Ştiri Imobiliare din categoria Altele

Apartamente de lux in Colonita

Şi-au cumpărat apartament de elită, dar de fapt nu au condiţii normale de trai. Este vorba de locatarii unui bloc din satul Coloniţa, care spun că nu au linişte din ziua în care şi-au cumpărat locuinţa. Faptul că au achitat circa 25 de mii de euro pentru apartament - îl deranjează mai puţin pe proprietarul firmei care a construit blocul. Şi asta pentru că directorul firmei de construcţii le încalcă drepturile de proprietate şi le cere să achite orice fel taxe pentru terenul aferent, spun oamenii. 

Deşi a fost dat în exploatare în 2007, lucrările de amenajare a teritoriului adiacent blocului locativ nu s-au încheiat până în prezent. În plus, - conform contractului, terenul aferent blocului - aparţine oamenilor, în timp ce proprietarul susţine că este proprie mai mult

Sursa: Jurnal TVData: 2010-03-29Categorie:AlteleVizite:2955ştirea în cache
Insamantarea terenurilor cu sfecla de zahar

Astazi, 13 aprilie, majoritatea gospodariilor agricole specializate au incheiat insamantarea terenurilor cu sfecla de zahar. Potrivit Uniunii Producatorilor de zahar, suprafata totala insamantata cu aceasta cultura a constituit 20,6 mii ha.

Compania «Suedzucker Moldova» a contractat in zonele din apropierea fabricilor sale circa 16 mii ha teren insamantat cu sfecla de zahar si a acordat sectorului de producere credite tehnice in suma de circa 70 mln. Lei.

2,6 mii ha suprafete insamantate cu sfecla au fost avansate si contractate de catre compania «Wee Trade». In conformitate cu intelegerea dintre «Wee Trade» si «Suedzucker Moldova», compania de zahar va achizitiona roada si de pe aceste suprafete.

Suplimentar, fara contracte de stipulare a majorarii suprafetelor, antreprenorii agricoli au cu mai mult

Sursa: The NewsData: 2009-04-13Categorie:AlteleVizite:2569ştirea în cache
carier? de nisip,Slobozia-Du?ca

Un bărbat din satul Slobozia-Duşca, raionul Criuleni, fostul judeţ Chişinău, s-a pomenit cu lotul de vie în mijlocul unei cariere de nisip. Asta pentru că n-a ajuns la o înţelegere de vânzare a terenului cu gestionarul acesteia. Dânsul îşi apără pământul, crezând cu tărie că, „azi, fiecare minte ţăranul după cum îi vine în gând”. Lucrările la carieră au început înainte ca aleşii locali să schimbe destinaţia terenului şi înainte ca Guvernul să emită o hotărâre de schimbare a destinaţiei terenului din agricol în teren cu destinaţie specială. Cu toate acestea, firma îşi caută liniştită de afacere.

S-a trezit cu o carieră de nisip în grădină!

„Vecinul a vândut terenul, fiindcă soţia e în Italia, celălalt vecin l-a vândut şi el. Pilonii din capătul viei mele sunt deterioraţi. Eu nu-mi mai pot lucra via. În ţara mai mult

Sursa: Jurnal.mdData: 2008-05-20Categorie:AlteleVizite:7659ştirea în cache

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor de Masă (APESM) a fost creată la iniţiativa a unsprezece producători de struguri de masă din Moldova, cu susţinerea PDBA. Prin delegarea marketingului şi promovării asociaţiei, companiile-membru vor putea crea un singur brand pentru produsele lor şi vor putea furniza cantităţi mai mari pentru export. Asociaţia va susţine programe de instruire şi cercetări ştiinţifice pentru dezvoltarea durabilă a sectorului.

