Ştiri Imobiliare relevante la ProTV

Coliseum Palace, Proiect reziden?ial in Chisinau

Chiar daca Chisinaul abia viseaza sa devina o capitala europeana, la capitolul preturi pentru locuinte a ajuns demult la nivelul Occidentului. Mai nou, companiile de constructii au inceput sa dezvolte un segment neexploatat pana acum - locuinte de lux. Va dati seama ca preturile sunt si mai mari. Ce se ascunde sub denumirea de "apartamente de clasa premium" si cat costa acestea, aflati din reportaj.

Pentru majoritatea chisinauenilor, obisnuiti cu scari de beton si lifturi sovietice, aceste imagini par a fi rupte din alta lume. Totusi, acest bloc se afla in Chisinau, in sectorul Rascani, iar recent el a fost dat in folosinta. Locatarii au la dispozitie o curte inchisa cu gazoane si terenuri de joc, o parcare subterana, holuri decorate cu marmura si tablouri pe pereti, lifturi silentioase. Bineinteles locuintele mai mult

Sursa: ProTVData: 2010-11-17Categorie:AnalizeVizite:4819ştirea în cache
Expozitia Imobil 2010 Moldexpo

Competitie de oferte imobiliare la Moldexpo, unde a fost deschisa astazi expozitia "Imobil 2010". Companiile de constructii se lauda cu oferte pentru orice buzunar. Nu multi vizitatori s-au lasat insa impresionati.

Cel mai mic pret pe care vizitatorii il pot gasi la expozitie este de 420 de euro pentru un metru patrat. Constructia blocului insa  nici nu a inceput, dar imobilul urmeaza sa fie dat in exploatare in 2012.

Clientul trebuie sa plateasca initial 30% din costul apartamentului, iar restul sumei se achita pe parcursul a 18 luni, cat se ridica blocul. O alta firma cere 500 de euro pe metru patrat, iar blocul este construit pe jumatate. 

Reprezentantii firmelor spun ca cele mai ieftine apartamente sunt de obicei la ultimele etaje, iar cele mai scumpe intre etajele 2 mai mult

Sursa: ProTVData: 2010-10-28Categorie:AnalizeVizite:2473ştirea în cache
Chisinau, Programul

Cei care vor sa participe la programul "Prima Casa" vor putea depune actele in cateva saptamani. Bancile comerciale au prezentat deja conditiile de finantare. In dependenta de perioada de creditare, marimea apartamentului si suma achitata initial, beneficiarii vor plati o anumita rata lunara si vor trebui sa aiba un venit minim. Cel mai probabil dosarele vor fi depuse la preturi, iar o comisie specializata va selecta persoanele eligibile.

Pana acum doar doua banci au fost de acord sa fie partenerii Primariei in programul Prima casa si sa ofere credite la o dobanda de 9 la suta, pe un termen de maxim 30 de ani.

Conform conditiilor de finantare prezentate de una dintre banci, beneficiarii isi vor putea alege perioada in care vor achita  locuinta - de la 15 pana la 30 de ani si marimea primei t mai mult

Sursa: ProTVData: 2010-09-12Categorie:ProiecteVizite:2000ştirea în cache
Casa in constructie

Scump sa cumperi, dar si mai scump sa inchiriezi. Daca preturile apartamentelor au mai scazut pe timp de criza, chiriile se mentin in continuare inalte. De la inceputul acestui an au scazut doar taxele pentru apartamentele de lux si cele cu multe odai.

Oferta de chirii este in floare. Deoarece multi proprietari nu reusesc sa isi vanda apartamentele, le ofera acum spre inchiriere, asteptand cand preturile vor mai creste. Daca pentru apartamente de lux taxele au mai scazut, in cazul garsonierilor nici vorba de reduceri.

