Ştiri Imobiliare relevante la DECA-Press

TeleRadio Balti, TVB

Consiliul Municipal Balti (CMB) a decis, joi, 3 decembrie, sa scoata S.A. Compania „Teleradio-Balti” (TVB) la privatizare. In acest sens urmeaza sa fie anuntat un concurs investitional, comunica Agentia DECA-press.
La finele lunii trecute, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a obligat autoritatile de la Balti ca in termen de doua luni sa instraineze aceasta institutie media. Din 2004, actionar exclusiv al TVB este Primaria Balti.
Consilierii din Balti au adoptat studiul de fezabilitate pentru privatizarea TVB, potrivit caruia pretul initial pentru pachetul de actiuni al institutiei a fost stabilit la 1,5 milioane de lei. Decizia prevede ca primarul localitatii urmeaza, in termen de cinci zile, sa ia masuri pentru organizarea si desfasurarea concursului investitional.
Viitorul investitor se va obliga s mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2009-12-03Categorie:LegislaţieVizite:1985ştirea în cache
Primaria Satului Giurgiulesti

La Giurgiulesti, a fost inaugurat oficial un Centru Medical, dupa ce sediul acestuia a fost supus unor lucrari masive de reconstructie si amenajare, informeaza DECA-press.
Gratie realizarii acestui proiect, cei circa cinci mii de locuitori ai localitatii, precum si persoanele care locuiesc in satele din vecinatate vor beneficia servicii medicale calitative.
Lucrarile de reconstructie au inclus instalarea unui acoperis nou, renovarea saloanelor si laboratorului, schimbarea pardoselii, usilor si ferestrelor, crearea unei incaperi sanitare cu dus, renovarea instalatiilor comunale, precum si constructia unui nou sistem de canalizare.
Pentru renovarea Centrului, „Danube Logistics”, proprietarul si operatorul Portului International Liber Giurgiulesti, a donat mai bine de 47 mii USD, iar Crucea Rosie din landul Konstanz mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2009-10-27Categorie:ProiecteVizite:2081ştirea în cache
Padure

Agentia de Stat „Moldsilva” a plantat in toamna curenta 8,8 mii hectare de padure, transmite DECA-press.
„Moldsilva” afirma ca cele mai multe terenuri au fost impadurite in raioanele Hancesti, Cimislia, Straseni si Nisporeni”.
Alte 8,5 mii de hectare de padure vor fi plantate pe parcursul anului viitor.
Potrivit Strategiei dezvoltarii durabile a sectorului forestier national, pana in anul 2020, in Republica Moldova, vor fi infiintate 130 mii hectare de plantatii forestiere.
La moment, in Moldova sunt 362,7 mii hectare de padure.

mai mult
Sursa: DECA-PressData: 2008-11-12Categorie:ProiecteVizite:2589ştirea în cache
Apa Potabila

Locuitorii satului Iurceni, raionul Nisporeni vor sarbatori maine inaugurarea unui noui sistem de aprovizionare cu apa, comunica Agentia DECA-press.
Proiectul a fost implementat in cadrul programului Apa si Sanitatie cu sustinerea financiara a Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC) si Agentiei de Cooperare a Austriei (ADA), si contributia substantiala a Consiliului raional Nisporeni, primariei si localnicilor.
Noul sistem alimenteaza cu apa potabila 449 de gospodarii (1600 persoane), scoala (300 elevi), gradinita (80 prescolari), primaria si centrul medical.
Populatia satului Iurceni este de 2,040 locuitori.
Prin realizarea proiectelor de aprovizionare cu apa potabila, programul Apa si Sanitatie al SDC isi propune sa imbunatateasca conditiile de viata si sanatatea publica in localitati rural mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-22Categorie:ProiecteVizite:2442ştirea în cache
Autostrada

Vicepresedintele Bancii Europene pentru Reconstructii si Dezvoltare (BERD), Brigida Schmognerova, a declarat, miercuri, la Chisinau, ca institutia pe care o reprezinta va urgenta proiectul de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, releva DECA-press.
Declaratia a fost facuta de catre oficialul BERD in cadrul unei intrevederi cu premierul Zinaida Greceanai.
Schmognerova a spus ca BERD este disponibila sa sa deschida, in Moldova, linii de creditare pentru asigurarea aprovizionarii cu resurse energetice din contul gestionarii resurselor regenerabile.
In acelasi timp, BERD ar fi interesata si in sustinerea producerii de legume si fructe ecologice, pentru care in Moldova sunt conditii reale de crestere, iar piata de desfacere poate fi gasita, fara indoiala, in Europa.
Pana la sfarsitul anului curent, mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-08Categorie:ProiecteVizite:1994ştirea în cache
Pamant

