După cum transmite INFOTAG, hotelul va funcţiona în baza hotelului cu şapte etaje "Codru", pe care statul l-a vîndut în decembrie 2008 la o licitaţie pentru suma de 50,3 mil. lei ($4,57 mil.) unei companii înregistrate în Cipru. În prezent hotelul aparţine "Investment Development Group" (SUA), companie specializată în imobile comerciale şi locative în Europa de Est.

"Europa de Est oferă o posibilitate minunată pentru "Wyndham Hotel Group", deoarece aici creşte necesitatea de hoteluri scumpe care să asigure oaspeţilor experienţa de calitate deja cunoscută", a spus Martin Armistid, vicepreşedinte superior pentru dezvoltare în Europa, Orientul Apropiat şi mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-09-04Categorie:ProiecteVizite:1705ştirea în cache
Bloc locativ in exploatare la Glodeni

La Glodeni a fost dat în exploatare un bloc locativ cu 5 etaje şi 30 de apartamente, construit cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul proiectului "Construcţia Locuinţelor Sociale" pentru păturile socialmente vulnerabile (UIP).

Chişinău, 26 august (INFOTAG). Solicitat de corespondentul INFOTAG, managerul proiectului UIP, Veaceslav Ştefanco, în calitate de antreprenor general al blocului locativ a fost selectată firma "Edcristis". Lucrările de construcţie au costat peste 11,7 mil. lei. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a acordat 470 mii euro (64,23%).


După cum a relatat anterior INFOTAG, Banca a acordat un credit pentru construcţia caselor sociale în baza acordului cu Guvernul moldovean, semnat la 12 octombrie 2007. Creditul a fost acordat pe un terme mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-26Categorie:ProiecteVizite:3089ştirea în cache
Oficiu MoldovaGaz

Chişinău, 25 august (INFOTAG). Construcţia obiectului este prevăzută de Strategia Energetică a Republicii Moldova pentru perioada 2007-2020, precum şi de Programul naţional de gazificare pînă în anul 2010.

Costul construcţiei gazoductului a constituit cca. 170 mil. lei. Acesta va permite gazificarea a peste 140 localităţi din raioanele Sîngerei, Făleşti şi Ungheni.

"Moldovagaz" anunţă că construcţia gazoductului Bălţi-Ungheni cu o lungime totală de 99,2 km a fost începută în mai 2008. Prima etapă - construcţia a 58,2 km - a fost finisată la sfîrşitul anului 2008.

În cadrul proiectului au fost construite două gazoducte-branşamente şi staţii de distribuire a gazului (Sîngerei şi Făleşti), precum şi două gazoducte interrurale Sîngerei-Chişcăreni şi Sîngerei-Coşcodeni, cu lungimea totală de cca. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2009-08-25Categorie:EvenimenteVizite:2866ştirea în cache
Universalbank

Omul de afaceri din Rusia, Gherman Gorbuntov, a achizitionat 52,99 la suta din actiunile BC "Universalbank" din Moldova, contra sumei de 46 mln lei (4,4 mln USD).

Potrivit presei ruse, actiunile au fost achizitionate la Bursa de Valori, in cadrul unui tender de vanzare a actiunilor bancii. Acesta a procurat pe piata secundara 27 726 de actiuni (53 la suta) ale bancii. Pentru fiecare actiune businessman-ul rus a propus 1660 lei, iar pretul total al pachetului de 53 la suta de actiuni se ridica la peste 46 mln lei.

Potrivit presei ruse, Gorbuntov este actionarul si presedintele Consiliului de directori al bancii rusesti "Inkredbank", precum si actionar in mai multe structuri.

BC "Universalbank" a fost creata in 1994. Capitalul social al bancii la finele lunii octombrie 2008 constituia 86,8 mln mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-12-22Categorie:TranzacţiiVizite:2293ştirea în cache
Termocom

Expertii suedezi care au efectuat auditul tehnic si financiar al SA „Termocom” au calculat un tarif de 817 lei pentru o gigacalorie. Tariful nu include datoriile agentului economic. Analisti locali se pronunta impotriva estimarilor companiei suedeze si cred ca noul tarif a fost calculat pe baza unor date neverificate, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit expertului strain Len Borjeson, furnizorul de agent termic ar trebui sa opereze cu un tarif mai mare, de 875 lei, pentru a avea profit. Acesta ar include si datoriile Termocom-ului fata de CET-uri si Moldova-Gaz. Totodata, acest tarif ar permite modernizarea intreprinderii moldovenesti.

Raportul a fost efectuat in baza datelor oferite de contabilitatea SA „Termocom” si de catre Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica (ANRE), a precizat unul dintre mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-11-04Categorie:AutorităţiVizite:2272ştirea în cache
Calorifer,Incalzire

Dupa dezbateri indelungate privind Regulamentul cu privire la acordarea compensatiilor nominative la termificare, consilierii municipali au aprobat marti, 28 octombrie, mai multe modificari in acesta. Astfel, municipalitatea va compensa 40% din cheltuielile pentru incalzirea locuintelor familiilor cu venitul mediu sub nivelul minimului de existenta, transmite Info-Prim Neo.

De compensatii se vor bucura 11 categorii de beneficiari de subventii acordate de Guvern, dar si familiile cu venit mediu mai mic decat minimul de existenta aprobat trimestrial de catre Biroul National de Statistica.

Solicitantii de compensatii vor trebui sa depuna o cerere, dar si o declaratie de venit, prin care vor motiva necesitatea primirii ajutorului. Dosarul va putea fi depus la directiile locativ-comunale din sectoare, si nu la mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-10-28Categorie:LegislaţieVizite:1833ştirea în cache
Apa Potabila

Circa 110 gospodarii din Larga Noua, raionul Cahul, au obtinut pentru prima data acces la apa potabila in cadrul unui proiect de dezvoltare comunitara realizat in cadrul Programului de Dezvoltare Locala Integrata/PNUD Moldova.

Locuitorii care anterior nu au avut acces la reteaua centrala de aprovizionare cu apa potabila, au efectuat lucrari de extindere a acesteia cu peste 2 500 metri. 105 participanti la lucrari au beneficiat in medie de cite o mie de lei pentru munca depusa.

„Pana acum, tractorul ne aducea apa cu cisterna, o data la 2-3 saptamani. Acum, avem robinet in curte, cu apa buna de baut. In curand vom face cu sotul si camera de baie in casa”, spune bucuroasa Maria Bohcevan, locuitoare din Larga Noua. Pentru apa din cisterna, locuitorii din Larga Noua plateau cate 130 de lei pentru un cub de apa. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:ProiecteVizite:2799ştirea în cache
Guvernul Republicii Moldova

Guvernul Republicii Moldova in colaborare cu agentii economici au cumparat 77 de case pentru familiile ce au ramas fara de locuinte in rezultatul inundatiilor din luna iulie. Acest fapt a fost anuntat de catre primul vice premier, ministrul economiei si comertului, Igor Dodon, la sedinta de marti a grupului de lucru.

Serviciul de presa a minsiterului a anuntat agentia /INFOTAG/ ca in total fara de acoperis au ramas 233 de familii. Se mai duc negocieri pentru procurarea a inca 83 de case. Aceasta metoda de acordare a locuintelor e considerata cea mai optimala, deoarece e mult mai complicat de a construi case pina la venirea frigului.

Cele mai multe case au fost distruse in raionul Briceni - 186 si Stefan Voda - 34. Dodon afirma ca 65 de case in Briceni deja sunt procurate si inca pentru 94 se duc negocieri, mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:TranzacţiiVizite:2043ştirea în cache