Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Edineţ

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4% faţă de perioada similară a anului trecut. Datele sunt prezentate de Întreprinderea de Stat Cadastru.
 
În timp ce datele Întreprinderii de Stat Cadastru arată o scădere de aproximativ 4 la sută la nivel naţional, agenţiilor imobiliare din Capitală prezintă informaţii potrivit cărora, piaţa imobiliară a scăzut chiar cu până la 20 la sută.
 
Cele mai scumpe apartamente sunt cele din sectorul Centru al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 850 de euro. Ceva mai ieftine sunt locuinţele din cartierul Râşcani, în medie un metru pătrat este de 725 de euro. În sectoarele Telece mai mult
Sursa: PublicaTVData: 2012-05-23Categorie:AnalizeVizite:4226ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5598ştirea în cache
„Polski Cukier” a decis s? investeasc? în întreprinderea „Cupcini-Cristal”

La întrevedere a participat Valeriu COSARCIUC, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, şi Victor BODIU, ministru de Stat. 

Marcin KULICKI a mulţumit Prim-ministrului pentru întrevedere. El a făcut o scurtă prezentare a companiei „Polski Cukier”, menţionînd că în Polonia, compania respectivă este cel mai mare producător de zahăr.

„Ne dorim să producem zahăr şi în Republica Moldova. În acest sens, deja am identificat posibilităţile de investire în ţara dumneavoastră, astfel încît deja la anul viitor să producem zahăr”, a precizat Marcin KULICKI. 

El a specificat că „Polski Cukier” a decis să investească în întreprinderea „Cupcini-Cristal”.

&bdquo mai mult

Sursa: Guvernul Republicii MoldovaData: 2010-09-08Categorie:ProiecteVizite:2015ştirea în cache
Orange, Internet 3G+

Compania de telefonie mobilă Orange Modova a implementat reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps în peste 40 de localităţi ale Republicii Moldova, după o investiţie, până în prezent, de peste 1 de miliard lei (89,2 milioane USD).

Republica Moldova este una din primele ţări din lume iar Orange Moldova prima companie din grupul Orange care a implementat asemenea reţea. Totodată, reţeaua Internet 3G+ de 14,4 Mbps a operatorului are cea mai mare rată de acoperire naţională, dintre reţelele cu acestă capacitate din Europa.

"Lansarea reţelei Internet de până la 14,4 Mbps este o dovadă că investim în permanent în dezvoltare şi răspundem cerinţelor clienţilor," a menţionat directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc.

"Strategia noastră a fost una diferită de cea aplicată în alte ţări din Europa. Ne mai mult

Sursa: Basa PressData: 2009-09-03Categorie:EvenimenteVizite:4496ştirea în cache

Imobilele locative continuă să se ieftinească, încet dar sigur. Preţurile apartamentelor pe piaţa imobiliară secundară din capitală au scăzut, în prima jumătate de an, cu 20% sau cu 200 de euro, coborând la o medie de 700 euro pe metru pătrat, în iunie, potrivit Agenţiei imobiliare Nika-Imobil.

În ultima lună imobilul s-a ieftinit cu aproximativ 7% sau 50 de euro, pe fondul crizei în care se află domeniul construcţiilor, mai anunţă agenţii imobiliari.

Cele mai scumpe, în funcţie de preţ pentru un metru pătrat, sunt locuinţele cu două odăi, respectiv 800 euro pentru un metru pătrat, după care urmează cele cu două odăi (700 euro) şi trei odăi (650 euro pentru un metru pătrat).,

„Piaţa însă nu s-a prăbuşit, iar ritmul scăderii deşi este peste prognoză, nu îl putem compara cu cel din ţările ve mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2009-07-31Categorie:AnalizeVizite:5245ştirea în cache

Reprezentanţii companiilor de construcţii consideră că depăşirea problemelor cu care se confruntă la momentul actual domeniul construcţiilor pot fi depăşite doar prin implicarea autorităţilor publice centrale şi prin stabilirea unor facilităţi la acordarea creditelor ipotecare.

