Ştiri Imobiliare relevante la Basa Press

Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:3912ştirea în cache
InvestPrivatBanc

Investprivatbank, în proces de lichdare, a fost procurată integral de Banca de Economii (BEM) în calitate de patrimoniu unic, a declarat vineri seara presei guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Leonid Talmaci.

Guvernatorul BNM a anunţat că, începând cu miercuri, 1 iulie, va începe achitarea depozitelor constituite de deponenţii Investprivatbank. „Depunerile vor putea fi restituite la toate filialele fostei Investprivatbank, iar deponenţii vor fi în drept să retragă banii din conturi sau să reperfecteze depunerilie la BEM care a devenit proprietar al activelor băncii lichidate”, a precizat Talmaci.

Totodată, el a remarcat că deponenţii urmează să se adreseze la filialele în care au fost deschise conturile de depozit şi a precizat că depunerile vor fi restitiute integral, inclusiv dobânzile aferente. mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-06-27Categorie:TranzacţiiVizite:2100ştirea în cache

Proiectele iniţiate în sectorul construcţiilor vor beneficia de susţinere financiară din partea statului, în procesul de implemnetare a planului de măsuri anticriză, a declarat prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului în exerciţiu, Igor Dodon.

Oficialul moldovean a accentuat că proiectul de susţinere a sectorului de construcţii este unul destul de real, însă necesită aprobare din partea parlamentului. „Este vorba despre inventarierea construcţiilor cu un grad de finalizare între 50-75%, cu susţinerea financiară din partea statului a acestora” a explicat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a specificat că în prezent se examinează aplicarea unor garanţii de stat pentru împrumuturi externe pe termen lung, ce ar permite proiecte ipotecare pe un termen de 30-40 de ani.

Ministrul economiei a mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-06-17Categorie:LegislaţieVizite:1474ştirea în cache
Casa social? a constructorilor

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului (MCDT) a elaborat un proiect de lege privind Casa socială a constructorilor, informează serviciul de presă al instituţiei.

Elaborarea proiectului se datorează necesităţii de protecţie socială şi apărare a intereselor de producţie a salariaţilor întreprinderilor din ramura construcţiilor, drumurilor şi din industriei materialelor de construcţii în perioada suspendării activităţii, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, calamităţilor naturale, crize economico-financiare la nivel internaţional sau naţional. Proiectul dat se află la etapa de avizare la instituţiile de resort.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt curs de elaborare proiectele legii privind controlul calităţii în construcţii şi a legii privind executarea lucrărilor şi recepţia mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-05-16Categorie:LegislaţieVizite:1696ştirea în cache
Lara, Analize

Preţul unui metru pătrat de apartament din Chişinău a constituit în luna aprilie 719 euro, mai puţin cu 10,01% faţă de ianuarie curent când acesta era de 799 euro, potrivit datelor Bursei Imobiliare „Lara”.

Totodată, costul apartamentelor din luna aprilie curent a fost mai mic cu 19,6 % faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când acesta constituia 895 euro, cel mai mare preţ înregistrat pe tot parcursul anului 2008.

Solicitat de BASA-press să comenteze situaţia pe piaţa imobiliară din Chişinău, expertul imobiliar Lilian Ciupac, directorul agenţiei imobiliare NVM - Imobil, a declarat că în prezent cumpărătorii au fixat nişte limite de preţ, în dependenţă de capacitatea de plată pe care o au. Potrivit expertului, cumpărătorii nu oferă mai mult de 30 mii de euro pentru un apartament cu o odaie, 40 mii euro - c mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-05-08Categorie:AnalizeVizite:3357ştirea în cache
Traseului auto interna?ional Marea Baltic?  Marea Neagr?

