Ştiri Imobiliare relevante la Raionul Nisporeni

Apa potabila

11,3 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în raionul Nisporeni: primăriile Nisporeni, Vărzăreşti şi Grozeşti din Republica Moldova. 

Un Acord în acest sens va fi semnat la 24 iunie de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), Delegaţia Uniunii Europene (EUD) şi Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare a Elveţiei (SDC).

Agenţia Austriacă a fost nominalizată ca responsabil major pentru implementarea proiectului în comun cu partenerii din R.Moldova.

În urma implementării acestui proiect vor beneficia de acces nelimitat lă apă potabilă calitativă circa 23 000 locuitori din localităţile menţionate.

mai mult
Sursa: UNIMEDIAData: 2011-06-22Categorie:ProiecteVizite:3480ştirea în cache
Moldtelecom Oficiu Chisinau

Din 1 octombrie, Moldtelecom aplică un nou orar de muncă, cu scopul de a oferi mai multă flexibilitate şi eficienţă serviciilor sale, astfel:
 
Centre comerciale Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 12, str. Alba Iulia 75,
mun. Bălţi şi centrele raionale: Cahul, Comrat, Orhei, Ungheni, Edineţ, Hânceşti, Căuşeni, Soroca, vor funcţiona:
 
- Zilnic: între orele 8:00 - 19:00.
- Sâmbătă şi duminică 8:00 - 16:00, fără întrerupere la prânz.
 
Reprezentanţele Moldtelecom:
mun. Chişinău: bd. Traian 9/2, str. Alecu Russo 2, bd. Mircea cel Bătrân 23, bd. Moscova 16, şos. Hânceşti 55/1.
Centrele raionale: Anenii Noi, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Căuşeni, (direcţia Căinari), Ceadâr-Lunga, Cimişli mai mult

Sursa: MoldtelecomData: 2010-09-17Categorie:AnalizeVizite:5027ştirea în cache
Inundatii in Republica Moldova

 În urma ploilor din ultima lună, mai multe localităţi din lunca Prutului au fost inundate. Cea mai gravă situaţie este în cinci localităţi din raioanele Hânceşti şi Ungheni. Viitura a făcut ravagii. Casele oamenilor au fost distruse, terenurile agricole au fost inundate, iar animalele – înecate.

Localităţile cel mai grav afectate de inundaţiile de pe râul Prut au fost satele Nemţeni, Cotul Morii, Obileni şi Sărăteni, raionul Hânceşti şi satul Măcăreşti, Ungheni. 

Sub riscul inundaţiilor mai rămîn localităţile din preajma râului Prut, din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hînceşti, Leova, Cantemir, Cahul.

În mai mult

Sursa: PublicaTVData: 2010-07-10Categorie:EvenimenteVizite:5117ştirea în cache
Apa potabila, robinet

Mai mult de jumătate din populaţia Republici Moldova nu are acces la surse sigure de apă potabilă, iar în mediul rural acest indicator depăşeşte 83%, transmite Info-Prim Neo cu referire la echipa de implementare a proiectului elveţian Apă şi Sanitaţie în Moldova - ApaSan. 

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) este în Moldova de zece ani, dar începând cu 2010 dă startul unei noi etape, a spus într-o conferinţă de presă directorul rezident Georgette Bruchez. ApaSan promovează sistemele decentralizate de aprovizionare cu apă. Scopul general al proiectului este să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a sănătăţii publice printre prin sporirea accesului durabil la apă potabilă. “În următoarea perioadă SCD va sprijini două direcţii de bază: mai mult

Sursa: Info-Prim NeoData: 2010-03-13Categorie:ProiecteVizite:2335ştirea în cache
Euro Regiunea „Siret-Prut-Nistru”

Luni, la Chişinău, a avut loc conferinţa de lansare a Strategiei de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”, organizată de Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” din Iaşi şi Business Consulting Institute din Chişinău. Din cauza regimului de vize, din partea partenerului din România nu a putut fi prezent nimeni la eveniment. Strategia conţine peste o sută de proiecte de dezvoltare a regiunilor de frontieră, estimate la circa 500 milioane de euro, bani ce urmează a fi obţinuţi din fondurile europene. 18 raioane din RM aşteaptă investiţiile UE

Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru” implică 18 raioane din RM (Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Basarabeasca, Cimişlia, Criuleni, Dubăsari, Foloreşti, Hânceşti etc.), judeţele Iaşi şi Vaslui din România. Noua structură se bazează mai mult

