Ştiri Imobiliare din categoria Proiecte

Drumul Porumbrei-Sagaidac din Cimișlia a fost deschis, astăzi, 11 septembrie 2014, pentru circulație, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan şi a Viceprim-ministrului, Andrian Candu. Reparat cu ajutorul unei investiţii de cca 16 milioane de lei, din Fondul Naţional de Dezvoltare, drumul îmbunătăţește infrastructura de transport regional şi local și favorizează accesul la traseul național M3 pentru locuitorii a 8 localități din raionul Cimișlia.

"De astăzi, 15 mii de cetățeni din localitățile Sagaidac, Batâr, Mihailovca, Selemet, Porumbrei, Suric, Codreni și Satul Nou vor parcurge distanța spre capitală într-un timp mai scurt și pe un drum mai bun. Sunt exact 20 de ani de cînd ultima dată a fost reparată această porțiune de drum. Este o veste bu mai mult

Iurie Leancă a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimişlia pentru a inspecta demararea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia - Basarabeasca, în conformitate cu cele două contracte semnate de „Administraţia de Stat a Drumurilor" pe data de 12 august 2014 și care prevăd modernizarea a două sectoare de drum pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia.

Prim-ministrul a menţionat că, prin acest proiect, atât conducătorii auto, cât și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. Aceasta, datorită includerii obligatorii, în proiectul de reabilitare, a amenajării trotuarelor și drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. De asemenea, Premierul a remarcat participarea companiilor autohtone & mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2014-08-15Categorie:ProiecteVizite:4572ştirea în cache

Astazi, 30 octombrie 2013, a fost semnat contractul de grant între Autoritatea de Management al Programului Operațional România-Moldova-Ucraina 2007-2013 și Consiliul Raional Hîncești pentru restaurarea complexului arhitectural „Manuc- Bey" din or. Hîncești. Proiectul va fi aplicat pe parcursul anilor 2014-2015.

Complexul include nouă edificii care urmează să fie renovate. Este vorba de Conacul „Manuc-Bey", care are 4 nivele, Clădirea Contesei, Castelul Vânătoresc, Casa Vechilului, Turnul de pază, Biserica armenească, fântâna arteziană, grajdurile şi trecerile subterane care încep din apropierea Conacului şi se extind sub tot oraşul Hînceşti.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova a alocat peste 20 de milioane de lei din mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2013-10-31Categorie:ProiecteVizite:5222ştirea în cache

Proiectul transfrontalier România – Republica Moldova – Ucraina privind asistenţa medicală de urgenţă tip SMURD a fost lansat astăzi, la Iaşi, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza”.

Scopul acestui proiect constă în crearea unui sistem integrat, comun, de monitorizare eficientă şi atenuare a consecinţelor dezastrelor, în conformitate cu standardele şi procedurile Uniunii Europene, precum şi creşterea capacităţii de răspuns a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare de-a lungul frontierelor comune cu România pe calea aerului, uscat şi pe apă.

„Deocamdată, se discută pe marginea legislaţiei privind trecerea frontierei, legislaţia vamală, apoi urmând să stabilim protocoalele medicale, de dis mai mult

Sursa: Jurnal.mdData: 2013-08-08Categorie:ProiecteVizite:4508ştirea în cache

 Primaria municipiului Chisinau informeaza ca din data de 1 mai 2013, strada Alexandru Diordita, tronsonul cuprins între str. Cosmonautilor si str. Columna, va avea statut de zona pietonala. Acest proiect are drept scop revitalizarea centrului istoric al orasului Chisinau, prin crearea unui spatiu viabil si atragator, precum si conditii necesare pentru odihna locuitorilor si oaspetilor capitalei.

