Ştiri Imobiliare relevante la Ziarul Capitala

Parc Industrial Sectorul Ciocana Chisinau

Peste 3800 de noi locuri de muncă urmează a fi create odată cu lansarea Parcului Industrial din sectorul Ciocana al capitalei. Proiectul „Parc industrial” presupune construcţia pe o suprafaţă totală de circa 50 mii metri pătraţi şi darea în exploatare a diverselor obiecte cu profil industrial.
Potrivit Eleonorei Pripa, reprezentant al întreprinderii „Sisteme imobiliare moldo-italiene”, avantajele proiectului sunt: amplasarea reuşită a Parcului – la periferia Chişinăului, pe str. N. Milescu Spătarul; relansarea economiei locale; atragerea investitorilor străini etc. Prezentarea proiectului nominalizat a avut loc marţi, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.
Eleonora Pripa consideră că amplasarea geografică a Republicii Moldova  - la graniţă cu stalele UE, dar şi cu mai mult

Sursa: Ziarul CapitalaData: 2011-05-11Categorie:ProiecteVizite:3176ştirea în cache
Prima Casa

Primăria Chişinău se află în faza de stabilire a condiţiilor tehnice privind lansarea în capitală a programului social de ipotecă „Prima casă”. Totodată, municipalitatea este în căutare de potenţiali investitori (bănci care ar putea oferi creditele necesare) în acest sens.
Anunţul despre iniţiativa respectivă a fost făcut luni, la şedinţa serviciilor municipale, de către Nistor Grozavu, viceprimar  de ramură. 

Potrivit lui Nistor Grozavu, o instituţie financiară română deja şi-a dat acceptul de a participa la realizarea programului municipal „Prima casă”. Totodată, Primăria Chişinău mai poartă negocieri cu alte bănci din capitală. 
Terenurile pentru construcţia blocurilor de locuit prin intermediul programului de parteneriat public-privat mai mult

Sursa: Ziarul CapitalaData: 2010-06-02Categorie:ProiecteVizite:3284ştirea în cache