Ştiri Imobiliare relevante la Flux

Constructor

Salariul mediu în economia naţională a constituit, în primele trei luni ale anului curent, 2569 de lei (228 USD) şi s-a majorat cu 12 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. În aceeaşi perioadă, salariul real s-a majorat cu 9 la sută. De remarcat că, deşi remunerarea medie, calculată în lei, a crescut, calculată în dolari, aceasta s-a micşorat faţă de lunile trecute, din cauza deprecierii monedei naţionale.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în sfera bugetară, salariul mediu a constituit 2209 lei (196 USD) şi a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 23 la sută. În sectorul real al economiei, retribuţia medie a unui salariat a fost, în perioada ianuarie-martie a anului curent, 2782 de lei (246 USD) şi a crescut cu 9 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

mai mult

Sursa: FluxData: 2009-05-08Categorie:AnalizeVizite:1634ştirea în cache

Reprezentanţii companiilor de construcţii consideră că depăşirea problemelor cu care se confruntă la momentul actual domeniul construcţiilor pot fi depăşite doar prin implicarea autorităţilor publice centrale şi prin stabilirea unor facilităţi la acordarea creditelor ipotecare.

Asociaţia Ziariştilor Economişti, publicaţiile „Economist” şi „Business Expert” au organizat, zilele trecute, o „masă rotundă” cu genericul „Sectorul construcţiilor – soluţii pentru continuarea dezvoltării”, la care au participat reprezentanţii companiilor de construcţii, instituţiilor financiare, Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, investitori şi experţi independenţi. Agenţii economici care activează în domeniul construcţiilor au recunoscut că acest sector se confruntă cu probleme grave de ordin financiar şi nu numai. În opi mai mult

Sursa: FluxData: 2009-03-17Categorie:AnalizeVizite:2218ştirea în cache
casa, apartament, bloc, constructie

Reprezentanţii IDIS „Viitorul” consideră că actuala criză economică mondială va afecta anul acesta sectoarele economiei naţionale care s-au dezvoltat cel mai dinamic în ultimii patru ani. În opinia lor, deprecierea treptată a leului ar putea contracara, într-o oarecare măsură, efectele nefaste ale recesiunii mondiale.
IDIS „Viitorul” a lansat, marţi, în cadrul unei „mese rotunde”, ediţia a 15-a a „Monitorului Economic: analize şi prognoze trimestriale”. În opinia experţilor, criza economică va continua să lovească pe parcursul anului curent în economia reală şi bunăstarea populaţiei, iar tendinţele arată o stagnare sau chiar o recesiune în majoritatea sectoarelor economiei naţionale.

Sectorul construcţiilor va înregistra o regresiune de până la 20 la sută.

Potrivit prognozelor autorilor raport mai mult

Sursa: FluxData: 2009-03-03Categorie:AnalizeVizite:1829ştirea în cache
Rautel, Uzina de asfalt

Localnicii satului Răuţel, raionul Făleşti, sunt nemulţumiţi de faptul că Uzina de producere a mixtiunilor asfaltice, care activează pe teritoriul localităţii, cauzează prejudicii mediului ambiant, precum şi dăunează grav sănătăţii lor. În opinia sătenilor, această problemă ar putea fi soluţionată dacă respectiva uzină ar fi reamplasată în afara localităţii sau dacă administraţia întreprinderii ar respecta normele ecologice prevăzute de legislaţie.

Oamenii mai susţin că prin punerea în practică a uneia dintre aceste soluţii vor putea fi evitate emisiile de substanţe nocive şi contaminarea apei din zona uzinei.

Potrivit consilierului local Eduard Slivciuc, din cauza tehnicii învechite, care este utilizată pentru producerea asfaltului, se emană în atmosferă o cantitate mare de gaze care dăunează atât mai mult

Sursa: FluxData: 2008-11-14Categorie:AnalizeVizite:4347ştirea în cache
Gazoduct

Ministerul Economiei şi Comerţului a anunţat că magistrala de presiune înaltă Bălţi-Ungheni, care are o lungime totală de 126 km, va fi dată în exploatare în primăvara anului 2009. Această constatare a fost făcută de grupul de experţi condus de către viceministrul Economiei şi Comerţului, Tudor Copaci.

Construcţia gazoductului a început în mai 2008. Până în prezent au fost construite 25 de kilometri de reţea, din oraşul Bălţi până la hotarul între raioanele Sângerei şi Făleşti, iar până la finele anului curent sunt planificate a fi construite încă 62 de kilometri de gazoduct.

