Ştiri Imobiliare relevante la Interlic

B?nca Europeana pentru Reconstruc?ie ?i Dezvoltare (BERD)

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a avut o întrevedere cu directorul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Paul-Henri Forestier, în cadrul căreia au fost stabilite priorităţile pentru facilitarea implementării unui şir de proiecte de investiţii în infrastructura Republica Moldova în valoare totală de 100 de milioane de euro. Directorul BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus a anunţat că investiţiile vor fi direcţionate în special în domeniul transporturilor.

Paul-Henri Forestier a dat asigurări că noua conducere a Republicii Moldova va beneficia de susţinerea deplină a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a altor structuri europene dacă va promova reforme în spirit democratic.

Mihai Ghimpu mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-10-05Categorie:ProiecteVizite:1721ştirea în cache
Coca-Cola Republica Moldova

Producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola HBC isi va inchide fabrica din Iasi si va transfera capacitatea de productie in Republica Moldova, ca urmare a consolidarii operatiunilor sale de imbuteliere, se arata intr-un comunicat al companiei. Totodata, activitatile de productie de la fabrica de imbuteliere a apelor minerale din Floreni vor fi transferate la fabrica din Poiana Negri.

Mugurel Radulescu, director relatii publice si comunicare al Coca-Cola HBC, a declarat pentru HotNews.ro ca fabrica din Floreni va intra in conservare, urmand a fi folosita cand vor exista varfuri de cerere.

In acelasi timp, depozitul companiei din Iasi va fi reorganizat si va functiona ca Centru de Distributie in cadrul infrastructurii existente. Operatiunile de vanzari, financiar, marketing si resurse umane isi vor continu mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-08-27Categorie:ProiecteVizite:2425ştirea în cache
Banca Mondiala

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat la 14 mai un credit suplimentar pentru Republica Moldova în sumă de 10 milioane dolari SUA, pentru Proiectul Investiţii şi Servicii Rurale (RISP II). Finanţarea adiţională va suplimenta alocaţia totală pentru RISP II de 21 milioane dolari şi va fi utilizată pentru extinderea activităţilor de proiect în curs de implementare, se aratîntr-un comunicat de presă al BM.

Obiectivele RISP II sunt:

Continuarea stimulării creşterii în perioada post-privatizare în sectoarele agricol şi rural, prin îmbunătăţirea accesului fermierilor şi antreprenorilor rurali la cunoştinţe, know-how şi finanţare; şi

Fortificarea capacităţilor instituţiilor private şi publice pentru a asigura durabilitatea activităţilor.

"Programul RISP este un adevărat c mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-05-18Categorie:ProiecteVizite:2213ştirea în cache

Pentru luna martie 2009, preţul mediu la apartamentele noi din municipiul Chişinău a reprezentat 757.49 pentru 1 metru pătrat, sau cu 2.03% mai puţin decât preţul mediu pentru luna februarie 2009 şi cu 9.71% mai puţin decât preţul mediu pentru luna noiembrie 2008, pentru acelaşi eşantion de suprafeţe locative aflate în vânzare.Datorită scăderii preţurilor în ultimele 5 luni, preţul mediu pentru 1 metru pătrat de spaţiu locativ pe piaţa rezidenţială primară a mun. Chişinău a ajuns în prezent mai jos de nivelul din luna iunie 2008.

Astfel, micşorarea preţurilor la apartamente nu mai reprezintă deja o simplă revenire a nivelului preţurilor la normal după creşterea spectaculoasă din primăvară-vară, ci a devenit un indicator clar de recesiune. Starea latentă a c mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-04-30Categorie:AnalizeVizite:3672ştirea în cache
Drumul National R3 Chisinau-Hincesti

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului a comunicat că la moment sunt demarate lucrările de reabilitare a drumului Chişinău-Hânceşti. Acestea au început la finele lunii februarie, iar în prezent se efectuează lucrări de mobilizare şi de pregătire a şantierului.

Reabilitarea drumului Chişinău-Hânceşti este efectuată de către firma finlandeză Lemminkainen Infra Oy, în baza contractului semnat la data de 19 ianuarie 2009 între Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” şi compania finlandeză.

Compania va efectua reparaţia capitală a drumului care va cuprinde lucrări de reabilitare a îmbrăcămintei rutiere, a anumitor structuri inginereşti şi lucrări pentru consolidarea terasamentului pe sectoarele deteriorate. De asemenea, parametrii de drum vor fi îmbunătăţiţi prin adăugarea unei benzi suplimenta mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-04-15Categorie:ProiecteVizite:2534ştirea în cache
Rezerva?ia cultural-natural? Orheiul Vechi

Potrivit unei decizii aprobate, luni, 23 martie, în cadrul şedinţei Guvernului, a fost acceptată propunerea Ministerului Culturii si Turismului privind constituirea Instituţiei Publice „Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi”, în scopul protecţiei, conservării şi salvării pentru generaţiile prezente şi viitoare a ansamblului de monumente istorico-culturale şi natural-peisagistice cu valoare excepţională care formează complexul respectiv.

