Ştiri Imobiliare relevante la GreenMedia

EcoExpert presteze servicii pe pia?a interna?ional? de Carbon

EcoExpert este unica companie privată din Republica Moldova care îşi propune să presteze servicii pe piaţa internaţională de Carbon în cadrul Mecanismului Dezvoltării Nepoluante (MDN) a Protocolului de la Kyoto.

Conform Legii Parlamentului Republicii Moldova nr.29.-XV din 13 februarie 2003 pentru aderarea Republicii Moldova la Protocolul de la Kyoto la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la Schimbarea Climei, Moldova este parte a Mecanismului Dezvoltării Nepoluante (MDN) a Protocolului de la Kyoto;

Un proiect MDN (în engleză - CDM - Clean Development Mecanism) are ca scop implementarea tehnologiilor performante şi reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră.

EcoExpert îşi concentrează activitatea spre:
- Acordarea asistenţei tehnice şi financiare beneficiarilo mai mult

Sursa: GreenMediaData: 2009-01-15Categorie:ProiecteVizite:1890ştirea în cache
Retele de Canalizare

Primăria localităţii Chetrosu, r. Drochia în colaborare cu „Ecologie – Expert” S.R.L. şi “Ircon” Ltd. (Cehia) cu susţinerea ‘Central European Initiative Climate Fund’ (Fondului pentru Climă a Iniţiativei Central Europene) cu aportul financiar ‘Czech Republic Development Cooperation’ lansează proiectul „Dezvoltarea reţelei de canalizare rurală în satul Chetrosu, r. Drochia din Republica Moldova”.

Proiectul presupune relansarea şi dezvoltarea serviciului de canalizare de rînd cu cele de apeduct şi poate fi considerat parte componentă a Programului Naţional de Alimentare cu Apă şi Canalizare susţinut financiar de Banca Mondială. De menţionat că localitatea Chetrosu a fost considerată fezabilă în cadrul proiectului de alimentare cu apă şi canalizare a Băncii Mondiale, astfel are şanse mari pentru a fi ulterior finanţat.
mai mult

Sursa: GreenMediaData: 2008-12-17Categorie:ProiecteVizite:4457ştirea în cache
Gunoistea din Tantareni

Un intreprinzator italian, castigatoar al tenderului anuntat de municipalitate, va investi circa 2 milioane de dolari pentru prelucrarea deseurilor transportate zilnic din Chisinau la gunoistea din Tantareni. Despre aceasta a informat luni, 22 septembrie, seful Directiei generale locativ-comunale si amenajare, Dionisie Boaghie.

Banii vor fi investiti pentru montarea a patru generatoare. Acestea vor pune in functiune circa 30 de sonde, la adancimea de 10-30 metri, care vor capta gaz pentru a produce energie electrica. Generatoarele vor fi gestionate de compania moldoveneaca „Bio Gaz Inter”, va actiona sub auspiciul Organizatiei Natiunilor Unite.

Energia va fi procurata de Union Fenosa, insa aceasta va fi folosita initial doar pentru orasul Anenii Noi. Daca vor fi obtinute succese, sistemul va fi extins in mai mult

Sursa: GreenMediaData: 2008-10-09Categorie:ProiecteVizite:4018ştirea în cache