Ştiri Imobiliare relevante la ImobilExpert

Buy Sell Moldova

Chiar dacă Republica Moldova nu a fost lovită deocamdată de criza financiară, efectele acesteia au început a fi resimţite încă în toamna anului trecut, specialiştii afirmînd că ăsta este doar începutul. În fond, criza financiară a creat panică, urmările acesteia simţindu-se la nivelul investiţiilor, pentru că investitorii au stopat dezvoltarea de proiecte noi, oamenii nu mai vând imobile sau afaceri gata. Experţii imobiliari au declarat în repetate rânduri că tranzacţiile pe piaţa imobiliară practic s-au stopat.

În aceste condiţii, singura posibilitate de a vinde imobilul la un preţ rezonabil este apelarea la cumpărători de peste hotare. În urma crizei pieţei hirtiilor de valori din statele ocidentale, majoritatea investitorilor şi-au retras banii din banci si hirtii de valoare şi, în condiţiile unei deprecieri continue mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2009-02-11Categorie:ProiecteVizite:1498ştirea în cache
Ghid Imobiliar

Miercuri, 15 octombrie, în incinta Centrului Internaţional de Business SkyTower va fi lansat, în premieră pentru R. Moldova, Ghidul Imobiliar 2008, care se vrea un produs media-fotografie a pieţei imobiliare.

Ghidul Imobiliar 2008 include informaţii despre 75 complexe locative din Chişinău, cu un total de 190 de blocuri şi circa 12 000 de apartamente. De asemenea, Ghidul conţine informaţii despre 10 proiecte imobiliare locative din regiuni, inclusiv opt complexe locative din oraşele Cricova, Ialoveni, Ungheni, Anenii Noi, Stăuceni, Comrat, Tiraspol şi două complexe rezidenţiale de tip vilă din vecinătatea comunelor Condriţa şi Ghidighici.

În Ghid mai sunt plasate informaţii despre proiecte comerciale: patru centre de oficii din Chişinău, patru Centre comerciale din Chişinău, Bălţi şi Orhei.

mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-10-15Categorie:ProiecteVizite:2591ştirea în cache
Constructie

Preţurile în construcţii au crescut în trimestrul trei cu 7,8 la sută faţă de trimestrul doi, şi respectiv cu 21,0% faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat luni Biroul Naţional de Statistică. Preţul la utilaje s-au majorat în aceeaşi perioadă cu 14,0%. Iar faţă de anul 1991, când a fost dat startul liberalizării economiei moldoveneşti, preţurile în construcţii au crescut de 23 496 ori.

Creşterea preţurilor în construcţii rămâne înaltă şi este cu mult peste rata inflaţiei, care după nouă luni a urcat la 6,7 la sută, iar rata anualizată a constituit 10,7%.

Cele mai mare creşteri ale preţurilor în construcţii au fost înregistrate în domenii ca transporturile (10,2% în tr III şi 22,1% faţă de anul trecut), comerţ şi alimentaţia publică (9,4% şi respectiv 23,0%), industria uşoară (9,6% şi 23,1).< mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-10-13Categorie:AnalizeVizite:1783ştirea în cache
Imobil Expert

Preţurile la apartamente au crescut în şapte luni ale acestui an cu 19,6 la sută, arată date ale Agenţiei imobiliare a LARA, experţii imobiliari afirmă însă că această creştere este erodată de deprecierea puternică a monedei naţionale în raport cu leul moldovenesc.
„Chiar dacă vânzătorii solicită un preţ cu peste 20% mai mare decât la început de an, ei nu sunt în mare câştig în condiţiile în care de la începutul anului euro s-a depreciat în raport cu leul cu 16,0%", estimează experţii.
La sfârşitul lunii iulie o garsonieră costa în medie de la 30 000 la 38 000 euro, iar o locuinţă cu două odăi - de la 42 000 la 49 000 euro, în funcţie amplasare, cele mai scumpe fiind locuinţele din centru. Locuinţele cu o odaie şi două odăi sunt cele mai solicitate. Dacă la început de an preţul la apartamentele din capitală era în medie d mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-09-03Categorie:AnalizeVizite:1712ştirea în cache
Întreprinderea de Stat Po?ta Moldovei