Aprobarea hotărîrii în cauză va permite ca "Orheiul Vechi" sa fie mai usor nominalizat pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial sub egida UNESCO. Rezervaţia cultural-naturală "Orheiul Vechi" reprezintă un ansamblu de monumente istorico-culturale şi natural-peisagistice de interes naţional şi internaţional din defileul rîului Răut. Suprafaţa Rezervaţiei este de circa 5 hectare mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-03-24Categorie:AutorităţiVizite:1829ştirea în cache
Centrala Electrica

Reprezentantul companiei investitoare, managerul construcţiei, Tomas David, s-a arătat încrezător în realizarea cu succes a proiectului în cauză, subliniind că Republica Moldova constituie un partener sigur în realizarea unor asemenea proiecte investiţionale de perspectivă.

La ceremonia oficială au fost prezenţi preşedintele Vladimir Voronin şi prim-vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon.

Proiectul prevede construcţia, la prima etapă, a unei Centrale electrice cu capacitatea de 350 MW care va consuma în calitate de combustibil cărbune

CET va fi construită de compania cehă United Energy Moldova s.r.o, care face parte din grupul ceh J&T Finance Group. Investiţiile în construcţia CET la prima etapă vor constitui 600 mil. Euro.

În scopul realizării ace mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-03-23Categorie:ProiecteVizite:2776ştirea în cache

În luna februarie 2009 preţul mediu pe metru pătrat s-a redus cu 7,45% faţă de decembrie 2008. Potrivit bursei imobiliare „Lara”, preţul mediu pe metru pătrat în decembrie 2008 a constituit 832 euro, în ianuarie - 799 euro, iar în februarie 770 euro. Cele mai scumpe spaţii locative au fost în apartamentele cu o cameră în centrul capitalei – 1081 per m.p., iar cele mai ieftine – în apartamentele de 4 camere în regiunea Aeroportului – 578 euro per m.p. şi Otovasca – 579 euro per m.p.

În februarie 2009 preţurile medii pe metru pătrat în apartamentele cu o cameră au constituit între 777 euro şi 971 euro în sectorul Botanica, între 895 euro şi 925 euro la Buiucani, 924-1081 euro - Centru, 833-942 euro – Ciocana şi 864-950 euro – Râşcani. Preţurile medii pe m.p. în apartamentele cu 2 camere au constituit între 702 euro şi 88 mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-03-09Categorie:AnalizeVizite:1672ştirea în cache
Euroregiunea Nistru

Autorităţile moldovene şi ucrainene au examinat posibilitatea creării euroregiunii "Nistru". Din componenţa Euroregiunii "Nistru" urmează să facă parte raioanele Floreşti, Donduşeni, Şoldaneşti, Soroca, Camenca din Republica Moldova şi regiunea Viniţa din Republica Ucraina.

Iniţiativa a fost discutată la data de 24 februarie curent, la Soroca, în cadrul întrevederii dlui Radu Căruţă, Viceministrul Administraţiei Publice Locale, dlui Serghei Pirojkov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Ucraina în Republica Moldova, reprezentanţilor misiunii diplomatice a Ungariei în Republica Moldova cu conducerea autorităţilor administraţiei publice locale din Moldova şi Ucraina.

Unul dintre avantajele creării Euroregiunii "Nistru" presupune motivarea autorităţilor publice locale de pe ambele maluri ale mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-02-26Categorie:AutorităţiVizite:1489ştirea în cache

Potrivit MEC, in Zona antreprenoriatului liber „Parcul de productie Valkanes" a fost inregistrat un nou rezident, intreprinderea cu capital italian „Glass Galone Special" SRL.

Conform planului de afaceri, intreprinderea, va realiza un proiect de producere a baloanelor din sticla, cu un volum de 5, 10, 15, 20, 25, 34 si 54 litri, destinate pentru vin, ulei etc.

Pentru realizarea acestui proiect intreprinderea intentioneaza sa construiasca pe teritoriul parcului de producere o cladire si sa instaleze un echipament specializat pentru producerea productiei de sticla, arendind un lot de teren cu suprafata de 1 ha.

Rezidentul va investi circa 2 mil. euro in echipamentul folosit in procesul tehnologic, produsul finit fiind exportat in Ucraina, Rusia, tarile Uniunii Europene, precum si in Republica mai mult

Sursa: InterlicData: 2009-02-23Categorie:ProiecteVizite:1262ştirea în cache