Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Călăraşi

Agen?ia Na?ionala pentru Reglementare în Energetic?, ANRE

La solicitarea a zece operatori prestatori de servicii publice de alimentare cu energie termică prin sisteme centralizate din diferite localităţi ale ţării, Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat şi aprobat, în şedinţa sa publică din 2 februarie curent, tarifele la energia termică livrată de aceşti furnizori consumatorilor finali.
Agenţia a examinat cererile şi materialele privind ajustarea tarifelor de producere şi livrare a energiei termice consumatorilor finali prezentate de către următorii furnizori: S.A. „Termocom”, S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Î.M. „Termogaz” (mun. Bălţi), S.A. „Comgaz-Plus” (or. Ungheni), Î.M. „Reţelele Termice Călăraşi”, Î.M. „Centrale şi Reţele Termi mai mult

Sursa: ANREData: 2011-02-02Categorie:LegislaţieVizite:4025ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5601ştirea în cache
Apa potabila, robinet

Mai mult de jumătate din populaţia Republici Moldova nu are acces la surse sigure de apă potabilă, iar în mediul rural acest indicator depăşeşte 83%, transmite Info-Prim Neo cu referire la echipa de implementare a proiectului elveţian Apă şi Sanitaţie în Moldova - ApaSan. 

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) este în Moldova de zece ani, dar începând cu 2010 dă startul unei noi etape, a spus într-o conferinţă de presă directorul rezident Georgette Bruchez. ApaSan promovează sistemele decentralizate de aprovizionare cu apă. Scopul general al proiectului este să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a sănătăţii publice printre prin sporirea accesului durabil la apă potabilă. “În următoarea perioadă SCD va sprijini două direcţii de bază: mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2010-03-13Categorie:ProiecteVizite:2355ştirea în cache
Euro Regiunea „Siret-Prut-Nistru”

Luni, la Chişinău, a avut loc conferinţa de lansare a Strategiei de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, organizată de Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” din Iaşi şi Business Consulting Institute din Chişinău. Din cauza regimului de vize, din partea partenerului din România nu a putut fi prezent nimeni la eveniment. Strategia conţine peste o sută de proiecte de dezvoltare a regiunilor de frontieră, estimate la circa 500 milioane de euro, bani ce urmează a fi obţinuţi din fondurile europene. 18 raioane din RM aşteaptă investiţiile UE

Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru” implică 18 raioane din RM (Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Cimişlia, Criuleni, Dubăsari, Foloreşti, Hânceşti etc.), judeţele Iaşi şi Vaslui din România. Noua structură se bazează mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-08-24Categorie:ProiecteVizite:4439ştirea în cache

Imobilele locative continuă să se ieftinească, încet dar sigur. Preţurile apartamentelor pe piaţa imobiliară secundară din capitală au scăzut, în prima jumătate de an, cu 20% sau cu 200 de euro, coborând la o medie de 700 euro pe metru pătrat, în iunie, potrivit Agenţiei imobiliare Nika-Imobil.

În ultima lună imobilul s-a ieftinit cu aproximativ 7% sau 50 de euro, pe fondul crizei în care se află domeniul construcţiilor, mai anunţă agenţii imobiliari.

Cele mai scumpe, în funcţie de preţ pentru un metru pătrat, sunt locuinţele cu două odăi, respectiv 800 euro pentru un metru pătrat, după care urmează cele cu două odăi (700 euro) şi trei odăi (650 euro pentru un metru pătrat).,

„Piaţa însă nu s-a prăbuşit, iar ritmul scăderii deşi este peste prognoză, nu îl putem compara cu cel din ţările ve mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-07-31Categorie:AnalizeVizite:5245ştirea în cache
Casa, Analize

Criza financiară mondială va afecta mai mult sau mai puţin orice domeniu, astfel că nici piaţa imobiliară nu va rămâne neatinsă. Preţurile imobilelor deja a scăzut un pic faţă de cum erau înainte de criza financiară. În condiţiile în care această criză va continua, eu cred că preţurile vor scădea şi mai mult. Majoritatea băncilor nu prea acordă credite, iar dacă o fac, atunci acestea realizează o analiză foarte severă a potenţialilor clienţi şi în plus oferă nişte sume mici, care nu-ţi permit cumpărarea unui apartament sau a unei case. În aceste condiţii, foarte puţine persoane îşi vor permite achiziţionarea unei locuinţe fără a recurge la un împrumut bancar, iar aceasta va determina creşterea ofertei faţă de cerere, ceea ce va duce implicit la scăderea preţurilor imobilelor pentru a se ajunge la echilibru. Mulţi proprietari de imobil mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-11-28Categorie:AnalizeVizite:2904ştirea în cache
Inmanarea certificatului APESM

Recent, proiectul de dezvoltare a Businessului Agriculturii din Moldova (PDBA), susţinut de Guvernul SUA, a lansat oficial Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor de Masă (APESM) din Republica Moldova.