Asociaţia Ziariştilor Economişti, publicaţiile „Economist” şi „Business Expert” au organizat, zilele trecute, o „masă rotundă” cu genericul „Sectorul construcţiilor – soluţii pentru continuarea dezvoltării”, la care au participat reprezentanţii companiilor de construcţii, instituţiilor financiare, Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, investitori şi experţi independenţi. Agenţii economici care activează în domeniul construcţiilor au recunoscut că acest sector se confruntă cu probleme grave de ordin financiar şi nu numai. În opi mai mult

Sursa: FluxData: 2009-03-17Categorie:AnalizeVizite:2528ştirea în cache
Moldtelecom

Compania Moldtelecom deschide un nou Centru Comercial în oraşul Cahul pe bulevardul Republicii, 17. Centrul va fi un mijloc sigur şi accesibil atât pentru partenerii din mediul de business, întreprinderi, administraţie publică, cât şi pentru locuitorii oraşului Cahul. Acum toţi clienţii se vor simţi mai aproape de beneficiile suportului pe care Moldtelecom şi Unité îl oferă, iar condiţiile centrului se vor alinia standardelor europene de calitate.

Deschiderea festivă a noului Centru Comercial va avea loc pe data de 21 Noiembrie de Hramul oraşului Cahul. După ceremonia de deschidere, toţi participanţii vor avea posibilitatea să participe la tombola cu premii: telefoane mobile, modemul EV-DO pentru Internet mobil şi alte cadouri speciale oferite de către Unité. Pentru a putea participa la tombolă şi a câştiga, este necesar mai mult

Sursa: Comunicate.mdData: 2008-11-19Categorie:ProiecteVizite:2417ştirea în cache
Apartamente, preturi

Preţurile locuinţelor din Chişinău au fost în ultimele două luni în scădere. De la o medie de 912 euro în iulie, la 871 în august şi 867 euro în septembrie, constată Bursa Lara. Sunt primele semne că preţul locuinţelor poate merge şi în jos, pe fondul nivelului relativ mai scăzut al vânzărilor şi dificultăţile cu care se confruntă vânzătorii, provocat atât de scăderea apetitului pentru achiziţii al investitorilor speculativi şi a cetăţenilor care muncesc peste hotare, dar şi a accesului mai dificil la credite al utilizatorilor finali.

Situaţia de acum un an, când cererea a căzut sub ofertă, pare să se repete. Vânzările merg mai prost. Comparativ cu anii precedenţi, când proprietarii aveau mai mulţi potenţiali cumpărători şi nu lăsau loc la negocieri, acum cei care vor sa vândă negociază 5-10, ba chiar şi mai mult. Scăd mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-11-02Categorie:AnalizeVizite:1869ştirea în cache
re?ele de comunica?ii electronice

Aplicarea unor proceduri noi, simplificate de acces a potenţialilor furnizori la piaţa reţelelor şi serviciilor publice în domeniul comunicaţiilor electronice şi tehnologia informaţiei, cu începere din 15 septembrie 2008, imprimă un nou suflu dezvoltării acestei pieţe, factor care va stimula concurenţa, diversificarea ofertelor şi va permite utilizatorilor să poată alege o gamă mai largă de servicii de calitate, la preţuri rezonabile.

O declaraţie în acest sens a făcut marţi, 30 septembrie, Sergiu Sâtnic, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), în cadrul unei întâlniri la masa rotundă cu tema:„Noi facilităţi de acces a potenţialilor furnizori la piaţa reţelelor şi serviciilor în domeniul comunicaţiilor electronice şi tehnologia informaţiei”. La acţ mai mult

Sursa: ECOnomistData: 2008-10-01Categorie:LegislaţieVizite:2243ştirea în cache
Apa Potabila

Circa 110 gospodarii din Larga Noua, raionul Cahul, au obtinut pentru prima data acces la apa potabila in cadrul unui proiect de dezvoltare comunitara realizat in cadrul Programului de Dezvoltare Locala Integrata/PNUD Moldova.

Locuitorii care anterior nu au avut acces la reteaua centrala de aprovizionare cu apa potabila, au efectuat lucrari de extindere a acesteia cu peste 2 500 metri. 105 participanti la lucrari au beneficiat in medie de cite o mie de lei pentru munca depusa.

„Pana acum, tractorul ne aducea apa cu cisterna, o data la 2-3 saptamani. Acum, avem robinet in curte, cu apa buna de baut. In curand vom face cu sotul si camera de baie in casa”, spune bucuroasa Maria Bohcevan, locuitoare din Larga Noua. Pentru apa din cisterna, locuitorii din Larga Noua plateau cate 130 de lei pentru un cub de apa. mai mult

Sursa: MOLDOVA-AZI Data: 2008-08-28Categorie:ProiecteVizite:2821ştirea în cache