Costul la pamantului va scadea, deoarece Parlamentul a stabilit, vineri, noi coeficienti de micsorare a pretului de vanzare-cumparare a pamantului, noteaza DECA-press.
La 31 decembrie 2006, a expirat termenul de aplicare a coeficientilor de micsorare a pretului pamantului. In rezultat, acesta s-a majorat de cateva ori si a ajuns sa fie de 903,3 mii lei pentru un hectar, indiferent de localitate – Chisinau sau oricare sat din republica.
Potrivit proiectului de lege votat vineri de deputati in prima lectura, un hectar de pamant in Chisinau si Balti va costa 903,3 mii lei, cresterea, comparativ cu 1 ianuarie 2007, fiind de 3,3 ori si, respectiv, 6,7 ori; in municipiile Tiraspol si Bender – 542 mii lei (de 4 ori); centrele raionale, municipiul Comrat, orasele Ceadar-Lunga si Vulcanesti – 271 mii lei (trei ori); celelalte oras mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-03Categorie:LegislaţieVizite:2486ştirea în cache
Inundatii

Autoritatile Republicii Moldova au facut publice datele prealabile ale dezastrului provocat de inundatiile de pe raurile Prut si Nistru, transmite Agentia DECA-press.
Conform datelor operative ale Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, in total pe tara au fost inundate 401 de case, inclusiv 228 deteriorate.
Cele mai afectate sunt localitatile din raionul Briceni (satele Drepcauti, Criva, Balasinesti, Sirauti si oraselul Lipcani, unde au fost inundate 263, inclusiv 222 deteriorate. In lunca raului Prut a mai avut de suferit si raionul Rascani cu un numar de 22 case inundate, inclusiv sase deteriorate.
In lunca raului Nistru, in raionul Ocnita au fost inundate 47 de case/obiecte, inclusiv si scoala din Calarasauca, in raionul Soroca – 16 case inundate, in raionul Soldanesti – opt case inundate, raio mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-08-05Categorie:AnalizeVizite:4648ştirea în cache
Magistrala in jurul Marii Neagre.

O magistrala de aproximativ 7 mii de km, care va trece si prin Chisinau, va fi construita in jurul bazinului Marii Negre, transmite Agentia DECA-press.
Dupa cum scrie presa electronica ucraineana, construirea magistralei, care va inconjura Marea Neagra, face parte dintr-un proiect de perspectiva care va fi implementat in cadrul Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN).
Impreuna cu drumurile aditionale, magistrala ar putea uni o serie de orase precum Istanbul (Turcia), Samsun (Turcia), Batumi (Georgia), Erevan (Armenia), Baku (Azerbaidjan), Novorosiisk (Rusia), Rostov-pe-Don (Rusia), Taganrog (Rusia), Mariupol (Ucraina), Odesa (Ucraina), Chisinau (Moldova), Bucuresti (Romania), Constanta (Romania), Haskovo (Bulgaria), Sofia (Bulgaria), Nis (Serbia), Belgrad (Serbia), Tirana (Albania), Edi mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-06-11Categorie:ProiecteVizite:2488ştirea în cache

Piata imobiliara, de regula, intra si ea in vacanta la inceput de an. Se calmeaza, dupa agiotajul din ajunul Anului Nou. Scade atat oferta, cat si cererea, iar preturile sunt stabile. Aceasta acalmie dureaza pana la sfarsitul iernii. Nu a fost sa fie asa insa si in acest an, agentii imobiliari au avut parte de o vacanta mai scurta.

In februarie s-a produs o crestere brusca a cererii pe piata imobiliara, care nu este caracteristica pentru aceasta perioada a anului. Pe fondul ofertei relativ mici a crescut brusc cererea, iar ca urmare si concurenta intre cumparatori. Vanzatorii au inceput sa ridice preturile pe masura derularii vanzarii sau chiar in timpul negocierilor. In consecinta, preturile la imobilul locativ au crescut in primul trimestru in medie cu 15%. Pretul imobilului locativ a atins pe piata secunda mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-04-17Categorie:AlteleVizite:3062ştirea în cache

Locuitorii comunei Taxobeni din raionul Falesti sunt considerati drept cei mai iscusiti gradinari din regiunea de nord-vest a Republicii Moldova, transmite DECA-press.
Pentru aproximativ 80% din populatia celor doua sate ale comunei – Taxobeni si Grubna Noua – gradinaritul a devenit o afacere si, in cele mai frecvente cazuri, unica sursa de venit.
Majoritatea locuitorilor celor doua sate sunt someri, astfel incat, pentru multi, gradinaritul este unica sursa de existenta. Lasandu-si terenurile agricole in paragina, aproape toti satenii si-au construit pe langa case sere si au amenajat pepiniere. Serele sunt incalzite cu baligar care serveste si ca ingrasamant.
Primele venituri, satenii din comuna Taxobeni le obtin de pe urma vanzarii ridichii de primavara in luna martie, iar ultimele din vi mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-04-08Categorie:AlteleVizite:3170ştirea în cache