Asociaţia a fost creată în luna februarie 2008, la iniţiativa a 11 producători de struguri de masă din Moldova. Potrivit fondatorilor APESM, membrii acestei Asociaţii vor putea crea un singur brand pentru produsele lor şi vor putea furniza cantităţi mai mari de struguri de masă pentru export. De asemenea, fondatorii APESM susţin că instituţia pe care o reprezintă oferă membrilor săi o structură organizaţională pentru a-şi uni eforturile de îmbunătăţire a calităţii şi de promovare a strategiilor de marketing şi ambalajului competitiv. O astfel de abordare este răspândită în Uniunea Europeană şi se aşteapt mai mult

Sursa: FluxData: 2008-05-12Categorie:EvenimenteVizite:4189ştirea în cache

Pentru promovarea exportului de produse animaliere autohtone în ţările Uniunii Europene este necesar de a moderniza toate combinatele de carne din ţară, consideră specialiştii Direcţiei zootehnie a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

După cum i s-a comunicat corespondentului AŞ NOVOSTI-MOLDOVA la ministerul de resort, deja anul curent va începe construcţia secţiilor moderne de sacrificare. Se preconizează de a crea o reţea de combinate de carne în toate cele trei zone ale republicii.

Pe bază de concurs au fost selectaţi nouă agenţi economici, care pînă în anul 2010 urmează să dea în exploatare secţii în conformitate cu normele şi standardele europene în nordul ţării - la Drochia şi Floreşti, în zona centrală - la Călăraşi şi Orhei, în sud - la Ştefan Vodă, Leova şi Comrat.

În mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-03-15Categorie:AlteleVizite:2543ştirea în cache

La Bursa de Valori a Moldovei, in perioada 4 - 17 martie curent, vor fi expuse in loturi unice actiunile a 53 de societati pe actiuni, iar de la 6 martie pana la 6 iunie vor fi licitate actiunile statului in alte 21 de societati pe actiuni, transmite DECA-press.
La licitatii vor fi scoase actiuni ale fabricilor de fermentare a tutunului din Falesti, Drochia, Orhei, Floresti, Cupcini si Soldanesti, in care participatia statului constituie intre 91,2% si 96,5%. Spre vanzare mai sunt propuse actiunile fabricilor de conserve din Anenii Noi, Cupcini, Calarasi, Glodeni, Olanesti, Orhei, Soroca si Ungheni, unde cota statului este intre 0,1% si 40,69%.

Alta oferta importanta constituie pachetele de actiuni in fabricile de vin din Sangerei, Slobozia Mare, Taraclia si Ungheni, in care statul are o pondere de la 0,3% pana mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-02-29Categorie:AlteleVizite:2415ştirea în cache

Agenţia proprietaţii publice de pe lângă Ministerul Economiei şi Comerşului a anunţat că la licitaţiile cu „strigare” la Bursa de Valori vot fi scoase loturi unice ale pachetelor de acţiuni, mărimea cărora variază de la 100% până la 11,2%.


Astfel, din pachetele de acţiuni a 53 de întreprinderi expuse spre vânzare, la 21 societăţi pe acţiuni statul deţine mai mut de 75% din acţiuni – Fabrica Avicolă „Tochile” din satul Sipoteni, SA „Fermenttutun” din Drochia, „Combinatul auto nr.1” din Bălţi, SA „Tipografia Străşeni” etc.


La 7 societăţi pe acţiuni cota statului e între 75% şi 51% - Firma de producere şi comerţ „Tebas” din Chişinău, SA „Ceramica T” din Taraclia etc.


La 9 întreprinderi cota statului este între 51% şi 30% - SA „Fabrica de conserve din Anenii Noi”, S mai mult

Sursa: InterlicData: 2008-02-20Categorie:AlteleVizite:2214ştirea în cache