Ştiri Imobiliare relevante la Municipiul Tighina (Bender)

Tren reutilat Calea Ferata din Moldova

mtid.gov.md

Trenurile interne ale ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM) au început a fi reutilate. Astăzi în gara feroviară din Chişinău a fost prezentat în cadrul unei ceremonii oficiale primul tren reutilat, din cele 14, destinate modernizării.

Trenul cu patru vagoane, unul de clasa I şi celelalte de clasele II şi III a fost renovat în baza unui acord de modernizare dintre CFM şi S.C. Remar S. A. din oraşul Paşcani, România. La eveniment au participat, conducerea Ministerului Transporturilor,ai IS,, Calea Ferată din Moldova, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, miniștri, deputați și reprezentanții Mass Media.

În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a declarat că noul tren reutilat conform mai mult

Sursa: MINISTERUL TRANSPORTURILORData: 2012-06-05Categorie:EvenimenteVizite:7135ştirea în cache
Chisinau, Piata Centrala

Primăria capitalei şi-a pus drept scop reconstrucţia Pieţei agroalimentare centrale din Chişinău, pînă în anul 2025. Aceasta prevede mai multe centre comerciale, parcări auto supraetajate, amenajarea unei intrări din strada Bulgară şi cîteva blocuri de locuinţe. Pentru a începe lucrările de implementare a proiectului, acesta urmează a fi aprobat de către CMC, transmite MOLDPRES.

Planul urbanistic de detaliu al pieţei a fost prezentat în cadrul şedinţei operative a primăriei de astăzi, de către viceprimarul Nistor Grozavu. După cum a menţionat el, proiectul va fi realizat în trei etape, pînă în anul 2025, fără a afecta activitatea pieţei. Astfel, în prima etapă, între 2010-2015, vor fi realizate lucrările de construcţie a unui centru comercial în partea pie mai mult

Sursa: MoldpresData: 2010-05-17Categorie:ProiecteVizite:3925ştirea în cache

Lucrările de reconstrucţie a Stadionului Republican au demarat, sâmbătă, iar viitoarea arenă cu o capacitate de 25 mii locuri, dar care nu va fi dotată cu piste de atletism, urmează să fie dată în folosinţă la 30 martie 2009.

Preşedintele companiei belgiene „GL Group”, Ghislain Lenaers, tot el director al Societăţii Comerciale „MGL Business” S.R.L. (firmă cu un capital de 206 400 lei n.r.), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, organizată chiar pe şantierul de lucru al viitoarei arene, că firma sa va investi 35 de milioane de euro în reconstrucţia stadionului. Acesta a promis că, în cel mult un an de zile, iubitorii fotbalului vor putea asista la festivitatea de inaugurare a arenei. De remarcat că Ghislain Lenaers este consulul onorific al Belgiei în R. Moldova şi Cavaler al Ordinului „Ştefan cel Mare”.
mai mult

Sursa: Jurnal.mdData: 2008-03-18Categorie:AlteleVizite:3136ştirea în cache