O asociaţie a producătorilor şi exportatorilor oferă membrilor o structură organizaţională pentru a-şi uni eforturile de îmbunătăţire a calităţii şi de promovare a strategiilor de marketing şi ambalajului competitiv. Această abordare este răspândită în Uniunea Europeană şi se aşteaptă ca noua asociaţie să permită producătorilor de struguri de masă din Moldova să mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-04-22Categorie:AlteleVizite:2710ştirea în cache

Cele 61 de familii care s-au plans ca au fost inselate de o firma de constructie din Chisinau, au fost auzite.
Centrul Anticoruptie a deschis un dosar penal pe numele directoarei firmei Ispita Con SRL.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2008-04-22Categorie:AlteleVizite:2626ştirea în cache

Criza de ciment cu care se confruntă Republica Moldova în ultimele două săptămâni nu pare a avea o soluţie imediată. Deşi prim-ministrul Zinaida Greceanâi a solicitat în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 16 aprilie curent, Ministerului Economiei să rezolve în regim de urgenţă această problemă, ministrul Igor Dodon vine cu o soluţie care, după părerea experţilor, ar putea fi implementată cel puţin în decurs de un an.

Cimentul mai poate fi găsit doar la preţuri exagerate

Mai mulţi furnizori de ciment din municipiul Chişinău au operat o dublare a preţului la acest produs. În acest context, preţul unei tone de ciment a atins cota de 2500 de lei, faţă de 1500 de lei cât valora acum o lună. O bună parte a firmelor operatoare de ciment au renunţat să mai comercializeze produsul pentru o perioadă de timp mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-21Categorie:AlteleVizite:2850ştirea în cache

Corporatia Internationala de Finantare (IFC), diviziune pentru sectorul privat al Bancii Mondiale, a devenit actionar al "Vinaria Bostavan" SRL din Moldova, contribuind cu $5 mln. in capitalul companiei.

Potrivit Agentiei INFOTAG, luni, presedintele "Vinaria Bostavan", Victor Bostan, a semnat cu Vipul Prakash, managerul departamentului business agricol al IFC, un Acord de participatie si un Acord de imprumut in valoare de $5 mln.

Ana Maria Mihaiescu, seful Misiunii IFC pentru Romania si R.Moldova, a spus ca pregatirile pentru semnarea acestor doua documente au inceput cu 1,5 ani in urma. "Guvernul Moldovei s-a adresat la IFC cu solicitarea de a sustine unele companii din ramura viti-vinicola a Moldovei, care au perspective mari, dar care din cauza embargoului Rusiei trec prin perioade dificile. Noi am vizi mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-04-21Categorie:AlteleVizite:3208ştirea în cache

Suprafeţele agricole irigate în Republica Moldova vor fi extinse cu 1700 hectare, în urma instalării a 104 unităţi noi de tehnică pentru irigare.

Utilajul a fost acordat în cadrul Programului de Securitate Alimentară al Comisiei Europene, implementat cu suportul Proiectului 2KR al Guvernului Japoniei.

Potrivit preşedintelui Vladimir Voronin, care a participat la ceremonia de înmânare a tehnicii agricole, în total, în cadrul primei etape (2008-2015) de realizare a Programului de reabilitare şi extindere a reţelelor de irigare, suprafaţa terenurilor irigate urmează a fie extinsă până la 200 mii de hectare. El a menţionat că restabilirea reţelelor existente şi construcţia unor noi sisteme de irigare va contribui la consolidarea securităţii alimentare a statului, precum şi la asigurarea unei dezvoltări mai mult

Sursa: FluxData: 2008-04-21Categorie:AlteleVizite:2733ştirea în cache

O biserica bijuterie s-a deschis in sectorul Rascani al capitalei.
Este din lemn de brad si arata ca in cartile cu povesti.
Aceasta a fost confectionata in Maramures, iar costul ei se ridica la 100.000 de euro. Chiar daca se afla inca in constructie biserica are deja enoriasi.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2008-04-20Categorie:AlteleVizite:2780ştirea în cache

Guvernul recunoaste ca nu are o solutie imediata pentru a rezolva aceasta problema.
Ministrul Economiei afirma ca o solutie ar fi constructia unei noi fabrici de ciment.

mai mult
Sursa: ProTVData: 2008-04-19Categorie:AlteleVizite:2262ştirea în cache