Potrivit datelor Ministerului Economiei şi Comerţului, gazoductul magistral va asigura cu gaze naturale circa 250 de localităţi din raioanele Sângerei, Teleneşti, Făleşti şi Ungheni. Autorităţile locale ale acestor localităţi mai mult

Sursa: FluxData: 2008-08-25Categorie:ProiecteVizite:3199ştirea în cache

Problema achiziţionării unui apartament este una actuală pentru locuitorii din capitală şi mai ales pentru cei tineri. Preţul exorbitant la locuinţe le face mai puţin accesibile pentru populaţia din Chişinău. Mulţi dintre aceştia sunt nevoiţi să plece la muncă peste hotare pentru a putea câştiga ceva bani necesari pentru procurarea unui apartament. Creditele ipotecare nu sunt avantajoase pentru toată lumea. Despre aceste aspecte ale pieţei imobiliare ne va vorbi directorul companiei „Gofma Consulting”, Dmitri Taraburcă.

- Cum aţi aprecia situaţia pieţei imobiliare din R. Moldova?

- Piaţa imobiliară din Republica Moldova se află într-o criză îndelungată a unei perioade de tranziţie.

Dacă e să vorbim deschis despre piaţa imobiliară, atunci trebuie de menţionat lipsa de gestionare a pieţei. mai mult

Sursa: FluxData: 2008-08-18Categorie:AnalizeVizite:1841ştirea în cache
Inmanarea certificatului APESM

Recent, proiectul de dezvoltare a Businessului Agriculturii din Moldova (PDBA), susţinut de Guvernul SUA, a lansat oficial Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor de Masă (APESM) din Republica Moldova.

Asociaţia a fost creată în luna februarie 2008, la iniţiativa a 11 producători de struguri de masă din Moldova. Potrivit fondatorilor APESM, membrii acestei Asociaţii vor putea crea un singur brand pentru produsele lor şi vor putea furniza cantităţi mai mari de struguri de masă pentru export. De asemenea, fondatorii APESM susţin că instituţia pe care o reprezintă oferă membrilor săi o structură organizaţională pentru a-şi uni eforturile de îmbunătăţire a calităţii şi de promovare a strategiilor de marketing şi ambalajului competitiv. O astfel de abordare este răspândită în Uniunea Europeană şi se aşteapt mai mult

Sursa: FluxData: 2008-05-12Categorie:EvenimenteVizite:4175ştirea în cache

Deşi luna aprilie este dedicată activităţilor de voluntariat în vederea îmbunătăţirii situaţiei ecologice a Republicii Moldova, orăşelul Şoldăneşti nu dispune de o staţie de epurare sau de o gunoişte autorizată şi, din această cauză, râul Ciorna se transformă într-un dezastru ecologic periculos pentru sănătatea locuitorilor.

Mai mulţi consilieri raionali din Şoldăneşti susţin că cea mai gravă problemă a raionului este problema canalizării şi lipsa unei gunoişti autorizate amenajată adecvat necesităţilor localnicilor. Membrul Consiliului raional Şoldăneşti, Nicolae Mândru (în imagine, al doilea din stânga), afirmă că râul Ciorna, care se află în apropierea oraşului, este murdar şi plin de gunoaie, iar copacii din apropierea satului Şestaci sunt împodobiţi cu pungi şi ambalaje ale diferitor produse, care au fost arunca mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-25Categorie:ProiecteVizite:2691ştirea în cache

Criza de ciment cu care se confruntă Republica Moldova în ultimele două săptămâni nu pare a avea o soluţie imediată. Deşi prim-ministrul Zinaida Greceanâi a solicitat în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 16 aprilie curent, Ministerului Economiei să rezolve în regim de urgenţă această problemă, ministrul Igor Dodon vine cu o soluţie care, după părerea experţilor, ar putea fi implementată cel puţin în decurs de un an.

Cimentul mai poate fi găsit doar la preţuri exagerate

Mai mulţi furnizori de ciment din municipiul Chişinău au operat o dublare a preţului la acest produs. În acest context, preţul unei tone de ciment a atins cota de 2500 de lei, faţă de 1500 de lei cât valora acum o lună. O bună parte a firmelor operatoare de ciment au renunţat să mai comercializeze produsul pentru o perioadă de timp mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-21Categorie:AlteleVizite:2479ştirea în cache

Suprafeţele agricole irigate în Republica Moldova vor fi extinse cu 1700 hectare, în urma instalării a 104 unităţi noi de tehnică pentru irigare.

Utilajul a fost acordat în cadrul Programului de Securitate Alimentară al Comisiei Europene, implementat cu suportul Proiectului 2KR al Guvernului Japoniei.

Potrivit preşedintelui Vladimir Voronin, care a participat la ceremonia de înmânare a tehnicii agricole, în total, în cadrul primei etape (2008-2015) de realizare a Programului de reabilitare şi extindere a reţelelor de irigare, suprafaţa terenurilor irigate urmează a fie extinsă până la 200 mii de hectare. El a menţionat că restabilirea reţelelor existente şi construcţia unor noi sisteme de irigare va contribui la consolidarea securităţii alimentare a statului, precum şi la asigurarea unei dezvoltări mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-21Categorie:AlteleVizite:2233ştirea în cache