Astfel, daca apartamentele s-au ieftinit in medie cu 20 la suta, chiriile au scazut doar cu5  procente. Cele mai ieftine apartamente sunt garsonierele care se  dau cu o suta de euro lunar. Chiria cere astfel cam jumatate din veniturile medii lunare ale unui moldovean. Asta insa fara mai mult

Sursa: ProTVData: 2010-05-02Categorie:AnalizeVizite:2990ştirea în cache
Casa in Constructie

O spun companiile de constructii care vin cu noutati. La expozitie ”Moldconstruct”, potentialii clienti au fost rasfatati cu o multime de inventii si materiale noi sau relativ noi.

Expozitia a adunat peste 100 de firme autohtone dar si straine, fiecare venind cu ceva nou. De data aceasta un accent mare a fost pus pe prezentarea materialelor de constructie de alternativa. Firmele ne propun sa renuntam la caramida si blocuri de calcar si sa construim din termobeton sau amestecuri de polistiren. Totusi, relativ noi pe piata moldoveneasca, aceste tehnologii sunt folosite in Occident de ani de zile. Mai ieftin, mai ecologic, mai rezistent acesta este noul mottou al companiilor de constructii. Nu doar utilul atrage. Frumosul ramane si el la mare cautare, chiar daca este scump.

La o expozitie speciali mai mult

Sursa: ProTVData: 2010-03-21Categorie:AnalizeVizite:2087ştirea în cache
Parcul, Lacul Valea Morilor, Chisinau

Un hotel de cinci stele in mijlocul apei, plaja si cluburi sportive - toate ar urma sa se construiasca in Valea Morilor. Acestea sunt cateva dintre propunerile prezentate in conceptia de amenajare a zonei, prezentata astazi in cadrul Consiliului Municipal Chisinau.

Pentru implementarea proiectului este nevoie de aproximativ 218 milioane de euro. Numai pentru evacuarea namolului, municipalitatea ar trebui sa aloce 80 de milioane de lei. Mai multi consilieri au criticat planul propus de arhitecti pe motiv ca investitiile sunt prea mari si nu vor exista investitori. Discutiile pe marginea proiectului au fost amanate pentru saptamana viitoare.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2010-03-18Categorie:ProiecteVizite:1583ştirea în cache
Casa in Constructie

Desi oferta de apartamente este mare, moldovenii nu se inghesuie sa-si cumpere locuinte. Potrivit agentiilor imobiliare, una dintre cauze ar putea fi faptul ca dezvoltatorii nu se grabesc sa scada preturile, aceastea fiind aproape la fel de mari ca si inainte de criza.

Anul trecut, piata imobiliara pur si simplu s-au prabusit - agentiile au vandut de trei ori mai putine apartamente. Cu toate acestea, in timp ce in tarile vecine preturile s-au injumatatit, la Chisinau locuintele s-au ieftinit cu numai 20 la suta fata de 2008.

In medie, un metru patrat de locuinta in capitala costa 700 de euro. Asta inseamna ca un moldovean cu un salariu lunar de 2 700 de lei - reprezentand media pe economie - ar avea nevoie de 16 ani ca sa isi poata procura o garsoniera intr-un bloc vechi. Si doar cu conditia ca nu va chelt mai mult

Sursa: ProTVData: 2010-03-15Categorie:AnalizeVizite:1970ştirea în cache
Pret Apartamente

Criza financiară a lăsat fără bani atât companiile de construcţii, cât şi o bună parte din cumpărători.
Unii experţi sunt de părere că toate acestea vor determina şi reducerea preţurilor la apartamente.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2008-12-09Categorie:AnalizeVizite:1767ştirea în cache
Chisinau,Bloc de locuit,Apartamente

Cel putin asa arata datele unui sondaj efectuat de Institutul IDIS Viitorul printre 315 de companii din domeniul constructiilor.
200 de companii dintre cele 315 intervievate de IDIS Viitorul au anuntat ca pregatesc scumpiri in urmatoarele trei-patru luni.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2008-05-12Categorie:AnalizeVizite:1991ştirea în cache

Cele 61 de familii care s-au plans ca au fost inselate de o firma de constructie din Chisinau, au fost auzite.
Centrul Anticoruptie a deschis un dosar penal pe numele directoarei firmei Ispita Con SRL.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2008-04-22Categorie:AlteleVizite:2364ştirea în cache