Tarifele la serviciile poştale în Republica Moldova au crescut, de la 1 septembrie, în medie cu 17% la sută, ca urmare a scumpirii materiilor prime, materialelor, combustibilului şi a energiei electrice.
Întreprinderii de Stat Poşta Moldovei a anunţat că a fost nevoită să ridice tarifele pentru a nu falimenta, în condiţiile în care preţul de cost al serviciilor estre mai mare decât tarifele de până la majorare. Astfel numai din cauza majorării recente tarifelor la gaz şi la energia electrică întreprinderea a suportat pierderi în sumă de circa 7 milioane de lei.
De astăzi expedierea unei scrisori simple (sub 20 g) s-a scumpit cu 20%, costă până la 1,2 lei; a unui pachet poştal (între 1 şi 2 kg) - de la 15 până la 17 lei; un transfer prin ramburs va costa 3% din suma transferului plus tariful fix pentru înregistrare de 4 le mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-09-01Categorie:LegislaţieVizite:1662ştirea în cache

Situaţiile extreme prin care a trecut Republica Moldova în ultimii doi ani confirmă faptul că ne aflăm într-o zonă de risc. Dacă anul trecut din cauza secetei în fond au avut de suferit producătorii agricoli, în urma inundaţiilor din acest an, populaţia a simţit pe propria piele cum este să rămâi fără tot ce ai agonisit o viaţă în doar câteva ore. O posibilă soluţie în astfel de cazuri, în opinia asiguratorilor, ar fi introducerea asigurărilor obligatori de calamităţi.

Maria Vartic, manager resurse umane Compania de asigurare ASITO S.A.:

Dacă facem o mică analiză a ceea ce se întâmplă pe glob, dar şi în ţara noastră, cred că ar trebui ca asigurările pentru cazuri de calamităţi să fie obligatorii. Însă acest aspect are foarte multe subtilităţi care trebuie luate în calcul. Deşi asigurarea de bunuri material mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-08-19Categorie:AnalizeVizite:2184ştirea în cache
Parc Industrial

Primul parc industrial din Republica Moldova va fi creat în oraşul Căinari (localitate din centrul Moldovei), pe o suprafaţă de circa 24 de hectare, în conformitate cu o hotărâre a cabinetului de miniştri adoptată miercuri. Guvernul a decis să aloce 10 mii de lei pentru a le depune în capitalul social al acesteia.


Fondarea parcurilor industriale reprezintă o modalitate de dezvoltare a sectorului îndustrial în mediul rural, a declarat Igor Dodon, prim-vicepremier, ministru al Economiei şi Comerţului. Princonstrucţia parcurilor industriale statul încearcă să creeze condiţii necesare pentru atragerea investiţiilor străine, cât şi autohtone în dezvoltarea infrastructurii, inclusiv celei regionale, în baza activelor aflate în gestiunea autorităţilor publice.


Parcul industrial Căinari va fi creat mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-07-24Categorie:ProiecteVizite:4331ştirea în cache

Chişinăul ocupă locul doi din cele 115 de ţări ale lumii, în ceea ce priveşte randamentul brut anual obţinut din chirie, cu 14,36%, potrivit unui clasament realizat de compania de consultanţă imobiliară şi de investiţii Global Property Guide (GPG). Republica Moldova este considerată ţara cu cele mai spectaculoase randamente din chirii, fiind devansată doar de insula Tahiti (15%).

Clasamentul se bazează pe chiria obţinută pe un apartament mediu de 120 de metri pătraţi, amplasat fie în capitala ţării, fie in marile oraşe.

Pentru comparaţie, România (Bucureşti) ocupă locul 29 cu 8,17%, Ucraina (Kiev) - locul 22 cu 9,09%, Belgia (Bruxelles) - 40 cu 7,53%, Rusia (Moscova) - locul 71 cu o rentabilitate de 5,23%.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, Chişinăul se situează pe locul 78 după mărimea chiriei mai mult

Sursa: ImobilExpertData: 2008-03-27Categorie:AlteleVizite:1969ştirea în cache

Agenţii economici şi populaţia au investit în construcţia spaţiului locativ circa 1,8 miliarde lei (156 mln USD), în nouă luni, ceea ce reprezintă 23,4% din investiţiile în capital fix, potrivit Biroului Naţional de Statistică. Au fost date în folosinţă 3090 apartamente cu suprafaţa totală de 350,5 mii metri pătraţi. Capitala continuă să atragă cele mai mari investiţii în spaţiul locativ, respectiv 71,8% din total în nouă luni ale anului 2007.

mai mult
Sursa: ImobilExpertData: 2007-12-10Categorie:AlteleVizite:1769ştirea în cache