 
Pâna la data deschiderii zonei pietonale din str. A. Diordita, în perimetrul respectiv vor fi reparate fatadele imobilelor si sistemele de scurgere a apelor pluviale, vor fi curatati copacii, va fi aplicat marcajul rutier si vor fi instalate semne si dispozitive rutiere corespunzatoare. De asemenea, vor fi amenajate parcaje publice, conform schemei de organizare a circulatiei rutiere.
mai mult
Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2013-03-20Categorie:ProiecteVizite:5883ştirea în cache

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unei table de şah de 16 metri pătraţi, amplasată în Scuarul Catedralei. Acţiunea vine în ajutor pasionaţilor „sportului minţii" să poată profita de un joc în aer liber, astfel încât, în spaţiul public să existe mai multă interacţiune, mai multă activitate sănătoasă. Piesele sunt confecţionate din lemn, au înălţimea de 50-100 cm şi pot fi manevrate uşor.

Edilul capitalei a ţinut asă menţioneze că şahul este un sport al strategiei, al minţii. "Pentru noi în special, cei din Republica Moldova, cred că e binevenit să reuşim să gândim cu 2-3 paşi înainte, aşa cum se întâmplă în şah. Şi acest sport să ne ajute să fim pregătiţi în tot mai mult

Sursa: Primăria Municipiului ChişinăuData: 2012-08-08Categorie:ProiecteVizite:10635ştirea în cache

La 1 aprilie 2012, R. Moldova va trece la planul de numerotare de tip „închis” care stabileşte un nou format de apelare a numerelor de telefonie fixă. Acesta prevede că utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele de abonat pentru telefonia fixă din localitatea sa şi/sau din alte zone geografice ale R. Moldova (municipii, raioane) prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre precum au făcut-o până în prezent. Despre aceasta a comunicat, în cadrul briefingului de astăzi (foto), Sergiu Sîtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic mai mult

Sursa: ANRCETIData: 2012-04-10Categorie:ProiecteVizite:3606ştirea în cache
Apa potabila

11,3 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în raionul Nisporeni: primăriile Nisporeni, Vărzăreşti şi Grozeşti din Republica Moldova. 

Un Acord în acest sens va fi semnat la 24 iunie de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), Delegaţia Uniunii Europene (EUD) şi Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare a Elveţiei (SDC).

Agenţia Austriacă a fost nominalizată ca responsabil major pentru implementarea proiectului în comun cu partenerii din R.Moldova.

În urma implementării acestui proiect vor beneficia de acces nelimitat lă apă potabilă calitativă circa 23 000 locuitori din localităţile menţionate.

mai mult
Sursa: UNIMEDIAData: 2011-06-22Categorie:ProiecteVizite:4002ştirea în cache
Energie Eoliana in Republica Moldova

Mete BORA, preşedintele Grupului de Companii „Summa", a spus că recent au fost finisate măsurările vîntului pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
„În baza acestor măsurări va fi întocmită o hartă a vînturilor. De asemenea, toată informaţia tehnică o vom transmite Guvernului Republicii Moldova şi sperăm că acestea vor ajuta ţara Dvs. să acceseze noi proiecte în vederea producerii energiei eoliene", a spus Mete BORA.
Preşedintele „Summa" a menţionat că proiectul privind producerea energiei eoliene în Republica Moldova se desfăşoară în temenii stabiliţi, astfel încît în luna decembrie a anului curent va fi produsă energie eoliană cu capacitatea de 75 de MW.
Vlad FILAT a spus că Republica Moldova are nevoie de diversif mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2011-06-21Categorie:ProiecteVizite:4835ştirea în cache
Coca Cola Chisinau

Compania „Coca-Cola” a dat în exploatare, astăzi, o nouă linie de producere a recipientelor PET. Aceasta va permite ca 60% din consumul actual al producţiei companiei „Coca Cola” să fie produs în ţara noastră.

Potrivit managerului general al „Coca Cola” în R. Moldova, Mihai Marinescu, linia are o capacitate de 12 mii sticle pe oră și este cea mai mare din liniile de producere a băuturilor răcoritoare din Republica Moldova. 

„Compania „Coca-Cola” este un exemplu pentru investitorii ce doresc să lanseze afaceri de succes în Republica Moldova. Moldova este deschisă şi are nevoie de cât mai multe investiţii”, a declarat Vlad Filat care a fost prezent la eveniment.

„Coca-Cola” a venit pe pia mai mult

Sursa: Jurnal.mdData: 2011-05-31Categorie:ProiecteVizite:4206ştirea în cache