Republica Moldova va fi parte a unui proiect de construcţie a traseului auto internaţional care va lega Marea Baltică cu Marea Neagră, a declarat viceministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Vasile Ursu, în cadrul conferinţei internaţionale „Dezvoltarea legăturilor de transporturi în zona Mării Baltice şi a Mării Negre”, desfăşurată joi, 23 aprilie.
„Construcţia traseului care va uni porturile Mării Baltice şi Mării Negre va permite dezvoltarea economică a celor şapte state prin care acesta va trece”, a remarcat oficialul.
Potrivit lui Vasile Ursu, traseul de importanţă internaţională va traversa Republica Moldova, de la vama Sculeni, prin Chişinău, apoi prin Gura Bâcului, la Tiraspol. „Acest traseu, fiind unul internaţional, de viteză înaltă, va ocoli localităţile pentru securitatea populaţiei”, a subliniat mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-04-23Categorie:ProiecteVizite:3791ştirea în cache
Cimp, teren agricol

În anul curent Guvernul R. Moldova va aloca 25 mln lei din bugetul de stat pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli să asigure pământurile cultivate de posibilele calamităţi naturale, informează Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Potrivit sursei citate, statul va compensa 70 la sută din suma plătită pentru prima de asigurare. De asemenea, Guvernul a lăsat neschimbată lista riscurilor şi bunurilor din agricultură care urmează a fi supuse asigurării subvenţionate pentru anul curent.

Astfel, este vorba de pericolele de secetă, grindină, furtuni, inundaţii îngheţuri, sacrificare silită a animalelor şi păsărilor şi bunuri, precum sfecla de zahăr, porumbul, floarea-soarelui, legumele, tutunul, grâul, orzul, rapiţa de toamnă, vii, livezi, roada de struguri şi fructe, animale şi păsări.

mai mult
Sursa: Basa PressData: 2009-04-11Categorie:LegislaţieVizite:1513ştirea în cache
locuin?e dupa inundatii

Executivul a aprobat un proiect de hotărâre care prevede alocarea a circa 2 mln de lei pentru achiziţionarea locuinţelor pentru sinistraţii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din vara anului trecut.

Potrivit ministrului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Vladimir Baldovici, vor fi achiziţionate până la opt locuinţe. O parte din această sumă va fi alocată pentru procurarea materialelor de construcţie pentru unele familii sinistrate din localităţile Lipcani şi Drepcăuţi.

„Aceste familii, au beneficiat anterior de astfel de susţinere, însă au mai solicitat să fie ajutaţi”, a spus Baldovici.

Ministrul a menţionat că familiile care vor fi asigurate cu locuinţe au refuzat iniţial, acest ajutor chiar dacă au fost avertizate de experţi că locuinţele lor ar putea să se dărâme. mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-02-26Categorie:AutorităţiVizite:1554ştirea în cache
Gaz, Pret la Gaz

Preţul gazelor naturale livrate de Gazprom partenerilor europeni, statelor Baltice şi Moldovei se va reduce în anul 2009, a declarat secretarul de presă al concernului rus, Serghei Kuprianov, în cadrul uni interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”. Kuprianov a evitat să precizeze în ce măsură vor descreşte tarifele de livrare a gazelor pentru R. Moldova şi celelalte state dar, a precizat că preţul va descreşte pentru toţi partenerii externi care au semnate cu Gazprom acorduri de durată.

Solicitat să se refere la datoriile regiunii transnistrene secretarul de presă al Gazprom a declarat: Este o datorie veche pe care în prezent nu o putem recupera, dar, la moment, ei (Tiraspolul) achită toate livrările.

Amintim că recent vicepreşedintele Gazprom, Valeri Golubev, a vorbit în cadrul întrevederii cu premi mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-29Categorie:AutorităţiVizite:2015ştirea în cache
Teren de Fotbal

Clubul de fotbal Sfîntul Gheorghe din Suruceni a dat în folosinţă un teren de fotbal cu iarbă artificială, care corespunde tuturor rigorilor de desfăşurare a meciurilor din cadrul Campionatului Moldovei la Fotbal Divizia A.

Suprafaţa sintetică este o donaţie a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, iar lucrările de instalare au fost efectuate cu suportul clubului din localitate, care participă în campionatul naţional, Divizia A şi în campionatele pentru copii şi juniori. Lucrările au durat aproximativ două luni.

Sergiu Caraman, preşedintele Clubului de Fotbal Sfîntul Gheorghe şi director al Şcolii de fotbal cu acelaşi nume, a declarat pentru BASA-press că în prezent clubul dispune practic, de toate condiţiile pentru a desfăşura antrenamente pe tot parcursul anului. Aceasta, în opinia lui, este „un moment foart mai mult

Sursa: Basa PressData: 2008-12-10Categorie:EvenimenteVizite:4346ştirea în cache