Sursa: TimpulData: 2009-08-24Categorie:ProiecteVizite:4167ştirea în cache
Padure

Agentia de Stat „Moldsilva” a plantat in toamna curenta 8,8 mii hectare de padure, transmite DECA-press.
„Moldsilva” afirma ca cele mai multe terenuri au fost impadurite in raioanele Hancesti, Cimislia, Straseni si Nisporeni”.
Alte 8,5 mii de hectare de padure vor fi plantate pe parcursul anului viitor.
Potrivit Strategiei dezvoltarii durabile a sectorului forestier national, pana in anul 2020, in Republica Moldova, vor fi infiintate 130 mii hectare de plantatii forestiere.
La moment, in Moldova sunt 362,7 mii hectare de padure.

mai mult
Sursa: DECA-PressData: 2008-11-12Categorie:ProiecteVizite:2577ştirea în cache
Apa Potabila

Locuitorii satului Iurceni, raionul Nisporeni vor sarbatori maine inaugurarea unui noui sistem de aprovizionare cu apa, comunica Agentia DECA-press.
Proiectul a fost implementat in cadrul programului Apa si Sanitatie cu sustinerea financiara a Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC) si Agentiei de Cooperare a Austriei (ADA), si contributia substantiala a Consiliului raional Nisporeni, primariei si localnicilor.
Noul sistem alimenteaza cu apa potabila 449 de gospodarii (1600 persoane), scoala (300 elevi), gradinita (80 prescolari), primaria si centrul medical.
Populatia satului Iurceni este de 2,040 locuitori.
Prin realizarea proiectelor de aprovizionare cu apa potabila, programul Apa si Sanitatie al SDC isi propune sa imbunatateasca conditiile de viata si sanatatea publica in localitati rural mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-22Categorie:ProiecteVizite:2371ştirea în cache
Terenuri aferente

Agenţii economici din raioane şi sate vor putea să cumpere terenurile aferente întreprinderilor la un preţ cu mult mai mic decât cel actual, potrivit unor modificări la Legea cu privire la preţul normativ şi modul de cumpărare-vânzare a terenurilor de pământ, operate de Parlament la sfârşitul săptămânii trecute.

Proiectul a fost adoptat în prima lectură de către Parlament şi urmează a fi examinat în lectură definitivă. Potrivit noilor coeficiente, preţul de vânzare a unui hectar de teren aferent va constitui: la Chişinău şi Bălţi 903,3 mii lei, în municipiile Tiraspol, Bender - 542 mii lei, în centrele raionale, la Comrat, Ciadâr Lunga, Vulcăneşti - 271 mii lei, în alte oraşe - 90,3 mii lei, în sate - 45 mii lei. În prezent, preţul este de 903,3 mii lei, indiferent de locul amplasării terenului de pământ. Preţul, conside mai mult

Sursa: BusinessExpertData: 2008-10-20Categorie:LegislaţieVizite:2497ştirea în cache
Pamant

Costul la pamantului va scadea, deoarece Parlamentul a stabilit, vineri, noi coeficienti de micsorare a pretului de vanzare-cumparare a pamantului, noteaza DECA-press.
La 31 decembrie 2006, a expirat termenul de aplicare a coeficientilor de micsorare a pretului pamantului. In rezultat, acesta s-a majorat de cateva ori si a ajuns sa fie de 903,3 mii lei pentru un hectar, indiferent de localitate – Chisinau sau oricare sat din republica.
Potrivit proiectului de lege votat vineri de deputati in prima lectura, un hectar de pamant in Chisinau si Balti va costa 903,3 mii lei, cresterea, comparativ cu 1 ianuarie 2007, fiind de 3,3 ori si, respectiv, 6,7 ori; in municipiile Tiraspol si Bender – 542 mii lei (de 4 ori); centrele raionale, municipiul Comrat, orasele Ceadar-Lunga si Vulcanesti – 271 mii lei (trei ori); celelalte oras mai mult

Sursa: DECA-PressData: 2008-10-03Categorie:LegislaţieVizite:2481ştirea în cache
Apa potabila, robinet

Turcia este dispusa sa finanteze proiecte de constructie a infrastructurii de aprovizionare cu apa potabila a oraselor Comrat şi Vulcanesti precum si a altor localitati din Gagauzia. Dupa cum a conumicat Igor Dodon, ministrul economiei si comertului, la finele sedintei interguvernamentale pentru cooperarea economica moldo-turca, desfasurata saptamana trecuta, valoarea proiectelor este estimatae la circa 10-15 mln Euro, transmite REPORTER.MD.

Dodon a mentionat ca in cadrul sedintei partea turca s-a aratat interesata de crearea intreprinderilor in Zona Economica Libera de la Vulcanesti, in special în producerea sticlei si obiectelor de ceramica pentru export in UE.

Potrivit ministrului economiei si comertului, in cadrul sedintei au fost abordate aspecte ce tin de facilitarea regimului de vize dintre cele dou mai mult

Sursa: Moldova.OrgData: 2008-06-16Categorie:ProiecteVizite:2238ştirea în cache