Ştiri Imobiliare relevante la Noutati - Moldova

La ultimele vînzări de luni, 7 aprilie, volumul tranzacţiilor la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) a constituit 390 mii lei, comunică agenţia NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la serviciul de presă al bursei.Potrivit datelor secţiei de bază a BVM, s-a înregistrat costul de piaţă al hîrtiilor de valoare ale trei întreprinderi moldoveneşti: SA "Basarabia" din Orhei (comerţ cu amănuntul) - 0,44 lei o acţiune (s-au vîndut 70), SA "Franzeluţa" din Chişinău (combinat de panificaţie) - 45 de lei o acţiune (s-au vîndut 400), BCA "Victoriabank" din capitală - 275 lei o acţiune (s-au vîndut 400).

În conformitate cu datele secţiei decontări directe a BVM, s-a realizat tranzacţia cu hîrtiile de valoare ale SA "Briagrotrans" din Briceni (servicii de transport). În total au fost vîndute 24 946 acţiuni la preţul de 10,5 lei fiecare.

mai mult
Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-04-08Categorie:AlteleVizite:2211ştirea în cache

Potrivit calculelor specialiştilor companiei "MoldVinIpoteca", suma creditelor acordate viticultorilor în anul 2008 va depăşi 100 milioane de lei. Au fost deja perfectate peste o sută de contracte pentru obţinerea mijloacelor financiare în scopul înfiinţării noilor plantaţii viticole.

După cum a spus pentru agenţia NOVOSTI-MOLDOVA Valeriu Cebotari, director general interimar al companiei, cereri pentru obţinerea creditelor continuă să sosească din partea mai multor agenţi economici. De la începutul anului au fost deja transferate peste două milioane de lei pentru procurarea butaşilor, altor materiale.

Compania ipotecară a fost creată pentru susţinerea viticultorilor din ţară. Cu ajutorul ei se preconizează de a planta anual de la 2 pînă la 2,5 mii hectare de vii noi.

mai mult
Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-03-07Categorie:AlteleVizite:1648ştirea în cache

În anul 2008 sînt prevăzute subvenţii pentru redresarea ramurilor zootehniei în valoare de 23 milioane de lei, i s-a comunicat marţi agenţiei NOVOSTI-MOLDOVA la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Din acestea 11 milioane vor fi investite în renovarea tehnologică a fermelor de vite şi punctelor de sacrificare a animalelor.

Potrivit datelor Direcţiei zootehnie a MAIA, la începutul anului 2008 şeptelul s-a redus cu 16% în comparaţie cu indicii anului 2007 şi a constituit 250,7 mii, inclusiv vaci - cu 12% pînă la 181,4 mii.

Printre cauzele acestui fenomen este insuficienţa de furaje drept consecinţă a secetei din anul trecut.

Anul curent se prevede de asemenea importul tineretului de prăsilă de bovine, ovine, porcine pentru ameliorarea productivităţii raselor locale de animale.

mai mult
Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-03-04Categorie:AlteleVizite:1594ştirea în cache

Reformarea complexului agroindustrial (CAI) al Moldovei trebuie să înceapă cu consolidarea terenurilor agricole, a declarat în cadrul vizitei în raionul Făleşti Primul ministru al ţării Vasile Tarlev, transmite agenţia NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la serviciul de presă al Guvernului.

Şeful Cabinetului de Miniştri a specificat în cadrul întrevederii cu agenţii economici din raion că operaţiunea de consolidare a pămînturilor va permite de a valorifica maximal subvenţiile alocate de Guvern agriculturii. Ele sînt acordate pentru majoritatea culturilor cultivate în ţară, precum şi pentru tehnică, utilaje şi acoperă circa 50% din cheltuielile producătorilor agricoli.

Transformările din CAI al ţării sînt prevăzute de Strategia naţională de dezvoltare durabilă a agriculturii pe anii 2008-2015. La elaborarea ei s-a mai mult

Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-03-03Categorie:AlteleVizite:2060ştirea în cache

Pe segmentul Cahul-Giurgiuleşti au fost pozaţi peste 22 kilometri de cale ferată, a comunicat pentru corespondentul agenţiei NOVOSTI-MOLDOVA Vasili Belousov, şef al coloanei mecanizate.

"Două dispozitive de pozare a căii se mişcă unul în întîmpinarea celuilalt şi instalează în mod planificat şine cu traverse. Zilele acestea au fost parcurşi următorii 3,5 kilometri, iar lungimea totală a sectorului de cale a depăşit 22 kilometri. Lucrările se realizează în strictă conformitate cu orarul şi pînă la cinci martie intenţionăm să pozăm încă un kilometru şi jumătate de cale ferată", - a spus Belousov.

Tronsonul Cahul-Giurgiuleşti cu lungimea de 50 kilometri va lega întrun tot unic căile ferate ale ţării. El va mai permite de a transporta în diverse raioane ale ţării încărcături, care vor sosi prin terminalul pet mai mult

Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-03-03Categorie:AlteleVizite:1668ştirea în cache

Strategia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii Transporturilor (SNDIT) prevede repararea tuturor drumurilor din ţară în perioada de 8-10 ani, a declarat ministrul transporturilor şi gospodăriei drumurilor al RM Vasile Urse în interviul acordat în exclusivitate agenţiei de ştiri NOVOSTI-MOLDOVA.

"Analiza stării de lucriri în gospodăria drumurilor denotă că gradul de uzură a căilor de comunicare în ţară constituie 93 la sută, - a spus ministrul. - Ele necesită reparare urgentă. Starea de lucruri la calea ferată nu este mai bună. În apropiaţii trei ani se preconizează restabilirea căii ferate şi înlocuirea materialului rulant".

Ministrul a menţionat că în vagoanele moderne s-ar putea crea pasagerilor condiţii mai confortabile.

"De aceea noi deocamdată nu acceptăm majorarea preţurilor pentr mai mult

Sursa: Noutati - MoldovaData: 2008-02-13Categorie:AlteleVizite:2422ştirea în cache